Vysoké Mýto

 
 

Aktuality

Mikulášská nadílka

Mikulášská nadílka

05.12.16 | Vysoké Mýto

Také do Vysokomýtské NADĚJE zavítal Mikuláš.


Více...
 
Mikulášská nadílka

Letos, tak jako je již každoroční tradicí, se v našem zařízení konala mikulášská nadílka. Dva z našich klientů - manželé Věrka a Tomáš Fuchsovi se pro dnešní dopoledne převlékli za dobré a dávající duchovní bytosti - Mikuláše a Anděla. Se zvonečkem a košíkem plným plněných piškotků, mandarinek a také bonbónů se vydali po našem zařízení s mikulášskou nadílkou. Navštívili osobně každého našeho obyvatele a za písničku či říkanku (nebo také bez nich) každého klienta obdarovali sladkým dezertem a mandarinkou. Zaměstnancům zase rozdávali bonbóny. Byla to radostná a pro některé i dojemná chvíle a zpestřilo nám to v našem zařízení dnešní den.


Méně...
 
KREATIVNÍ DÍLNA

KREATIVNÍ DÍLNA

02.12.16 | Vysoké Mýto

Tvoříme s klienty vánoční dekorace.


Více...
 
KREATIVNÍ DÍLNA

Od letošního roku jsme rozšířily aktivizační činnost o kreativní činnosti klientů v místnosti výtvarné dílny. Klienti mají možnost si tady něco hezkého vyrobit a udělat s výrobkem radost sobě či někomu blízkému. Výrobky klientůjsou také vystavovány na Dni otevřených dveří, který se koná v jarním období.

S ohledem na blížící se vánoční čas vytváříme „vánoční dekorace“, dnes jsme z papírových kornoutů a ozdob tvořili vánoční stromečky. Klientky tato činnost zabavila  a hlavně bavila, byly rády že svoje výrobky mohou ukázat svým rodinám a odcházeli se slovy že se to jejich potomkům bude líbit.


Méně...
 
Přednáška na téma ,,Jsem senior, a co mát být,,

Přednáška na téma ,,Jsem senior, a co mát být,,

21.11.16 | Vysoké Mýto

Úterní aktivizační program v NADĚJI zpestřila svojí přednáškou  paní doktorky Marie Macková.


Více...
 
Přednáška na téma ,,Jsem senior, a co mát být,,

Již podruhé nás navštívila paní doktorka Martina Macková, která si tentokrát připravila pro klienty přednášku na téma "Jsem senior/ka - a co má být?". Jednalo se spíše o povídání, do kterého se klienti mohli zapojit. Společně s paní Mackovou mohli klienti jmenovat plusy  (více času, nemuset chodit do práce, odpočinek...) a zápory (chybí domácí práce, věkové omezení...) seniorského věku. Povídání bylo zpestřeno příběhem, který paní doktorka klientům přečetla. Jednalo se o pravdivý příběh 72.letého seniora - "Prkno na kolečkách". Klientům se vyprávění líbilo a odcházeli spokojení.


Méně...
 
Kapka v NADĚJI

Kapka v NADĚJI

03.11.16 | Vysoké Mýto

Včera odpoledne nás potěšila svoji návštěvou hudební skupina Kapka.


Více...
 
Kapka v NADĚJI

Ve středu odpoledne nás v Domově navštívila, již po několikáte, hudební skupina KAPKA z Chocně, která je známa především z televizní stanice Šlágr.

Jedná se o dva zpěváky, kteří se doprovází na hudební nástroje....kytara a harmonika.

Klienti si mohli zazpívat známé moravské písně a atmosféra byla výborná, všichni byli moc spokojení a těší se na další návštěvu Kapky v NADĚJI.

 


Méně...
 
Výlet

Výlet

19.10.16 | Vysoké Mýto

 

Návštěva Ekocentra v Oucmanicích se vydařila.


Více...
 
Výlet

Na konci září, se uskutečnil výlet pro naše klienty- do "Ekocentra Paleta" v nedaleké obci Oucmanice. Jedná se o instituci, která se zaměřuje na ekologickou výchovu, mající sídlo v rekonstruovaném původním selském stavení. Budova slouží zejména pro žáky základních škol jako škola v přírodě a i dnes tam bylo přítomno několik žáků, což bylo zpestřením a budova tak alespoň nepůsobila smutně a prázdně. Provázel nás vedoucí tohoto zařízení a ukázal nám vše, co zajímavého bylo k vidění - zejména přítomná zvířátka (kozy, oslík, divoké prase, kočka,..), kořenovou (rostlinnou) čističku vod, rybníček a také bylinkovou zahrádku. Do muzea s historickými předměty a zemědělskými stroji jsme nešli, protože se nachází v 1. patře a pro naše klienty by bylo obtížné, se tam dostat. Na konec jsme se občerstvili v jídelně tohoto školícího střediska a dostali jsme oranžádu a zájemci i kávu. Závěrem nám pan vedoucí ještě pověděl něco k historii lidí a rodin, kteří tuto budovou v minulosti obývali. Poté jsme se rozloučili. Byli jsme rádi, že si zúčastnění klienti odnesli z dnešního výletu vesměs přijemné pocity, což dokreslilo ještě krásné slunečné počasí a bezproblémová cesta přes vesnice zpět do Vysokého Mýta.

 


Méně...
 
Přednášky v DpsN

Přednášky v DpsN

19.10.16 | Vysoké Mýto

Pravidelně pořádáme přednášky pro naše klienty.


Více...
 
Přednášky v DpsN

 

V našem Domově pravidelně pořádáme přednášky na různá témata, v uplynulé době jsme přivítali

paní Vačkářovou, která se s námi podělila o své "zážitky" z měsíčního pobytu po Africe. Povídání bylo velice zajímavé, klienti si mohli udělat obrázek o tom, jak se žije v jiné zemi. Přednáška byla doplněna obrázkovou prezentací, což bylo velmi přínosné.

Další zajímavou přednášku nám přednesl pan Urbánek z regionálního muzea ve Vysokém Mýtě. Téma přednášky byly lidové tradice a zvyky. Pan Urbánek zmínil několik významných tradic...např. Mikulášův průvod, vánoční zvyky, masopoust.

V září k nám zavítal pan senátor Petr Šilar, který si pro klienty připravil "přednášku" na téma "Boj proti změnám času". Klienti také měli možnost podepsat petici, proti změnám času.

Klienti si tyto přednášky pochvalují, důkazem zájmu je hojná účast na těchto akcích

 

 


 

 

 


Méně...