Zlín

 
 
 
 
 
 
V domově máme Anděla!

V domově máme Anděla!

02.12.16

V krásném adventním čase se nám ve zlínské NADĚJI, konkrétně v Domě pokojného stáří, objevil anděl! A ne ledajaký - Zlínský! Má také konkrétní jméno - Jitka Richterová.


Více...
 
V domově máme Anděla!

V krásném adventním čase se nám ve zlínské NADĚJI, konkrétně v Domě pokojného stáří, objevil anděl! A ne ledajaký - Zlínský! Má také konkrétní jméno: Jitka Richterová.

Jitka je naše kolegyně, pečovatelka, která se již deset let stará o klienty v domově pro seniory. Jsme velmi hrdí, že se jí samotné - a jejím prostřednictvím také všem pracovníkům přímé péče v NADĚJI - dostalo tohoto krásného ocenění. 

Paní Jitka převzala Zlínského anděla ve čtvrtek 1. prosince z rukou náměstkyně primátora Kateřiny Francové a vedoucí odboru sociálních věcí Jany Pobořilové.

Podívejte se na pár fotografií ze včerejšího slavnostního podvečera.


Méně...
 
7. Nadějný dobročinný bazar

7. Nadějný dobročinný bazar

Těšíme se na Vás v Obchodním centru Kvítková, 14. a 15. prosince 2016 od 10 do 18 hodin

30.11.16
Vánoční přípravy vrcholí...
Více...
 
7. Nadějný dobročinný bazar

Vánoční přípravy vrcholí...

Všude je shon a spoustu lidí a Vás už to všechno nebaví?

Oblečení, vázu, hračku, jídelní soupravu, maličkost pod vánoční stromeček nebo na vánoční tabuli? Co ještě musíte nakoupit? 

S námi je to jiné...v pohodě a klidu u nás nakoupíte na co si vzpomenete a ještě se zklidníte nad vánočním nápojem.

Téměř celé přízemí (bývalé hračkářství) a 1. patro Obchodního centra Kvítková (prostor u Tkalcovny) bude naše!

 

Těšíme se na Vás!

 

A nezapomeňte, Vašim nákupem přispějete na dobrou věc!


Méně...
 
Adventní- vánoční jarmark ve Tkalcovně

Adventní- vánoční jarmark ve Tkalcovně

Bylo to krásné a bylo toho dost...

25.11.16

Včera na Tkalcovně bylo od rána živo a veselo!


Více...
 
Adventní- vánoční jarmark ve Tkalcovně

V 9 hodin začal adventní jarmark, na který přišli nejen naši věrní hosté - malé děti z Mateřské školy Kolektivní dům, klienti Domu pokojného stáří a denního stacionáře zlínské NADĚJE, ale též lidé, kteří u nás byli poprvé! Přilákalo je poutavé povídání o Vánocích, vití věnců pod vedením zkušené floristky Evy Daniekové nebo ukázky řemesel od našich klientů (tkaní, výrobky z proutí a včelího vosku). To nejdůležitější však je příležitost pro integraci lidí s postižením spolu s běžnou veřejností. Klienti sociálně terapeutických dílen předvádějí svoje nově získané pracovní dovednosti a sklízejí ocenění a povzbuzení do další činnosti. 
Všude voněly Vánoce - chvojí, svařené víno, rybí polévka, medový vosk, hořely svíčky a byla zvláštní pohoda. Setkávali se u nás lidé, kteří si jsou blízcí...
Děti si vytvořily milá přáníčka, dospělí adventní věnce.
Věříme, že se těšíte na další naše akce...rádi potkáváme známé tváře...a že je jich čím dál víc! Děkujeme Vám za Vaši přízeň!
Všem, kteří se na jarmarku jakkoliv podíleli MOC děkujeme!
Děkujeme Statutárnímu městu Zlínu za podporu akce!

Sociální služba je poskytována za finanční podpory Zlínského kraje a Operačního programu Zaměstnanost. 

Fotografie ZDE:


Méně...
 
Národní potravinová sbírka

Národní potravinová sbírka

Potraviny - pro jednoho běžná věc, pro druhého vzácnost!

23.11.16

12. 11. 2016 jsme se zapojili do Národní potravinové sbírky - trvanlivé potraviny jsme vybírali v supermarketu Kaufland na ulici Sokolská.


Více...
 
Národní potravinová sbírka

Byznys pro společnost ve spolupráci s Českou federací potravinových bank a Armádou spásy organizoval Národní potravinovou sbírku (dále jen NPS) a my jsme byli při tom!


Pár hodin po Benefičním večeru zaměstnanci zlínské NADĚJE byli opět připraveni pomáhat našim klientům.


Ve zmíněném supermarketu nakupující darovali trvanlivé potraviny pro mentálně postižené lidi, žijící v Chráněném bydlení a pro seniory žijící v Domě pokojného stáří.

Vybrala se téměř tuna potravin, která bude v průběhu celého roku zabezpečovat hladký chod obou "domácností".


Děkujeme všem, kteří se zapojili a podporují nás!


Méně...
 
6. benefiční večer...na vlně naděje

6. benefiční večer...na vlně naděje

Benefiční večer je oblíbenou akcí, která spojuje partnery, zaměstnance, klienty a příznivce zlínské NADĚJE

22.11.16

11. 11. 2016 se na IH Moskva konal již 6. benefiční večer...na vlně naděje! Všechna místa byla obsazena a výtěžek krásný! Děkujeme za Vaši přízeň!


Více...
 
6. benefiční večer...na vlně naděje

Tradiční oblíbená benefiční akce byla do jediného místa vyprodaná!

Děkujeme všem, kteří se jakkoliv podíleli na celkovém výtěžku 140 tisíc korun. Peníze pomohou lidem ve stáří a s alzheimerovou nemocí.

 

Dovolte mně krátké shrnutí pro ty, kteří se plesu nezúčastnili.

Měli jsme novou výzdobu, kterou vyrobil náš zaměstnanec (máme samé šikovné kolegy, čtěte dále) sál plný větrníků v barvách jednotného vizuálního stylu, zůstala nám věrná kapela Show band, opět byl bohatý raut a tombola. Novinkou byl fotokoutek, kde si hosté mohli před "nadějným" pozadím udělat památeční fotku. Velkým hřebem a show byla dvě vystoupení - módní přehlídka vytvořená z modelů chystaného bazaru a taneční vystoupení latinsko-amerických tanců. Obého se s radostí a velkou chutí ujali zaměstnanci a klienti zlínské NADĚJE, za což jim patří velký dík a pochvala. Vžili se do svých rolí modelů, modelek a tanečnic s velkou vervou a nasazením!

 

Letos jsme požádali o dojmy návštěvníky plesu...dočtete se je na FB a v příštím čtvrtletníku. Děkujeme za ně!

Fotografie zde.


Méně...
 
Nové zastínění v sociálně terapeutických dílnách NADĚJE Zlín

Nové zastínění v sociálně terapeutických dílnách NADĚJE Zlín

Díky podpoře Nadace ČEZ a aplikaci EPP vznikají rukodělné výrobky v lepších podmínkách.

03.11.16

1. 11. 2016 jsme slavnostně uvedli do provozu nové zastínění v sociálně terapeutických dílnách pro lidi s mentálním postižením.Toto jsme


Více...
 
Nové zastínění v sociálně terapeutických dílnách NADĚJE Zlín

1. 11. 2016 jsme slavnostně uvedli do provozu nové zastínění v sociálně terapeutických dílnách pro lidi s mentálním postižením.Toto jsme získali díky podpoře Nadace ČEZ, aplikaci EPP a pohybu lidí, které projekt zaujal. Body potřebné k realizaci projektu Nadace ČEZ proměnila ve finanční příspěvek na pořízení zastínění.
Velmi příjemná a bezprostřední akce, které se zúčastnil i tiskový mluvčí skupiny ČEZ pan Vladislav Sobol, dala příležitost klientům předvést činnosti, které v dílnách pod vedením sociálních pracovníků provádějí. Nakonec pana Sobola vyzvali i na utkání ve stolním fotbale.
Děkujeme všem, kteří se do akce sbírání bodů zapojili a oznamujeme, že krásné rukodělné výrobky tak díky podpoře Nadace ČEZ nyní vznikají v lepších podmínkách. 


Méně...