Praha

 
 

Pomoc lidem bez domova v Praze

POMÁHÁME LIDEM BEZ DOMOVA ŽÍT DŮSTOJNĚJŠÍ A BEZPEČNĚJŠÍ ŽIVOT.

 

Nabízíme ubytování v azylových domech a tréninkových bytech, přenocování v noclehárnách, jídlo a sprchu v nízkoprahových denních centrech, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychologem, přímou pomoc v ulicích, zdravotní ošetření v ordinacích lékařů.

 

      

 

 

MÁME RÁDI PROJEKTY:

 

Logo NSLogo Místní místnímLogo Nejdřív doma    

 

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY?

Navštivte naše nízkoprahová denní centra nebo přijďte na stanoviště Mobilní sociální služby a proberte svou situaci se sociálním pracovníkem. Pokud potřebujete ubytování, obraťte se přímo na sociální pracovníky azylových domů (pro muže, pro ženy).

 

 

 

AKTUALITY

 
 
Terapeutický týden v Želivě

Terapeutický týden v Želivě

Podpořte aktivitu pro naše klienty

16.07.14

Na základě dobrých zkušeností z minulého roku se chystáme uspořádat 22. až 26. září 2014 v Želivě na Vysočině terapeutický týden pro naše klienty, mladé lidi bez domova od 18 do 26 let. 


Více...
 
Terapeutický týden v Želivě

Na základě dobrých zkušeností z minulého roku se chystáme uspořádat 22. až 26. září 2014 v Želivě na Vysočině terapeutický týden pro naše klienty, mladé lidi bez domova od 18 do 26 let. 

 

Klášter Želiv nám vyšel vstříc v podobě ubytování zdarma a poskytnutí zázemí pro naše aktivity. 

 

Minulý rok jsme zde připravili pro 15 našich klientů terapeutický program Cesta Hrdiny. Klienti si odpočinuli od života na ulici a prošli cestou Hrdiny, kde si každý z klientů mohl uvědomit své obdarování a využít jej k návratu do společnosti. 

 

Jak bude vypadat letos cesta do Želiva a zpět zatím necháváme v tajnosti. Terapeutický týden můžete podpořit formou finančního daru. Více informací zde...


Méně...
 
Lidé bez domova jsou pracovití

Lidé bez domova jsou pracovití

09.07.14

Klienti našeho azylového domu na Žižkově jsou pracovití.


Více...
 
Lidé bez domova jsou pracovití

Klienti našeho azylového domu na Žižkově jsou pracovití. Dobrou zkušenost s nimi udělal i Úřad městské části Praha 3, a nenechal si ji pro sebe. Přečtěte si o tom na http://www.praha3.cz/noviny/zpravy/v-praze-3-s-uklidem-verejnych.html


Méně...
 
Pomoc pro Sněženku

Pomoc pro Sněženku

04.07.14

Naše kočička Sněženka z azylového domu v Záběhlicích je marod.


Více...
 
Pomoc pro Sněženku

Naše kočička Sněženka z azylového domu v Záběhlicích je marod. Jestli ji srazilo auto nebo ji někdo nakopl, nevíme, ale včera jsme zjistili, že má ochrnutou půlku obličeje a poraněnou packu.  A aby toho nebylo málo, je nejspíš i přiotrávená, má totiž špatné jaterní testy. Na to přišel veterinář při prvním ošetření, které stálo 4.500 Kč. Léčba bude trvat další 4 dny, po které ji musíme vozit na kapačky, takže ani částka není konečná. Klienti se mezi sebou snaží vybrat peníze, nosí různé částky - papírovky, ale i hrsti drobných..... Sami nemají, ale není jim líto investovat do kočky. Mají ji rádi, je to takový jejich mlčenlivý kamarád, vděčný za pohlazení a dobré slovo. Spolu se zaměstnanci tak chtějí k uzdravení „svého terapeuta“ finančně přispět. Budeme rádi, když se k nim přidáte a i Vy léčbu naší Sněženky podpoříte. Můžete to udělat bankovním převodem na účet 8002-0316012163/0300, do zprávy pro příjemce napište SNĚŽENKA, nebo přinést dar v hotovosti do azylového domu, na adresu K Prádelně 2/135, Praha 10, Záběhlice, a rovnou se podívat, jak se nemocné daří. 

Děkujeme!


Méně...
 
Poděkování

Poděkování

04.07.14

Děkujeme společnosti NEKTAR NATURA, že nám pomáhá hasit žízeň!


Více...
 
Poděkování

Děkujeme společnosti NEKTAR NATURA, že nám pomáhá hasit žízeň! Již třetím rokem nám do Naděje věnuje své skvělé ovocné džusy. Jsme vděční za možnost podávat chutné nápoje při zvláštních příležitostech, které tady u nás připravujeme. Pro naše klienty například oslavu vánočních nebo velikonočních svátků, zahradní slavnosti, pro návštěvníky dny otevřených dveří, pro zaměstnance konecroční společné setkání, které je pro ně poděkováním za vytrvalou a často velmi náročnou práci. Jsme rádi, že klientům, pro které jsou džusy zdravou a vzácnou  ňamkou, můžeme díky těmto darům posílit a zpestřit jejich pitný režim. Každá změna přinese lidem bez domova, kterým v Praze pomáháme již 23. rok, povzbuzení do nelehké situace a my si vážíme podpory, která nám umožňuje takovou změnu jim poskytnout. Spolupracujeme takto už třetím rokem, od září 2012, kdy nám NEKTAR NATURA svoje produkty nabídla. Ještě jednou děkujeme!


Méně...
 
Přípravy druhého ročníku Národní potravinové sbírky jsou odstartovány

Přípravy druhého ročníku Národní potravinové sbírky jsou odstartovány

02.07.14

Národní potravinová sbírka se v letošním roce uskuteční 22. 11. a my v Praze se do ní opět zapojíme.


Více...
 
Přípravy druhého ročníku Národní potravinové sbírky jsou odstartovány

Národní potravinová sbírka se v letošním roce uskuteční 22. 11. a my v Praze se do ní opět zapojíme. Přidejte se i Vy! Jako dárce, koupí a věnováním potravin, nebo jako dobrovolník, poskytováním informací a odběrem potravin od dárců.  Shromážděné potraviny budou rozděleny potřebným lidem. Více informací a přihláška pro dobrovolníky na www.potravinypomahaji.cz nebo https://www.facebook.com/events/688742581195677/


Méně...
 
VOD se vydařil!

VOD se vydařil!

11.06.14

V pondělí 9.6., jsme pro Vás v našem středisku pro mladé lidi bez domova od 18 do 26 let připravili Večer otevřených dveří. 


Více...
 
VOD se vydařil!

V pondělí 9.6., jsme pro Vás v našem středisku pro mladé lidi bez domova od 18 do 26 let připravili Večer otevřených dveří.  Vítán byl každý, kdo se chtěl přesvědčit o smysluplnosti naší práce a provozu tohoto denního centra. Klient Tomáš obdaroval všechny příchozí sladkým muffinem a vlastnoručně zhotoveným poděkováním za návštěvu a zájem. 

Prohlédnout jste si mohli nejen prostor samotný, ale i výsledky pilné práce klientů, např. vzorky pletených Houpacích sociálních sítí, kreslené výtvory, ať už jednotlivé, nebo zpracované do komiksů. Ke čtení a zamyšlení byly příběhy mladých lidí bez domova, o tom, jak se dostali na ulici a jak je těžké začlenit se do běžného života. Promítali jsme i videa z výletů, návštěv ZOO a dalších zajímavých akcí. 

Občerstvení v podobě domácí sekané, chlebíčků, zákusků a teplých i studených nápojů od milých dárců přispělo k pohodové atmosféře večera, jehož vrcholem bylo divadelní představení „Bezdomovci jsou špinaví a smrdí“, v němž  diváci mohli vstupovat do rolí herců, a pokoušet se tak diskutovat společensky citlivé téma.  

Foto

A kdo jste nemohl přijít v pondělí, určitě se za námi zastavte za týden, ve středu 18.6.2014 od 17.00 v parku Parukářka na Praze 3, kde se uskuteční 1. veřejné a oficiální věšení Houpací sociální sítě. Srdečně Vás zveme! 


Méně...