Otrokovice

 
 

POSKYTUJEME SLUŽBY PRO LIDI S MENTÁLNÍM A KOMBINOVANÝM POSTIŽENÍM

 

Přečtěte si o historii a současnosti naší pobočky. V Otrokovicích poskytujeme služby pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením již od roku 1993.

Staňte se také našimi přáteli na  Facebooku.

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

 
 
Pro někoho již zdánlivě nepotřebné věci pomohou otrokovické NADĚJI

Pro někoho již zdánlivě nepotřebné věci pomohou otrokovické NADĚJI

15.12.14

O tom, že pro někoho zdánlivě nepotřebné věci mohou pomáhat, se přesvědčili návštěvníci „Hravého a nedrahého dobročinného bazaru“.


Více...
 
Pro někoho již zdánlivě nepotřebné věci pomohou otrokovické NADĚJI

O tom, že pro někoho zdánlivě nepotřebné věci mohou pomáhat, se přesvědčili návštěvníci „Hravého a nedrahého dobročinného bazaru“, který pod záštitou starosty města Otrokovice Jaroslava Budka a za finanční podpory města Otrokovice v předvánočním čase uspořádala otrokovická pobočka NADĚJE. Výtěžek z této akce ve výši 11.417,- Kč poputuje společně s výtěžkem z veřejné sbírky, která probíhá formou sbírkových kasiček až do 22. 12. 2014 v supermarketech Albert, Kaufland a Planeo Elektro na zakoupení antidekubitních matrací. 

Ve čtvrtek 11. prosince 2014 měli možnost zájemci v kinosále Otrokovické BESEDY nakoupit za pár korun kromě oblečení, hraček, knih, nádobí i originální kousky s nádechem doby. Náročné nakupování si návštěvníci mohli zpříjemnit v improvizované kavárničce u teplého nápoje a vánočního cukroví. Pro děti byl připraven dětský koutek.

Děkujeme všem dárcům přineseného zboží i těm, kteří si ve čtvrtek přišli nakoupit či se jen v sychravém počasí zastavili na kus řeči u koláče a teplého nápoje v naší improvizované kavárničce a přispěli nebo ještě přispějí finanční částkou do našich sbírkových kasiček. Velké díky patří všem, kteří se na přípravě Dobrobazaru podíleli. Náročné přípravy byly odměněny milým setkáním s lidmi, kteří přišli podpořit dobrou věc.

 

Fotografie z Doborobazaru naleznete zde.


Méně...
 
Vánoční jarmark pomůže dílnám v sociální oblasti

Vánoční jarmark pomůže dílnám v sociální oblasti

06.12.14

Vánoční jarmark je tradiční akce, kterou pořádá každý rok v době adventu otrokovická pobočka NADĚJE.


Více...
 
Vánoční jarmark pomůže dílnám v sociální oblasti

Vánoční jarmark je tradiční akce, kterou pořádá každý rok v době adventu otrokovická pobočka NADĚJE. Tentokrát se brány zahrady Domu NADĚJE otevřely ve čtvrtek 4.12.2014. Cílem je prezentovat dílny zaměstnávající lidi s handicapem nebo jinak znevýhodněné osoby a umožnit tak prodej výrobků nejen otrokovické pobočky NADĚJE. V letošním roce bylo otevřeno 12 stánků, což je zatím největší počet v historii. Návštěvníci měli možnost nakoupit spoustu malých drobností a dárečků, které jistě potěší obdarované. Že se lidé s handicapem nezabývají jenom výrobou předmětů, se mohli návštěvníci přesvědčit u stánků s občerstvením. Teplé nápoje, grilované maso, bramboráky, pečená jablka a spousta dalších dobrot bylo k dostání ve stáncích Café NADĚJE a Svačinkárny. Příjemnou předvánoční atmosféru dokreslila cimbálová muzika ZUŠ Uherské Hradiště. Nechyběla ani mikulášská družina a vánoční tvoření pro děti.

Jsme rádi, že si otrokovičtí občané v předvánočním shonu našli čas na krátké zastavení a podpořili tak dobrou věc. Věříme, že si od nás kromě dárků odnesli i dobrý pocit a naladili se na vánoční atmosféru. Výtěžek z prodeje bude věnován zpět na činnost dílen.

 

Fotografie z Vánočního jarmarku naleznete zde.

Reportáž z Vánočního jarmarku naleznete v 18. minutě zpravodajského vysílání Městské televize Otrokovice z 5.12.2014.


Méně...
 
Předvánoční luftování skříní s otrokovickou NADĚJÍ

Předvánoční luftování skříní s otrokovickou NADĚJÍ

11.12.2014 v kinosále Otrokovické BESEDY od 10 do 18 hod.

27.11.14

Otrokovická pobočka NADĚJE pořádá v předvánočním čase charitativní akci v podobě hravého a nedrahého Dobročinného bazaru.


Více...
 
Předvánoční luftování skříní s otrokovickou NADĚJÍ

Vytřiďte hezké, ale nepotřebné věci a věnujte je na dobrou věc. Udělejte radost sobě i druhým. Darovat můžete cokoliv, co je zachovalé a přitom užitečné. Darované věci se budou až do 3.12.2014 vybírat v Café NADĚJE, domě NADĚJE, nebo prodejně Galanterie a textilu, náměstí 3.května v Otrokovicích. Co od Vás dostaneme, to v pomoc proměníme!

Prodej darovaných věcí bude probíhat 11.12.2014 od 10 do 18 hod. na Otrokovické BESEDĚ. Svým nákupem na Dobrobazaru pomůžete lidem, které na bazaru nepotkáte, ale naši pomoc potřebují a ocení. Otrokovický dobročinný bazar se koná pod záštitou starosty města pana Jaroslava Budka.

Nakupování si mohou návštěvníci v předvánočním čase zpříjemnit u voňavého nápoje v improvizované kavárně. Pro děti je připraven dětský koutek. Výtěžek Dobrobazaru bude věnován na zakoupení antidekubitních matrací.

 

Pozvánku naleznete zde.


Méně...
 
Co by to bylo za Vánoce bez jarmarku v otrokovické NADĚJI?

Co by to bylo za Vánoce bez jarmarku v otrokovické NADĚJI?

25.11.14

Nastává čas adventu, rozjímání, setkávání se, ale i trocha starostí, jak potěšit blízké v jednom z nejkrásnějších období roku, nebo kde zažít tu pravou předvánoční atmosféru.


Více...
 
Co by to bylo za Vánoce bez jarmarku v otrokovické NADĚJI?

 

Nastává čas adventu, rozjímání, setkávání se, ale i trocha starostí, jak potěšit blízké v jednom z nejkrásnějších období roku, nebo kde zažít tu pravou předvánoční atmosféru. Jedním takovým místem je již tradičně Vánoční jarmark, který každoročně v prvním adventním týdnu pořádá otrokovická pobočka NADĚJE. Brány zahrady Domu NADĚJE se návštěvníkům otevřou ve čtvrtek 4.12.2014 od 13:00 hod.

Obchůzka mikulášské družiny, stánky s výrobky dílen otrokovické i zlínské NADĚJE, Charity sv. Anežky, Erga Kroměříž, Stůňat, tvoření pro děti a další. To je část bohaté nabídky, která je pro návštěvníky připravena. Od 15:00 hod. dokreslí atmosféru jarmarku vánočním koledováním cimbálová muzika ZUŠ Uherské Hradiště.

Pokud si chcete v předvánočním čase užít příjemnou atmosféru, nebo se jen tak zastavit na kus řeči s přáteli a známými při horkém punči s pečeným jablkem, určitě si udělejte čas na náš Vánoční jarmark. Nákupem jedinečných dárků uděláte radost blízkým a podpoříte dobrou věc. Výtěžek z celé akce půjde zpět na podporu sociálně terapeutických dílen.


Méně...
 
Dušičkový prodej vynesl krásných čtyři a půl tisíce korun

Dušičkový prodej vynesl krásných čtyři a půl tisíce korun

24.10.14

Ve čtvrtek 23.10.2014 se uskutečnil v zahradě Domu NADĚJE v otrokovicích již tradiční Dušičkový a podzimní prodej.


Více...
 
Dušičkový prodej vynesl krásných čtyři a půl tisíce korun

 

Ve čtvrtek 23.10.2014 se uskutečnil v zahradě Domu NADĚJE v Otrokovicích již tradiční Dušičkový a podzimní prodej. Návštěvníci si mohli zakoupit svíčky, upomínkové předměty nebo podzimní vazby vyrobené klienty Keramického a textilního ateliéru. Výtěžek z prodeje poputuje zpátky na činnost dílny k zakoupení materiálů pro další výrobu předmětů určených tentokrát k prodeji na vánočních trzích, ale také jako vánoční dárkové předměty pro firmy vyráběné na objednávku.

Děkujeme všem, kteří se nenechali odradit dušičkovým počasím a svým nákupem tak ocenili snahu našich klientů a podpořili dobrou věc.

Kdo nestihl ve čtvrtek přijít, zastavte se v naší kavárně Café Naděje, kde si můžete až do Dušiček zakoupit výrobky z naší dílny a ještě si dát něco dobrého na zahřátí.

 

O našich šikovných rukou se psalo i ve Zlínském deníku: http://zlinsky.denik.cz/zpravy_region/v-nadeji-nakupovali-i-na-dusicky-vytezek-cinil-ctyri-a-pul-tisice-korun-20141025.html.

 

Fotografie z Dušičkového prodeje naleznete zde.


Méně...
 
Dušičkový a podzimní prodej

Dušičkový a podzimní prodej

14.10.14

I letos připravili klienti sociálně terapeutické dílny otrokovické pobočky NADĚJE celou řadu výrobků pro Dušičkový prodej, který se bude konat 23.10.2014.


Více...
 
Dušičkový a podzimní prodej

I letos připravili klienti sociálně terapeutické dílny otrokovické pobočky NADĚJE celou řadu výrobků pro Dušičkový prodej, který se bude konat 23.10.2014 od 10 do 16 hodin v zahradě Domu Naděje.

Za příznivé ceny si návštěvníci budou moci zakoupit podzimní a dušičkové vazby, věnce, drobnější vzpomínkové předměty, svíčky, okrasné dýně.

Poté bude až do Dušiček přesunut prodej do Café Naděje v SENIORu C.

 

V sociálně terapeutické dílně je poskytována lidem s mentálním a kombinovaným postižením pomoc při zvládání a rozvíjení pracovních dovedností a návyků. Dále pak podpora směřující k samostatnému životu mezi lidmi a uplatnění v běžném zaměstnání. V rámci služby jsou uživatelům nabízeny dva programy a to Keramický a textilní ateliér a Café Naděje. Klienti, kteří již mají natrénovány základní pracovní návyky nacházejí uplatnění na trhu práce jako zaměstnanci v Naději, otrokovické o.p.s. při přípravě studené kuchyně ve Svačinkárně nebo úklidu dětských hřišť.

 

Budeme rádi, když svým nákupem oceníte snahu našich klientů při rozvíjení pracovních dovedností a podpoříte tak dobrou věc.


Méně...