Zlín

 
 
 
 
 
 
Vánoční atmosféra v Tkalcovně Naděje

Vánoční atmosféra v Tkalcovně Naděje

Pozvánka na Vánoční krájení jablka 16. 12. od 10 do 18 hodin v Tkalcovně Naděje ve Zlíně

08.12.14

Užít si předvánoční atmosféru stvořenou rukama lidí s mentálním postižením můžete v Tkalcovně Naděje v Obchodním centru Zlín 16.


Více...
 
Vánoční atmosféra v Tkalcovně Naděje

Užít si předvánoční atmosféru stvořenou rukama lidí s mentálním postižením můžete v Tkalcovně Naděje v Obchodním centru Zlín 16. 12. od 10 do 18 hodin. Klienti sociálně terapeutických dílen předvedou tradiční lidová řemesla jako tkaní, výrobu předmětů ze včelího vosku, ruční výrobu mýdel a pletení košíků. Přijďte ochutnat jablečné dobroty, vyzkoušet si lidové vánoční zvyky, chvíli s námi v klidu pobuďte a užijte si to. 

Více v pozvánce zde.

  



Méně...
 
Hola, hola, bazar volá !!!

Hola, hola, bazar volá !!!

10. - 11. 12. 2014 od 10 do 19 hodin v Masters of Rock Café - Čepkov

04.12.14

Můžem o bazaru zkusit básnit?


Více...
 
Hola, hola, bazar volá !!!

Můžem o bazaru zkusit básnit?

Dveře od velkého skladu nejdou zavřít,

ta, co bazar třídí, se může od radosti zbláznit...

 

Brusli jednu větší než druhou,

panenku s vlasy svázanými modrou stuhou,

starý desky, co jsou furt hezký,

lapače prachu, cetky, trepky,

brakovou beletrii i originální poezii...

 

Chcete zlato kočičí?

Ano! Holky nahlas zakřičí.

Je libo autodráhu z osmdesátých let,

jen si směle hledejte, je tu jakbysmet.

 

Pečivo po Vánocích vonící i tradiční nápoje

na bazaru dostanete oboje.

Občerstvit se můžete u stolečku, klidně také

vestoje, jen žádné velké prostoje.

Co věc to originál, kdo dřív přijde..

z dobrého nákupu se raduje.

 

U  nás nesetkáte se s levotou...

u nás jde o nákup s přidanou hodnotou.

Všichni jste srdečně zváni,

pánové v letech, dětičky i svěží dámy!

 

Darem věcí nebo koupí,

u nás nikdo neprohloupí.

To vám budou Vánoce,

když pořídíte blízkým dárek od srdce!


Zuzana Šlúchová, fundraiser



Méně...
 
1,5 tuny potravin nejen pro nás

1,5 tuny potravin nejen pro nás

24.11.14

Sobota se dá prožít všelijak. Čtvrtá listopadová byla ve znamení Národní potravinové sbírky, do které se aktivně zapojila i zlínská NADĚJE s 12 zaměstnanci a 11 dobrovolníky.


Více...
 
1,5 tuny potravin nejen pro nás

Sobota se dá prožít všelijak. Čtvrtá listopadová byla ve znamení Národní potravinové sbírky, do které se aktivně zapojila i zlínská NADĚJE s 12 zaměstnanci a 11 dobrovolníky.

Od rána do večerních hodin oslovovaly celkem čtyři party lidí zákazníky zlínského Kauflandu na Vršavě s prosbou, o podporu sbírky potravin, která končí u „jejich sousedů“.

Zákazníci - dárci byli milí, vstřícní, velkorysí, způsob jak mohou pomoci byl pro ně jednoznačně srozumitelný a dobrý. Ve sběrných koších se objevovaly jednotlivosti, ale také celá balení základních potravin. Našli se tací, kteří na základě doporučeného seznamu udělali kompletní nákup, který vylepšili například ovocem, nebo pamlsky na přilepšenou.:-)

Sbírka byla úspěšná díky dobré propagaci a organizaci platformy Byznys pro společnost ve spolupráci s dalšími organizacemi a médii. Dobrovolníci sbírky přispěli ke zdaru akce svým pochopením pro věc, časem, prací, energií, na které zákazníci – dárci pozitivně reagovali.

Výsledek národní potravinové sbírky 2014 pro NADĚJI Zlín v číslech mluví jasně.

1 556 kg

potravin, o které se rozdělí s Charitou Zlín, provozující azylový dům pro matky.


Fotografie z potravinové sbírky najdete zde:

 

a také na: http://zlinsky.denik.cz/zpravy_region/potravinova-sbirka-trhala-rekordy-20141123.html


Méně...
 
Národní potravinová sbírka podruhé i ve Zlíně

Národní potravinová sbírka podruhé i ve Zlíně

20.11.14

Platforma Byznys pro společnost spolu s Potravinovými bankami a dalšími partnery pořádá 2. ročník Národní potravinové sbírky, která se uskuteční v sobotu 22. listopadu. 


Více...
 
Národní potravinová sbírka podruhé i ve Zlíně

Do celostátní akce se zapojil také obchodní řetězec Kaufland ve Zlíně, na ulici Sokolská. V sobotu 22. listopadu mají zákazníci zlínského Kauflandu příležitost konkrétně pomoci věnováním potravin 15 osobám s mentálním a kombinovaným postižením, kteří žijí v chráněném bydlení Domu NADĚJE Zlín.

 

Většina z nás bere jídlo a potraviny jako běžnou součást svého života. Často se ani nezamýšlíme nad původem potravin, zkrátka jdeme do obchodu a koupíme si je.

 

Někteří z nás preferují ovoce a zeleninu, jiný rád sáhne po masu. Řada konzumentů jídla je střídmá, ale jsou mezi námi gurmáni, kteří jídlu doslova holdují. Protipólem zmiňované skupiny jsou lidé, kteří si nemohou dovolit koupit ani základní potraviny, protože z různých důvodů mají minimální příjmy. Často hladovějí, nebo je jejich strava nedostatečná. Do této čím dál početnější skupiny lidí mohou patřit matky samoživitelky s dětmi, senioři, lidé s postižením nebo bez domova, sociálně slabé rodiny.

 

Dobrovolníci a zaměstnanci NADĚJE Zlín věří, že lidé ze Zlína budou mít pro „své sousedy“ pochopení a též radost z konkrétní pomoci.


Méně...
 
Pozvánka na Dobročinný bazar

Pozvánka na Dobročinný bazar

10. - 11. 12. 2014 od 10 do 19 hod. v Masters of Rock Café - Čepkov

19.11.14

Zlínská pobočka NADĚJE ve spolupráci se Zlínským deníkem pořádá  "hravý a nedrahý" Dobročinný bazar. 


Více...
 
Pozvánka na Dobročinný bazar

Zlínská pobočka NADĚJE ve spolupráci se Zlínským deníkem pořádá  "hravý a nedrahý" Dobročinný bazar. Udělejte radost sobě i druhým svým nákupem či darováním věcí. Co od Vás dostaneme, to v pomoc proměníme! Věci do bazaru můžete přinést na Tkalcovnu (OC Zlín, od 10 do 18 hod) a do Domu pokojného stáří (Jižní Svahy po - ne od 9 do 19 hod.) 

Výtěžek využijeme pro práci s lidmi s handicapem v sociálně terapeutických dílnách.

Pozvánku na Dobročinný bazar najdete zde:


Méně...
 
K čemu je dobrý veselý večer?

K čemu je dobrý veselý večer?

12.11.14

Známý český psychiatr Vladimír Vondráček řekl, že veselý večer je prospěšnější než tuba léků na uklidnění. Vzhledem k energii, kterou jsme ve zlínské NADĚJI vydali na organizaci 4. Benefičního společenského večera, by to mohlo vypadat, že se chceme hlavně bavit.


Více...
 
K čemu je dobrý veselý večer?

Známý český psychiatr Vladimír Vondráček řekl, že veselý večer je prospěšnější než tuba léků na uklidnění. Vzhledem k energii, kterou jsme ve zlínské NADĚJI vydali na organizaci již čtvrtého Benefičního společenského večera, by to mohlo vypadat, že se chceme hlavně bavit. To sice chceme, ale nejen to. Náš tradiční společenský večer v sobě spojuje snahu přiblížit se našim příznivcům, přátelům a dárcům, a zároveň vytvořit prostředí, kde se společně mohou bavit člověk s handicapem, manažer významného podniku, děti a rodiče našich klientů i pracovníci pobočky.

Letos přišel rekordní počet hostů: více než 250. Tombola byla bohatá, u rautu se nasytil každý. Taneční parket byl přeplněný, kapela Showband hrála skvěle. Absolutním vrcholem večera bylo tanečně dramatické vystoupení, které nacvičili pracovníci NADĚJE spolu s klienty sociálně terapeutických dílen. Tématem byla atmosféra amerického snu – New York dvacátých let minulého století. V dokonalých kostýmech zapůjčených z Městského divadla ve Zlíně předvedli dojemný příběh spojený s temperamentním tancem. Kdo zná písničku "Little party never killed nobody", dovede si to představit.

Ve zlínské NADĚJI jsme se výborně pobavili a naši hosté odcházeli s úsměvem a příslibem „Příští rok zase“. Kromě toho jsme prodejem vstupenek a tombolou získali 90 100 korun, které letos pomůžou především s běžnými provozními náklady v sociálně terapeutických dílnách.

 

Kateřina Pivoňková, oblastní ředitelka ve Zlíně 

 

Fotografie z Benefičního večera najdete zde:


Méně...