Zlín

 
 
 
 
 
 
Studentky z Francie v Naději

Studentky z Francie v Naději

20.02.23

Zlínskou pobočku Naděje navštívily studentky z Francie. V rámci programu Erasmus si mohly vyzkoušet, jaké to je být pečovatelkou v Domě pokojného stáří. 


Více...
 
Studentky z Francie v Naději

Margot Scohy a Perrine Ryckebush jsou studentky střední školy Lycée Depoorter ve Francii. V rámci spolupráce Střední zdravotnické školy ve Zlíně a programu Erasmus si mohly vyzkoušet práci pečovatelek u nás v Naději. Navzdory jazykové bariéře bez potíží vycházely s klienty i personálem. Chvílemi jsme se domlouvali rukama nohama, ale nakonec jsme si dokázali porozumět. Domem pokojného stáří se neslo hodně smíchu, protože některé situace bylyopravdu komické. Ale znáte to, když je vůle, všechno jde. Mezi klienty máme bývalou profesorku francouzštiny, která mohla s děvčaty konverzovat v jejich rodném jazyce, což bylo pro obě strany velmi příjemné. Studentky si prošly i naše další služby, konkrétně sociálně terapeutické dílny a denní stacionář pro lidi s demencí. Margot s Perrine se aktivně zapojovaly do všech činností, povídaly nám o Francii a zpívaly francouzské písničky. Svým příjemným a vstřícným vystupováním si všechny získaly a budou nám moc chybět.

Děkujeme KIS Tlumačov a Zlin.eu za věcné dárky pro Margot a Perrine, díky kterým budou mít krásnou památku.


Méně...
 
Smuteční oznámení

Smuteční oznámení

31.01.23

 



Více...
 
Smuteční oznámení

S hlubokým zármutkem v srdci Vám sdělujeme, že nás navždy opustila naše kolegyně a přítelkyně, paní Kateřina Perůtková. Katka byla zaměstnána v Naději od roku 2007 nejprve jako aktivizační pracovnice v Domě pokojného stáří a po rodičovské dovolené v Sociálně terapeutické dílně na Letné.


Katka uměla pomoci, potěšit i rozesmát, vždy jsme se na ni mohli spolehnout. Katko, moc děkujeme za čas a energii, které jsme s Tebou mohli sdílet. 

 

 

 

Poslední rozloučení s paní Kateřinou Perůtkovou proběhne v pátek 3. února 2023 ve 12:30 hodin v římskokatolickém kostele sv. Filipa a Jakuba ve Zlíně. 

 



Méně...
 
Radomír Vítek a Petr Herodes v Českém rozhlasu Zlín

Radomír Vítek a Petr Herodes v Českém rozhlasu Zlín

25.01.23

Naším cílem je, aby naši klienti mohli žít běžným samostatným životem, říká vedoucí služeb pro lidi s mentálním postižením Naděje Zlín Radomír Vítek. 


Více...
 
Radomír Vítek a Petr Herodes v Českém rozhlasu Zlín

Radomír Vítek je vedoucí služeb pro lidi s mentálním postižením. Petr Herodes je jeden z klientů těchto služeb. Společně přijali pozvání do studia Českého rozhlasu Zlín, aby hovořili nejen o Naději, ale také o cílech a plánech do budoucna a sportovním klubu Berani Naděje Zlín.

 

 

Odkaz na rozhovor s Radomírem Vítkem a Petrem Herodesem: 

 

https://zlin.rozhlas.cz/kazdy-den-se-do-prace-tesim-rika-vedouci-sluzeb-pro-lidi-s-mentalnim-postizenim-8916369


Méně...
 
Podpořte nás vhozením žetonu v prodejnách Tesco

Podpořte nás vhozením žetonu v prodejnách Tesco

17.01.23

Do 12. února 2023 nás můžete podpořit v rámci programu Tesco - Vy rozhodujete, my pomáháme. Jak? Za nákup v obchodě Tesco získáte žeton, který následně vhodíte do připraveného boxu za pokladnami.


Více...
 
Podpořte nás vhozením žetonu v prodejnách Tesco

V prodejně ve ZLÍNĚ můžete podpořit projekt "NADĚJE PRO BUDOUCNOST" - máme modrou barvu. Naším cílem je zachovat přírodu pro budoucí generace. Ze získaných hlasů, následně proměněných ve finanční prostředky, nakoupíme nádoby na tříděný odpad a sběr cenných hmot, které rozmístíme v budovách našich služeb.

 

V prodejnách v NOVÉM JIČÍNĚ, KOPŘIVNICI A STUDÉNCE můžete vhozením žetonu podpořit projekt "MELODIE A TÓNY RADOSTI VE VITKU". Naším cílem je plnit (nejen) hudební sny dětí a mládeže ze znevýhodněných poměrů, umožnit jim rozvíjet se a najít svůj potenciál. Za získané prostředky nakoupíme elektrické bicí, kytaru a klávesy.

 

Děkujeme za podporu při hlasování!

 


Méně...
 
Dočasné omezení prodeje pro veřejnost

Dočasné omezení prodeje pro veřejnost

07.01.23
Od 9. ledna 2023 bude na Svíčkárně/Tkalcovně
Více...
 
Dočasné omezení prodeje pro veřejnost

Od 9. ledna 2023 bude na Svíčkárně/Tkalcovně omezený prodej výrobků pro veřejnost. Jsme tu pro Vás ve všední dny od 12:30 do 15:00 hodin, ve čtvrtek od 12:30 do 18:00 hodin. Najdete nás na adrese Díly IV/3692. 

 

Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vaši návštěvu. 


Méně...
 
Noc důstojnosti

Noc důstojnosti

04.01.23

Noc důstojnosti připomene utrpení lidí s mentálním postižením a jejich právo na normální život.


Více...
 
Noc důstojnosti

Dne 6. ledna 2023 proběhne v několika městech v České republice Noc důstojnosti. Pietní akce uctí památku Doroty Šandorové, kterou zabil pečovatel jindřichohradeckého domova pro osoby s postižením v noci z 6. na 7. ledna 2021. Cílem akce je také upozornit na alarmující stav českého sociálního systému, který nedokáže zajistit lidem s hlubším mentálním postižením důstojný život. Akce se koná pod záštitou Veřejného ochránce práv.


Pro více informací si můžete přečíst článek nebo pustit podcast.


Odkaz na článek:

https://www.respekt.cz/tydenik/2022/47/kdo-zabil-dorotu-s


Odkaz na podcast:

https://www.respekt.cz/podcasty/stat-uznal-systemovy-problem-v-peci-o-lidi-s-mentalnim-postizenim-a-hleda-reseni


 


Méně...