Vysoké Mýto

 
 

Aktuality

HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ SKUPINY KAPKA

HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ SKUPINY KAPKA

13.11.17 | Vysoké Mýto

Ve středu odpoledne nás přijela navštívit klienty velmi oblíbená skupina Kapka, která je známá především ze radia Šlágr. Jedná se o dvojici


Více...
 
HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ SKUPINY KAPKA

Ve středu odpoledne nás přijela navštívit klienty velmi oblíbená skupina Kapka, která je známá především z radia Šlágr. Jedná se o dvojici muzikantů, kteří oba zpívají, ženská část dua hraje na kytaru a mužská část na harmoniku. Klienti se na vystoupení těšili již několik týdnů dopředu a byli rádi, že si se skupinou mohou zazpívat známé písně. Zpívání bylo „proloženo“ humornými historkami pana zpěváka. Klienti byli jako vždy z vystoupení nadšení, odcházeli spokojení a přáli si, aby Kapka mezi nás zase brzy zavítala.

 

 

 

 

 

 

 

 


Méně...
 
JEŽKOVÁNÍ PODRUHÉ

JEŽKOVÁNÍ PODRUHÉ

13.11.17 | Vysoké Mýto

Na čtvrteční výtvarné dílně jsme s klienty navázali na tu předchozí z minulého týdne, kdy jsme vyráběli podzimní „ježky“ z kulatých


Více...
 
JEŽKOVÁNÍ PODRUHÉ

Na čtvrteční výtvarné dílně jsme s klienty navázali na tu předchozí z minulého týdne, kdy jsme vyráběli podzimní „ježky“ z kulatých papírových tácků. I dnes jsme se pustili do výroby „ježků“, jen jinou technikou – formou koláže na papírové čtvrtky. Klienty dnešní výtvarné tvoření opět bavilo a výslednými výtvory jsme ozdobili naše zařízení.

 


Méně...
 
VÝTVARNÁ DÍLNA S JEŽKY

VÝTVARNÁ DÍLNA S JEŽKY

07.11.17 | Vysoké Mýto

Pravidelně konanou výtvarnou dílnu pro klienty se nám daří zaměřovat na současné roční období – vytvářením toho, co je


Více...
 
VÝTVARNÁ DÍLNA S JEŽKY

 Pravidelně konanou výtvarnou dílnu pro klienty se nám daří zaměřovat na současné roční období – vytvářením toho, co je zrovna venku aktuální, co se v přírodě děje. Dnes si klienti na výtvarné dílně mohli vyrobit „ježky“ z kulatých papírových tácků. Ježečci se všem klientům podařily, někteří z nich si je odnesli jako výzdobu domů, někteří je ponechali sociální pracovnici, která s nimi vyzdobila společné prostory našeho zařízení.


Méně...
 
STŘEDEČNÍ PRACOVNÍ DÍLNA V NOVÉM KABÁTĚ

STŘEDEČNÍ PRACOVNÍ DÍLNA V NOVÉM KABÁTĚ

07.11.17 | Vysoké Mýto

Středeční pracovní terapie jsme v našem zařízení začali nedávno zaměřovat výtvarně. Jsou připravené tak, aby je zvládli klienti, kteří se již nevydrží dlouho soustředit a mají menší či větší obtíže


Více...
 
STŘEDEČNÍ PRACOVNÍ DÍLNA V NOVÉM KABÁTĚ

Středeční pracovní terapie jsme v našem zařízení začali nedávno zaměřovat výtvarně. Jsou připravené tak, aby je zvládli klienti, kteří se již nevydrží dlouho soustředit a mají menší či větší obtíže s jemnou motorikou. Klienti se do výtvarných prací zpravidla aktivně zapojují a z výsledků jejich činnost se těší. Pokud je výtvarné tvoření zaměřeno na právě probíhající období roku, dá se o tématu také společně povídat a o to je čas pro klienty strávený na výtvarné pracovní dílně zajímavější a přínosnější. Minulý týden jsme s klienty vytvářeli podzimní listy – malováním, a nebo z barevných papírů. Z těch jsme ještě následně udělali „košíky“ plné podzimního listí, jež nám nyní slouží k výzdobě zařízení.

Klienti si účastí na výtvarné dílně trénují motoriku, soustředění, těší se z vlastní tvorby, barev, technik vyrábění a také procvičují paměť při povídání se sociální pracovnicí.


Méně...
 
PŘEDNÁŠKA O VĚTRNÝCH A VODNÍCH MLÝNECH

PŘEDNÁŠKA O VĚTRNÝCH A VODNÍCH MLÝNECH

03.11.17 | Vysoké Mýto

Již po několikáté nás navštívil pan PhDr. Urbánek z regionálního muzea ve Vysokém Mýtě, který si pro klienty připravil přednášku na


Více...
 
PŘEDNÁŠKA O VĚTRNÝCH A VODNÍCH MLÝNECH

Již po několikáté nás navštívil pan PhDr. Urbánek z regionálního muzea ve Vysokém Mýtě, který si pro klienty připravil přednášku na téma „Větrné a vodní mlýny“. Povídání bylo spojeno s promítáním a klienti si tak mohli udělat představu o tom, jak takové mlýny vypadaly v minulosti. Pan Urbánek nejprve povídal o větrných mlýnech, poté o vodních. Pověděl něco o historii mlýnů, jejich rozdělení a uvedl příklady mlýnů z okolí, které klienti mohli znát. Jednalo se např. o mlýn Jangelec, Spálenec (nejstarší mlýn ve střední Evropě) a další. Dále mohli klienti vidět dva mlýny, které byly vypáleny – mlýn Lidice a Ležáky. Klientům se přednáška líbila, bylo to pro ně velice zajímavé téma.

 

 

 

 


Méně...
 
PODZIMNÍ TÁBORÁK S HARMONIKÁŘSKÝM DOPROVODEM

PODZIMNÍ TÁBORÁK S HARMONIKÁŘSKÝM DOPROVODEM

19.10.17 | Vysoké Mýto

Dnešní táborák se z důvodu chladnějšího počasí uskutečnil v jídelně Domu pokojného stáří Naděje.


Více...
 
PODZIMNÍ TÁBORÁK S HARMONIKÁŘSKÝM DOPROVODEM

 Dnešní táborák se z důvodu chladnějšího počasí uskutečnil v jídelně Domu pokojného stáří Naděje. Při této příležitosti již po několikáté navštívil naše zařízení pan harmonikář Václav Svoboda. Špekáčky jsme opékali v horkovzdušné troubě, zpívali jsme s panem Svobodou lidové písně, pochutnávali si na vonících vuřtech a všichni jsme se dobře bavili. Opečené špekáčky jsme donesli také do bytů klientů, kteří si na nich rádi pochutnali, ale do společnosti se jim nechtělo. Na dnešní setkání přišlo i několik hostů z řad rodinných příslušníků a přátel našich klientů.

Pan Svoboda neúnavně hrál, naši obyvatelé si s chutí zazpívali a odcházeli moc spokojení.


Méně...