Praha

 
 

Kalendář ART 2024 na e-shopu NADĚJE

Kalendář ART 2024 na e-shopu NADĚJE

11.12.23 | Praha

Je tomu týden, co v Rock Café Praha proběhl křest charitativního kalendáře ART 2024, kterému dal, stejně jako vždy, originální podobu náš dlouholetý podporovatel a kamarád Jiří Šourek...


Více...
 
Kalendář ART 2024 na e-shopu NADĚJE

Je tomu týden, co v Rock Café Praha proběhl křest charitativního kalendáře ART 2024, kterému dal, stejně jako vždy, originální podobu náš dlouholetý podporovatel a kamarád Jiří Šourek. Pro sbírku Darujte nohy v teple se podařilo (zatím) získat 11.000 Kč. 

 

Současně s křestem proběhla i vernisáž výstavy Malování pro NADĚJI, které se stalo základem a inspirací pro nynější podobu kalendáře. V něm najdete tvorbu z dílny Michala Škapy aka Tron, Ondřeje Vyhnánka aka X Dog, Wona Wena, Pavla Císařovského, Diana, Davida Strauzze, Caer 8th, Hmoty, Blazera, Blama, Jiřího 231 a Poeta 213.

 

Večerem nás provedl Jirka Šourek společně s naším ředitelem Danem Svobodou. Tato netradiční moderátorská dvojce se osvědčila pro svou sehranost, profesionalitu a vytříbený humor.

 

Ti z Vás, kteří nemohli přijít a kalendář zakoupit, nezoufejte. Kalendář ART 2024 se dá koupit na našem e- shopu. Výtěžek z jeho prodeje bude až do konce ledna patřit „nohám v teple“.

 

Děkujeme Jirkovi, který každý rok myslí na lidi bez domova, a to nejen před Vánoci. Náš společný projekt Ulice pomáhá ulici také najdete na našem e-shopu. Vyberte si zde originální dárek s přesahem nebo udělejte radost sobě. Také děkujeme Rock Café, která nám už tradičně poskytla své prostory se skvělou atmosférou, díky patří také Libeřským lahůdkám, které se nám tentokrát postaraly o perfektní pohoštění. Velké díky patří také všem zainteresovaným umělcům za jejich čas, um a srdce na pravém místě.  

 

V neposlední řadě děkujeme všem, kteří si kalendář koupili nebo se ho chystají koupit a také Galerii Kodl, bez jejíž podpory by kalendář nevznikl. 

 

E-shop NADĚJE: https://eshop.nadeje.cz/produkty/#ulice 

 

Křest kalendáře ART 2024

 

Křest kalendáře ART 2024

 

Křest kalendáře ART 2024


Méně...
 
Děkujeme Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové

Děkujeme Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové

08.12.23 | Praha

Výměna nábytku v tréninkových bytech pražské pobočky NADĚJE byla podpořena z programu Obyčejný život...


Více...
 
Děkujeme Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové

V letošním roce jsme se opravdu snažili vylepšit prostředí v našich tréninkových bytech. Ty byly doposud vybaveny darovaným často kancelářským nábytkem, který už dosluhoval. Naším cílem bylo zařídit byty tak, aby poskytovali pocit skutečného domova. Věříme, že bydlení v příjemném prostředí motivuje lidi ke změně jejich životní situace a celkového pohledu na život.

 

Tréninkové bydlení je určeno především lidem bez domova, kteří potřebují dlouhodobější podporu sociálních pracovníků a pracovnic při řešení své životní situace. Většinou se jedná o lidi v insolvenci nebo s velkými dluhy, lidi s dlouhodobými zdravoními problémy a nízkým příjmem, lidi podstupující následnou péči po odvykací léčbě a také ty, kteří opakovaně selhávají v samostatném bydlení.

 

Výměna nábytku v tréninkových bytech pražské pobočky NADĚJE byla podpořena z programu Obyčejný život Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové.

 

Obyvatelé tréninkových bytů mají z nového nábytku velkou radost. Moc děkujeme!

 

Nový nábytek v tréninkovém bytě


Méně...
 
Charitativní kalendář ART 2024 je na světě!

Charitativní kalendář ART 2024 je na světě!

07.12.23 | Praha

V pondělí jsme ho náležitě pokřtili a nyní ho najdete na našem e-shopu. Kdo chce mít doma unikátní dílo v podobě nástěnného kalendáře...


Více...
 
Charitativní kalendář ART 2024 je na světě!

V pondělí jsme ho náležitě pokřtili a nyní ho najdete na našem e-shopu.

 

Kdo chce mít doma unikátní dílo v podobě nástěnného kalendáře nebo kdo chce originální dárek s přesahem, má jedinečnou příležitost!

 

https://eshop.nadeje.cz/produkty/#ulice

 

Na e-shopu nenajdete jen kalendář, ale také 16 jedinečných grafických tisků a litografií od umělců, které spojili své jméno a um s projektem Ulice pomáhá ulici.

 

Celý výtěžek jde na podporu kampaně Darujte nohy v teple, prostřednictvím které nakupujeme teplé zimní oblečení a boty lidem bez domova.

 

Darovat můžete:

https://www.darujme.cz/darujtenohyvteple


Méně...
 
Děkujeme společnosti Bushman s.r.o.

Děkujeme společnosti Bushman s.r.o.

06.12.23 | Praha

Desinfekční prostředky jsou v sociálních službách pro lidi bez domova nezbytností. Velké poděkování proto patří společnosti Bushman s.r.o...


Více...
 
Děkujeme společnosti Bushman s.r.o.

Desinfekční prostředky jsou v sociálních službách pro lidi bez domova nezbytností. Velké poděkování proto patří společnosti Bushman s.r.o., která nám darovala 40 krabic kvalitních desinfekcí a zajistila tak zásoby pro všechna naše pražská střediska na několik měsíců.

 

Dar poslouží nejen našim klientům a klientkám, ale především také zaměstnancům, kteří by bez něj svoji náročnou profesi nemohli vykonávat.

 

Děkujeme.  

 

Desinfekční prostředky od společnosti Bushman s.r.o.


Méně...
 
Mezinárodní den dobrovolníků

Mezinárodní den dobrovolníků

05.12.23 | Praha

Dnes si připomínáme Mezinárodní den dobrovolníků. A děkujeme všem, kteří svůj volný čas věnují pomoci a nezištné práci v NADĚJI...


Více...
 
Mezinárodní den dobrovolníků

Dnes si připomínáme Mezinárodní den dobrovolníků.

 

A děkujeme všem, kteří svůj volný čas věnují pomoci a nezištné práci v NADĚJI. Srdečné díky patří našim přátelům, kteří se zapojili do Sbírka potravin, jak na jaře, tak na podzim, a bez jejichž úsilí by se nám v obou kolech nepodařilo vybrat rekordní množství potravin. Děkujeme také dobrovolníkům, kteří s nadšením věnují svůj čas na Štědrý den přípravě Štědrovečerní tabule a rozdávání dárků lidem bez domova. Velkou pomocí pro lidi bez domova jsou například také Medici na ulici, kteří zajišťují kontinuální chod nízkoprahových ošetřoven a sami také pravidelně vyráží do terénu.

 

Říká se, že dobrovolníci nejsou placeni – ne proto, že by byli bezcenní, ale proto, že jsou k nezaplacení. Všem dobrovolníkům patří velké díky, bez vás by to nešlo! 

 

Text a foto: Jana Halámková, fundraiserka


Méně...
 
Křest kalendáře ART 2024

Křest kalendáře ART 2024

04.12.23 | Praha

Právě dnes proběhne křest charitativního kalendáře ART 2024 a vernisáž výstavy „Malování pro NADĚJI“. Jsme moc rádi, že i v dnešní digitalizované době...


Více...
 
Křest kalendáře ART 2024

Právě dnes proběhne křest charitativního kalendáře ART 2024 a vernisáž výstavy „Malování pro NADĚJI“.    

 

Jsme moc rádi, že i v dnešní digitalizované době neztrácí tištěný kalendář své kouzlo a je součástí našich domovů i kanceláří. Může být opravdovým uměleckým dílem a velmi silnou formou prezentace. To vše splňuje náš charitativní kalendář ART 2024 pro příští rok.  

 

Už dnes od 18 hodin ho pokřtíme v pražském Rock Café. Jeho tvůrcem je náš velký podporovatel a kamarád Jirka Šourek.  

 

Můžete se těšit také na vernisáž výstavy „Malování pro NADĚJI“, které se stalo základem pro tvorbu kalendáře. My můžeme slíbit příjemnou atmosféru, napětí v podobě tomboly a hlavně spoustu (nejen) street artového umění. Kalendář si budete moci koupit přímo na místě a připomínáme, že veškerý výtěžek z jeho prodeje bude věnován kampani Darujte nohy v teple.  

 

Darovat můžete:

https://www.darujme.cz/darujtenohyvteple 

 

Více o akci se dozvíte také v naší facebookové události: https://www.facebook.com/events/373926831857183 

 

Těšíme se na viděnou dnes večer.


Méně...