Praha

 
 

Pomoc lidem bez domova v Praze

POMÁHÁME LIDEM BEZ DOMOVA ŽÍT DŮSTOJNĚJŠÍ A BEZPEČNĚJŠÍ ŽIVOT.

 

Nabízíme ubytování v azylových domech a tréninkových bytech, přenocování v noclehárnách, jídlo a sprchu v nízkoprahových denních centrech, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychologem, přímou pomoc v ulicích, zdravotní ošetření v ordinacích lékařů.

 

      

 

 

MÁME RÁDI PROJEKTY:

 

Logo NSLogo Místní místnímLogo Nejdřív doma    

 

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY?

Navštivte naše nízkoprahová denní centra nebo přijďte na stanoviště Mobilní sociální služby a proberte svou situaci se sociálním pracovníkem. Pokud potřebujete ubytování, obraťte se přímo na sociální pracovníky azylových domů (pro muže, pro ženy).

 

 

 

AKTUALITY

 
 
Jaký je život na ulici?

Jaký je život na ulici?

O tom povídání s pracovníky našich služeb pro lidi bez domova.

20.12.17

Hosty Radiožurnálu byli v sobotu 16.12.2017 kolegové Gábina Sčotková, vedoucí azylového domu a noclehárny pro muže a Aleš Strnad, vedoucí terénního programu. 

 


Více...
 
Jaký je život na ulici?

Hosty Radiožurnálu byli v sobotu kolegové Gábina Sčotková, vedoucí azylového domu a noslehárny pro muže a Aleš Strnad, vedoucí terénního programu. 

Jsou lidé bez domova šťastni? Jaké období roku je pro lidi bez domova nejobtížnější? Za co jsou lidé bez domova vděčni a co velmi postrádají? I takové otázky zazněly. 

Celý rozhovor si poslechněte zde http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/host/_zprava/osoby-bez-domova-nezabiji-zima-ale-podzim-a-jaro-nejvice-jim-ale-chybi-naslouchani-mysli-si-socialni-pracovnici--1775517


Méně...
 
Děkujeme Hoffnung und Hilfe za vánoční potravinovou pomoc

Děkujeme Hoffnung und Hilfe za vánoční potravinovou pomoc

19.12.17

Hoffnung & Hilfe je německá dobrovolnická humanitární organizace, která vybírá od firem přebývající a neprodejné ale plně spotřebovatelné potraviny, a vozí je spolkům starajícím se o potřebné v zemích Evropy i západní Asie.


Více...
 
Děkujeme Hoffnung und Hilfe za vánoční potravinovou pomoc

Hoffnung & Hilfe je německá dobrovolnická humanitární organizace, která vybírá od firem přebývající a neprodejné ale plně spotřebovatelné potraviny, a vozí je spolkům starajícím se o potřebné v zemích Evropy i západní Asie. Spolupracuje s námi od samého vzniku NADĚJE a jednou či dvakrát ročně nám přiveze kamion trvanlivých potravin. Řidiči se střídají a slouží této dobré věci zdarma o víkendech, nebo v době své dovolené. Nejinak tomu bylo i v sobotu 16. prosince. Děkujeme našim německým přátelům, také řidičům Samuelovi a Davidovi, a rovněž i zaměstnancům Potravinové banky Praha a Středočeský kraj, kteří nám pomohli s vykládkou a převozem do našeho skladu. 


Méně...
 
Zveme vás na návštěvu do AD Radotín

Zveme vás na návštěvu do AD Radotín

06.12.17

Zítra 7. prosince 2017, od 10.00 do 18.00 hodin, Vám v Azylovém domě NADĚJE v Radotíně otevřeme dveře.


Více...
 
Zveme vás na návštěvu do AD Radotín

Zítra 7. prosince 2017, od 10.00 do 18.00 hodin, Vám v Azylovém domě NADĚJE v Radotíně otevřeme dveře. Provedeme Vás stavbou, která slouží mužům bez domova. Budete se moci zeptat na vše, co Vás zajímá o bezdomovectví, jak potřebným pomáháme a také jak můžete pomoci Vy. A nebude chybět plackovačka. Přijďte si udělat vlastní „buton“. Pro sebe na památku, nebo jako dárek pro své blízké – Vánoce jsou za dveřmi ;o)

Těšíme se na viděnou!


Méně...
 
Děkujeme našim "Mikulášům" dobrovolníkům

Děkujeme našim "Mikulášům" dobrovolníkům

5. prosinec: Mezinárodní den dobrovolníků

05.12.17

Dobrovolníci jsou pro nás také takoví Mikulášové, protože i oni z lásky k bližním a nezištně dávají velké dary – svůj čas, pochopení, znalosti a dovednosti, poskytnou radu i přiloží ruku k dílu, s radostí a milým úsměvem navrch. 


Více...
 
Děkujeme našim "Mikulášům" dobrovolníkům

Dobrovolníci jsou pro nás také takoví Mikulášové, protože i oni z lásky k bližním a nezištně dávají velké dary – svůj čas, pochopení, znalosti a dovednosti, poskytnou radu i přiloží ruku k dílu, s radostí a milým úsměvem navrch. Bez jejich pomoci by se spousta činností v NADĚJI neobešla. Tak například Národní potravinová sbírka, různé prezentační akce, náplň volného času našich klientů, další sbírky a všelijaké aktivity. Jsme si toho vědomi a moc vám za to, naši milí dobrovolníci, děkujeme!


Méně...
 
Ode dneška posilujeme pomoc lidem bez domova

Ode dneška posilujeme pomoc lidem bez domova

ZIMNÍ OPATŘENÍ

01.12.17

Dnes zahajujeme provoz Střediska pomoci Vackov. To zajistí lidem bez domova v Praze přečkání zimních nocí v teple a bezpečí. 


Více...
 
Ode dneška posilujeme pomoc lidem bez domova

Dnes zahajujeme provoz Střediska pomoci Vackov. To zajistí lidem bez domova v Praze přečkání zimních nocí v teple a bezpečí. Středisko má kapacitu 80 lůžek. Služba je určena ženám i mužům. Ubytovaní dostanou teplý čaj, budou se moci osprchovat, v případě potřeby dostanou čisté oblečení. Při prvním příchodu obdrží každý člověk deku na celé ubytovací období. Provozní doba noclehárny je pro klienty 20.15 - 7.00 hodin. Ráno, do sedmé hodiny, opustí klienti středisko po skupinách, aby nedocházelo k přetěžování MHD.

 

Zapojíme se také do noční terénní služby. Terénní pracovníci budou vyhledávat opuštěné lidi bez domova v ulicích města, nabízet jim teplý čaj a informace o zimních noclehárnách. V případě nutnosti je do nocleháren doprovodí.

 

Tuto pomoc budeme poskytovat v rámci zimních humanitárních opatření Magistrátu hl. m. Prahy a ukončíme ji dle plánu 31. března 2018.

 


Méně...
 
Od včerejška máme nového pomocníka - Dacii Dokker

Od včerejška máme nového pomocníka - Dacii Dokker

28.11.17

Nové auto pro nás zajistila společnost KOMPAKT spol. s r.o., která vyjednala u mnoha firem sponzorské dary, z nichž se Sociální automobil zaplatil.


Více...
 
Od včerejška máme nového pomocníka - Dacii Dokker

Nové auto pro nás zajistila společnost KOMPAKT spol. s r.o., která vyjednala u mnoha firem sponzorské dary, z nichž se Sociální automobil zaplatil.  Srdečně děkujeme zástupcům Kompaktu i firem, které na vůz přispěli. Auto bude sloužit v našem provozu, hlavně při terénní práci. Slavnostní převzetí proběhlo v krásných prostorách Benediktinského opatství Panny Marie a sv. Jeronýma v Emauzích a příjemnou atmosféru akce podpořilo i bohaté pohoštění, rovněž věnované štědrými dárci. Všem donátorům i zúčastněným patří náš srdečný dík. 

Fotogalerie 


Méně...