Praha

 
 

Pomoc lidem bez domova v Praze

POMÁHÁME LIDEM BEZ DOMOVA ŽÍT DŮSTOJNĚJŠÍ A BEZPEČNĚJŠÍ ŽIVOT.

 

Nabízíme ubytování v azylových domech a tréninkových bytech, přenocování v noclehárnách, jídlo a sprchu v nízkoprahových denních centrech, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychologem, přímou pomoc v ulicích, zdravotní ošetření v ordinacích lékařů.

 

      

 

 

MÁME RÁDI PROJEKTY:

 

Logo NSLogo Místní místnímLogo Nejdřív doma    

 

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY?

Navštivte naše nízkoprahová denní centra nebo přijďte na stanoviště Mobilní sociální služby a proberte svou situaci se sociálním pracovníkem. Pokud potřebujete ubytování, obraťte se přímo na sociální pracovníky azylových domů (pro muže, pro ženy).

 

 

 

AKTUALITY

 
 
Den otevřených dveří v azylovém domě pro ženy

Den otevřených dveří v azylovém domě pro ženy

04.09.23

Už ve čtvrtek 7. září od 13 hodin se pro veřejnost otevřou dveře azylového domu pro ženy ve Vršovicích. Zajímá Vás problematika...


Více...
 
Den otevřených dveří v azylovém domě pro ženy

Už ve čtvrtek 7. září od 13 hodin se pro veřejnost otevřou dveře azylového domu pro ženy ve Vršovicích. 

 

Zajímá Vás problematika ženského bezdomovectví? Chcete si poslechnout příběhy našich klientek prostřednictvím interaktivní „živé knihovny“? Chcete se zasmát u slam poetry nebo si poslechnout skvělé Muzikanty bez domova? Zajímá Vás autorské čtení spisovatelky a influencerky Petry Jirglové? Pokud jste alespoň na jednu z otázek našli pozitivní odpověď, akce Dobrý den, tady NADĚJE, je přesně pro Vás.

 

Nenechte si ujít třetí ročník benefiční akce, kterou společně pořádají zaměstnankyně a klientky azylového domu. Budeme moc rádi, když dorazíte na jakoukoliv část zajímavého programu.

 

Detaily k programu najdete také na FB události: https://www.facebook.com/events/511958031114802

 

Těšíme se na viděnou.

 

Dobrý den, tady NADĚJE


Méně...
 
Projekt NEJDŘÍV STŘECHA stále pomáhá

Projekt NEJDŘÍV STŘECHA stále pomáhá

01.09.23

Eva (34 let) byla propuštěná z opakované hospitalizace v psychiatrické nemocnici. Její rodina s ní nechtěla a nadále nechce být v kontaktu. K úhradě bydlení neměla dostatek financí...


Více...
 
Projekt NEJDŘÍV STŘECHA stále pomáhá

Eva (34 let) byla propuštěná z opakované hospitalizace v psychiatrické nemocnici. Její rodina s ní nechtěla a nadále nechce být v kontaktu. K úhradě bydlení neměla dostatek financí. Její invalidní důchod, který činil přes 3.000 Kč k tomu nestačil, protože z něj hradila výživné na syna a nákup léků. Evu zachránil před propadem na ulici projekt Nejdřív střecha, který jí uhradil bydlení v azylovém domě pro ženy. Bydlení Evě umožnilo návštěvy psychiatra, pravidelné užívání léků, hrazení alimentů a vyřízení dávek pomoci v hmotné nouzi.

 

Už 1000 Kč může pomoci vyřešit situaci člověka, který se právě ocitl na ulici. Už tři týdny střechy nad hlavou mohou pomoci vyřešit akutní krizovou situaci člověka, který právě ztratil domov. Více než polovina lidí bez domova, kteří se zapojili do projektu, dokázala svou situaci zlepšit.

 

Projekt NEJDŘÍV STŘECHA by nebylo možné realizovat bez dárců. Na www.nejdrivstrecha.cz se můžete podívat, kolik peněz už bylo vybráno, kolik použito a kolik zbývá. Veškeré získané prostředky od dárců jdou na ubytování. Projekt administruje Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové.   

 

Využijte 1. září k darování střechy nad hlavou. Děkujeme. 

https://www.darujme.cz/projekt/1200628


Méně...
 
Azylový dům Žižkov slaví 19 let

Azylový dům Žižkov slaví 19 let

31.08.23

Na žižkovské adrese Husitská 70 jsme už 19 let. V objektu, který sídlí ve vnitrobloku, provozujeme azylový dům pro padesát a noclehárnu pro dvacet mužů bez domova. Za těch téměř 20 let prošel dům...


Více...
 
Azylový dům Žižkov slaví 19 let

Na žižkovské adrese Husitská 70 jsme už 19 let.  

 

V objektu, který sídlí ve vnitrobloku, provozujeme azylový dům pro padesát a noclehárnu pro dvacet mužů bez domova. Za těch téměř 20 let prošel dům různými proměnami. Téměř před 10 lety byste v přízemí našli šatník, nyní tam jsou prostory pro handicapované a hůře pohyblivé klienty. Nějaký čas tam také měl zázemí náš terénní program, který teď najdete ve Vyšehradské ulici na Praze 2. Ve třetím patře byla školící místnost, která pojmula až 30 lidí. Když nebyla využívána pro školení, naši zaměstnanci tam chodili hrát ping-pong (to byly časy!). Nyní tam najdete 3 pokoje pro klienty, společenskou místnost a menší zasedačku.  

 

Husitská 70 je zkrátka dům, který píše historii. Zub času se ale začíná podepisovat čím dál více a my bychom moc rádi pomocí rekonstrukce vytvořili lepší a důstojnější prostředí jak pro klienty, tak i lepší pracovní prostředí pro naše zaměstnance. Pevně věříme, že se nám to v blízké budoucnosti podaří.


Méně...
 
Na e-shopu připravujeme novinku

Na e-shopu připravujeme novinku

30.08.23

Něco se chystá! Máme pro vás překvapení, které odtajníme během pár týdnů. Prozradíme jen, že se bude týkat našeho e-shopu a předních českých...


Více...
 
Na e-shopu připravujeme novinku

Něco se chystá!  

 

Máme pro vás překvapení, které odtajníme během pár týdnů. Prozradíme jen, že se bude týkat našeho e-shopu a předních českých street artových umělců jako je třeba právě Michal Škapa.  

 

S Michalem jsme se sešli v jeho ateliéru v MeetFactory a setkání to bylo velmi příjemné. Provedl nás a ukázal širokou škálu svých děl, nad kterými jsme často stáli doslova v úžasu. Michal nás už v minulosti svými díly několikrát podpořil a my jsme moc rádi, že se pro to rozhodl i tentokrát. A víte proč? Protože „ulice pomáhá ulici“.  

 

Výtvarník Michal Škapa tvořící pod pseudonymem Tron je jeden z nejvýraznějších českých street artistů. Jeho muraly můžete čím dal častěji potkat i v ulicích Prahy. Například KOSMOS u pražského letiště je jedním z největších muralů v evropském i celosvětovém měřítku. Letos vystavoval svá díla třeba v Norsku. Jeho práce je pestrá a dalo by se o ni psát donekonečna. Více se o ni můžete dozvědět na jeho webovkách http://www.michalskapa.cz/ 

 

Děkujeme našemu velkému podporovateli Jirkovi Šourkovi, který nás už po řadu let uměleckým světem provází a podporuje naši činnost směrem k lidem bez domova. Hlavně díky němu jsme mohli poznat Michalovu skvělou tvorbu.  

 

Těšte se společně s námi. 

 

Michal Škapa a Jiří Šourek


Méně...
 
Zapojení azylového domu Husitská do speciálního projektu

Zapojení azylového domu Husitská do speciálního projektu

28.08.23

Azylový dům Husitská je zapojen do projektu financovaného z Visegrádského fondu pod názvem: „Picture It!-Our streets, our stories - photo project for people without homes in V4 countries”...


Více...
 
Zapojení azylového domu Husitská do speciálního projektu

Azylový dům Husitská je zapojen do projektu financovaného z Visegrádského fondu pod názvem: „Picture It!-Our streets, our stories - photo project for people without homes in V4 countries”. V projektu jsou kromě NADĚJE zastoupeny organizace pracující s lidmi bez domova v Polsku, Maďarsku a na Slovensku. 

 

Klienti se zúčastnili workshopu, který vedl Jiří Pasz (novinář, fotograf, dokumentarista a humanitární pracovník, který se specializuje na lidská práva, destigmatizaci duševních onemocnění a zvyšování povědomí o humanitárních a rozvojových problémech). Klienti obdrželi jednorázové fotoaparáty, s nimiž měli fotit pražské ulice a oblíbená místa. Poté budou vybrány fotografie ze všech zemí do kalendáře a knihy. Následně se v říjnu koná zahájení výstavy v Budapešti, kam se s námi také tři klienti azylového domu podívají. Pravděpodobně se bude jednat o letecký zájezd, klienti jsou tedy patřičně natěšení.

 

Projekt je spolufinancován vládami ČR, Maďarska, Polska a Slovenska grantem od Visegrádského fondu. Cílem fondu je rozšíření nápadů pro udržitelnou regionální spolupráci ve střední Evropě.

 

The project is co-financed by the Governments of Czechia, Hungary, Poland and Slovakia through Visegrad Grants from International Visegrad Fund. The mission of the fund is to advance ideas for sustainable regional cooperation in Central Europe

 

Text a foto: Eva Barvínková, sociální pracovnice AD Husitská


Méně...
 
Výsledek kampaně Daruj koupelnu ženám bez domova

Výsledek kampaně Daruj koupelnu ženám bez domova

24.08.23

Máme opravdu velkou radost, že se s Vámi můžeme podělit o výsledek kampaně Daruj koupelnu ženám bez domova. Společně se nám podařilo vybrat více než 100%...


Více...
 
Výsledek kampaně Daruj koupelnu ženám bez domova

Máme opravdu velkou radost, že se s Vámi můžeme podělit o výsledek kampaně Daruj koupelnu ženám bez domova. Společně se nám podařilo vybrat více než 100% cílové částky, konkrétně skvělých 202 070 Kč.  

 

Nemalou zásluhu na úspěchu mají také zaměstnankyně azylového domu. Jejich „Aukce holek z Vršek“, ve které se dražily předměty osobního charakteru, nejen že vynesla krásných 13.022 Kč, ale také pomohla šířit povědomí o celé kampani i o problematice ženského bezdomovectví obecně.  

 

Děkujeme všem, kteří přispěli. Moc si vaší pomoci vážíme. Jakmile bude rekonstrukce dokončena, rádi se s vámi podělíme o novou podobu koupelny. 

 

A ještě připomínáme, že se 7.9. od 13 hodin koná v azylovém domě benefiční akce „Dobrý den, tady NADĚJE“, kam jste všichni srdečně zváni. Více informací o akci se dozvíte v naší FB události: https://www.facebook.com/events/511958031114802 

 

Těšíme se na viděnou.


Méně...