Praha

 
 

Pomoc lidem bez domova v Praze

POMÁHÁME LIDEM BEZ DOMOVA ŽÍT DŮSTOJNĚJŠÍ A BEZPEČNĚJŠÍ ŽIVOT.

 

Nabízíme ubytování v azylových domech a tréninkových bytech, přenocování v noclehárnách, jídlo a sprchu v nízkoprahových denních centrech, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychologem, přímou pomoc v ulicích, zdravotní ošetření v ordinacích lékařů.

 

      

 

 

MÁME RÁDI PROJEKTY:

 

Logo NSLogo Místní místnímLogo Nejdřív doma    

 

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY?

Navštivte naše nízkoprahová denní centra nebo přijďte na stanoviště Mobilní sociální služby a proberte svou situaci se sociálním pracovníkem. Pokud potřebujete ubytování, obraťte se přímo na sociální pracovníky azylových domů (pro muže, pro ženy).

 

 

 

AKTUALITY

 
 
Přidejte se do týmu NADĚJE

Přidejte se do týmu NADĚJE

19.09.23

Hledáme nové kolegyně a kolegy na následující pozice...


Více...
 
Přidejte se do týmu NADĚJE

Hledáme nové kolegyně a kolegy na následující pozice: 

  • Pracovník výdeje stravy – řidič
  • Sociální pracovník/ce nízkoprahového denního centra pro lidi bez domova
  • Pracovnice v sociálních službách v azylovém domě pro ženy – Vršovice
  • Pracovník/ pracovnice v sociálních službách do azylového domu pro muže na Žižkově - noční směny
  • Pracovník v sociálních službách do nízkoprahového denního centra U Bulhara - vchodař

 

Více informací najdete na našich webových stránkách: https://www.nadeje.cz/praha/volna_pracovni_mista1

 

Pokud Vás zaujala některá z nabízených pozic, budeme rádi, když se ozvete naší milé personalistce Petře Svobodové - petra.svobodova@nadeje.cz.

 

Děkujeme.


Méně...
 
Den vzájemné pomoci na Praze 1

Den vzájemné pomoci na Praze 1

Veletrh sociálních služeb a neziskových organizací

15.09.23

Příští týden ve středu 20. září se můžeme společně potkat na Veletrhu sociálních služeb a neziskových organizací - Den vzájemné pomoci, který pořádá Praha 1...


Více...
 
Den vzájemné pomoci na Praze 1

Příští týden ve středu 20. září se můžeme společně potkat na Veletrhu sociálních služeb a neziskových organizací - Den vzájemné pomoci, který pořádá Praha 1. My budeme jednou ze 40 neziskových a příspěvkových organizací, které zde budou prezentovat svoji činnosti. Můžete se těšit na několik vzdělávacích přednášek, doprovodný společensko-kulturní program, občerstvení připravené Potravinovou bankou Praha. Celá akce bude zakončena koncertem skupiny The Tap Tap.

 

Den vzájemné pomoci v Paláci Žofín začíná v 10:00.

 

Více informací se dozvíte na facebookové události:  https://www.facebook.com/events/251330531055086

 

Těšíme se na setkání s vámi.

 

Plakát Den vzájemné pomoci


Méně...
 
Benefiční akce Dobrý den, tady NADĚJE se povedla

Benefiční akce Dobrý den, tady NADĚJE se povedla

13.09.23

Minulý týden ve čtvrtek se otevřely dveře azylového domu pro ženy bez domova v pražských Vršovicích. A my bychom rádi poděkovali všem, kteří na již tradiční benefiční odpoledne/večer „Dobrý den, tady NADĚJE“ přišli...


Více...
 
Benefiční akce Dobrý den, tady NADĚJE se povedla

Minulý týden ve čtvrtek se otevřely dveře azylového domu pro ženy bez domova v pražských Vršovicích. A my bychom rádi poděkovali všem, kteří na již tradiční benefiční odpoledne/večer „Dobrý den, tady NADĚJE“ přišli a podpořili tak nejen ubytované ženy, ale také naše kolegyně.  

 

Program byl opravdu pestrý a zajímavý, každý si přišel na své. Velký ohlas a emoce vzbudily živé knihovny v podání dvou obyvatelek azylového domu. Beseda s vedoucí Irenou Burmekovou, sociální pracovnicí Klárou Čihákovou a vedoucím našich služeb Alešem Strnadem seznámila návštěvníky nejen s problematikou ženského bezdomovectví, ale také přinesla nové pohledy na práci s lidmi bez domova například v terénu. Zdravotní sestřička Petra Strnadová ukázala, co je možné (a mnohdy snad i nemožné) ošetřovat v naší ordinaci praktického lékaře U Bulhara. Odlehčení přinesla skvělá Petra Jirglová, spisovatelka a blogerka, která v rámci autorské čtení přečetla nejednu kapitolu ze své knihy „Letuška z economy, aneb co na Instagramu neuvidíte“. O večerní zábavu se postarali slam poetristi Vašek z Aše a Tukan. Na závěr zahráli skvělí Muzikanti bez domova.    

 

Výborné občerstvení připravily obyvatelky azylového domu společně s našimi kolegyněmi. O pití se postarali společnosti Staropramen Cool CZ/SK a Coca-Cola. Tímto oběma moc děkujeme.

 

Děkujeme všem, kteří na benefiční akci přišli, všem, kteří se podíleli na programu a největší poděkování patří hlavně obyvatelkám a zaměstnankyním azylového domu. Bez nich by celá akci nevznikla. Tak snad zase za rok na viděnou.

 

Akce Dobrý den, tady NADĚJE

 

Akce Dobrý den, tady NADĚJE

 

Akce Dobrý den, tady NADĚJE

 

Akce Dobrý den, tady NADĚJE


Méně...
 
Nový projekt Ulice pomáhá ulici na e-shopu NADĚJE

Nový projekt Ulice pomáhá ulici na e-shopu NADĚJE

11.09.23

Je to tady! Máme velkou radost, že Vám můžeme představit náš nový projekt „Ulice pomáhá ulici“. Jeho cílem je propojení pražské street artové scény s lidmi bez domova...


Více...
 
Nový projekt Ulice pomáhá ulici na e-shopu NADĚJE

Je to tady! Máme velkou radost, že Vám můžeme představit náš nový projekt „Ulice pomáhá ulici“. Jeho cílem je propojení pražské street artové scény s lidmi bez domova. Jedni na ulici žijí, druzí na ní tvoří. Tyto dvě skupiny se vzájemně prolínají, existují vedle sebe a mohou se vzájemně inspirovat. A jedna se rozhodla svou tvorbou podpořit tu druhou.  

 

Na našem e-shopu si můžete nově pořídit litografie a grafiky, které NADĚJI věnovali známí čeští umělci, jejichž tvorba je spojena se streetartem. Celý výtěžek z prodeje děl bude věnován na pomoc lidem přežívajícím na ulici a ve veřejném prostoru.  

 

Litografie „Laboratoř“ od Michala Škapy, kterou nabízíme hned ve třech verzích, byla vytvořena speciálně pro projekt. Další litografie vám možná budou povědomé z kalendáře ART 2023. V zimě se hned vyprodaly, takže pokud máte zájem, příliš neváhejte. Nově na e-shopu najdete také signované autorské digitální tisky, které se stanou podkladem pro charitativní kalendář ART 2024. Graffiti vznikly v dubnu na Graffiti Wall na Orionce v rámci akce „Malování pro NADĚJI“.  

 

Tímto děkujeme všem zapojeným umělcům, kteří se rozhodli originálním způsobem podpořit dobrou věc a také děkujeme Jirkovi Šourkovi za nápad, jehož jedinečnost nás oslovila natolik, že jsme se jej rozhodli s velkým nadšením realizovat.  

 

Navštivte náš e-shop, zakupte dílo a podpořte lidi bez domova, kteří přežívají na ulici. Výtěžek rozdělíme do terénu a do našich denních center. Děkujeme.

 

https://eshop.nadeje.cz/produkty/#ulice


Méně...
 
Boty, které pomáhají

Boty, které pomáhají

07.09.23

Dárců obuvi není mnoho. O to více jsme vděčni za desítky párů sezónních dámských, ale i pánských bot, které nám darovala společnost Obuv ZÓNA...


Více...
 
Boty, které pomáhají

Dárců obuvi není mnoho. O to více jsme vděčni za desítky párů sezónních dámských, ale i pánských bot, které nám darovala společnost Obuv ZÓNA. Nové boty spolu s praktickými taškami a kabelkami putovaly do azylového domu pro ženy ve Vršovicích. Velký užitek přinesly také v našem terénním programu, který poskytuje podporu lidem bez domova přímo na ulici.

 

Podívejte se na krátké video, které pro nás Obuv Zóna vytvořila:

https://www.facebook.com/watch/?v=624399166254702&ref=sharing

 

Děkujeme za něj i za to, že pomáháte lidem bez domova. 

 

Obuv ZÓNA


Méně...
 
Slavíme Mezinárodní den charity

Slavíme Mezinárodní den charity

05.09.23

Víte, že se dnes slaví Mezinárodní den charity? Tento den vyhlásila OSN jako důkaz úcty a podpory jednotlivcům i organizacím celého světa, které usilují o pomoc potřebným...


Více...
 
Slavíme Mezinárodní den charity

Víte, že se dnes slaví Mezinárodní den charity? Tento den vyhlásila OSN jako důkaz úcty a podpory jednotlivcům i organizacím celého světa, které usilují o pomoc potřebným na základě dobrovolnických a filantropických aktivit.  

 

Tento den má mimo jiné přimět lidi, aby se zamysleli, zda by i oni nemohli dlouhodobě pomáhat těm, kteří to potřebují.

 

My bychom dnešek rádi využili a poděkovali všem našim dárcům, kteří nás podporují pravidelně i nepravidelně. Bez Vaší pomoci by spoustu věcí nebylo. Nebyla by například koupelna v azylovém domě ve Vršovicích, nebyla by bezbariérová koupelna v denním centru U Bulhara, nebyly by hygienické prostředky a roušky v době covidu, nebylo by 1.124.398 Kč na nákup bot a oblečení. Společně jsme toho už dokázali spoustu, tohle je jen malý výčet toho, kde všude jste pomáhali. 

 

Ještě jednou děkujeme, milí dárci. 

https://www.darujme.cz/projekt/1060 


Méně...