Vysoké Mýto

 
 

Aktuality

KUŽELKOVÝ TURNAJ V NADĚJI

KUŽELKOVÝ TURNAJ V NADĚJI

19.07.21 | Vysoké Mýto

Výkřiky, slova uznání a podpory se ve čtvrtek odpoledne ozývaly jídelnou, kde jsme společně odstartovali  I. ročník kuželkového turnaje.


Více...
 
KUŽELKOVÝ TURNAJ V NADĚJI

Výkřiky, slova uznání a podpory se ve čtvrtek odpoledne ozývaly jídelnou, kde jsme společně odstartovali  I. ročník kuželkového turnaje.

Účastníci hráli fair play. Žádný doping, jen dobrá nálada, upřímná radost z úspěchu druhých a pořádné napětí, když se rozstřelovalo o 2. a 3. místo. Skóre bylo velmi vyrovnané a tak věříme, že každý zažil své „malé“ vítězství.


Méně...
 
DĚTI Z MŠ ČTYŘLÍSTEK ZAZPÍVALY PŘED NADĚJÍ

DĚTI Z MŠ ČTYŘLÍSTEK ZAZPÍVALY PŘED NADĚJÍ

02.07.21 | Vysoké Mýto

V úterý 26. června se s námi před dům Naděje přišly před prázdninami rozloučit děti z mateřské školky z Vysokého Mýta. Ani tmavé mraky nás neodradily od společného


Více...
 
DĚTI Z MŠ ČTYŘLÍSTEK ZAZPÍVALY PŘED NADĚJÍ

V úterý 26. června se s námi před dům Naděje přišly před prázdninami rozloučit děti z mateřské školky z Vysokého Mýta. Ani tmavé mraky nás neodradily od společného setkání a po pásmu písniček a básniček nám při společném loučení a mávání dokonce vysvitlo slunce.  Děti měly radost, že tolik babiček a dědečků přišlo na jejich vystoupení, klienty domova zase potěšila jejich přítomnost i to, co si děti připravily.

 


Méně...
 
Zpřísnění pravidel pro návštěvy

Zpřísnění pravidel pro návštěvy

Pro osoby navracející se ze zahraničí se mění pravidla.

02.07.21 | Vysoké Mýto

Od dnešního dne se zpřísňují pravidla pro návštěvy vracející se ze zahraničí.


Více...
 
Zpřísnění pravidel pro návštěvy

Vážení návštěvníci,

vzhledem k zpřísnění vládních opatření jsme nuceni opět měnit pravidla pro návštěvy našich klientů. Jedná se zejména o úpravu doložení bezinfekčnosti pro návštěvníky, kteří se vrátili ze zahraničí.

Pro tyto návštěvníky platí že v době do 21 dnů po návratu ze zahraničí mohou návštěvu uskutečnit pouze po doložení negativního výsledku laboratorního RT-PCR nebo  antigenního testu  na onemocnění COVID 19 z testovacích center. Nebudou tedy stačit samotesty. 

 

Dále je změna v doložení bezinfekčnosti při absolvovaném očkování. Zde je nutné doložit minimálně 14 denní odstup od data kompletně dokončeného očkování (nestačí 1. dávka u 2 dávkového schematu).

 

Prosíme věnujte pozornost plnému znění pravidel pro návštěvy a pravidel pro návštěvy klientů v terminálním stádiu.

Děkujeme

Vedení domova


Méně...
 
Další rozvolnění režimu návštěv

Další rozvolnění režimu návštěv

30.06.21 | Vysoké Mýto

Zrušení omezení počtu návštěv i jejich délky.


Více...
 
Další rozvolnění režimu návštěv

Vážení návštěvníci,

rozhodli jsme se zmírnit režimová opatření v našem Domě. Nadále nebude nutné omezování množství ani délky návštěv u našich klientů, ani počtu návštěvníků.

 

Dále však platí stávající pravidla prokazování přípustnosti návštěvy (očkování, prodělání COVID, aktuální test) a pravidla pohybu návštěv po domě - stále je nutný respirátor FFP2 nebo KN95 po celou dobu návštěvy (tj. i na pokoji klienta), stále je nutné dodržovat rozestupy a používat dezinfekci rukou.

Prosíme prostudujte si podrobná pravidla pro návštěvypravidla pro návštěvy klientů v terminálním stádiu.

 

Děkujeme

Vedení domova


Méně...
 
HARMONIKA PŘED NADĚJÍ

HARMONIKA PŘED NADĚJÍ

18.06.21 | Vysoké Mýto

Tak i v Naději jsme začali konečně společensky žít! Sezónu odstartoval pan harmonikář, který nám zahrál známé písničky, ale také pro některé


Více...
 
HARMONIKA PŘED NADĚJÍ

Tak i v Naději jsme začali konečně společensky žít! Sezónu odstartoval pan harmonikář, který nám zahrál známé písničky, ale také pro některé méně známé melodie, tzv. chvály - což jsou písně, které oslavují Boha. Nejen stín stromů a příjemný větřík, ale zejména od srdce zahrané písničky nás osvěžily a zpříjemnily čtvrteční odpoledne. Těšili jsme se také z toho, že jsme mohli  po dlouhé době opět společně posedět a potkat se v kruhu s lidmi, které jsme nějaký čas neviděli.


Méně...
 
Úprava v prokazování možnosti návštěv

Úprava v prokazování možnosti návštěv

S novými opatřeními vlády dochází ke změnám

25.05.21 | Vysoké Mýto

Vážení návštěvníci


Více...
 
Úprava v prokazování možnosti návštěv

Vážení návštěvníci,

od 24.5.2021 dochází ke změnám v povinnostech návštěvníků. Nejdůležitější pravidla jsou následující:

 

Návštěva bude povolena osobě, která

  1.  Absolvovala nejpozději 48 hodin před zahájením návštěvy RT-PCR vyšetření nebo POC test na přítomnost antigenu viru SARS CoV-2 s negativním výsledkem a předloží o tom doklad (48 hodin je počítáno od odběru vzorku k vyšetření). Doklad se v zařízení neodevzdává. Předkládaný doklad musí být opatřen datem odběru a podpisem a razítkem zdravotnického zařízení. Není možné akceptovat doklad od zaměstnavatele, pokud tento nemá k provádění testování sjednáno zdravotnické zařízení. Dále nejsou akceptovány testy určené k samovyšetření osob.

  2. V době 180 dnů přede dnem návštěvy prodělala onemocnění COVID-19, zároveň již uplynula 14 denní izolace a předloží o tom při každé návštěvě doklad (180 dnů je počítáno od data odběru prvního pozitivního vzorku). Doklad se v zařízení neodevzdává. Dokladem může být SMS v mobilním telefonu nebo písemné potvrzení od praktického lékaře.

  3. Byla očkována proti onemocnění COVID-19, nejeví žádné příznaky onemocnění a doloží, že:

    1.   V případě dvoudávkového schématu uplynulo nejméně 22 dní, ale ne více, než 90 dní, pokud nebyla aplikována 2. dávka. Dokladem může být potvrzení z očkovacího centra nebo od praktického lékaře s uvedením data aplikace 1. dávky.

    2.  V případě dvoudávkového schématu uplynulo nejméně 22 dní, ale ne více, než 9 měsíců (od podání 1. dávky), pokud byla aplikována 2. dávka. Dokladem je certifikát vydaný Ministerstvem zdravotnictví.

    3. V případě jednodávkového schématu uplynulo nejméně 14 dní, ale ne více, než 9 měsíců. Dokladem je certifikát vydaný Ministerstvem zdravotnictví.

  4. Dále platí povinnost mít po celou dobu návštěvy nasazený respirátor třídy FFP2 nebo KN 95 bez výdechového ventilu.

  5. Návštěva je omezena časem 2 hodiny a počtem maximálně 2 návštěvníků u jednoho klienta.

 

Prosíme o pozorné pročtení aktuálních pravidel pro návštěvy a pravidel pro návštěvy klientů v terminálním stádiu.

 


Méně...