Vysoké Mýto

 
 

Aktuality

POSEZENÍ V KAVÁRNĚ BERENIKA

POSEZENÍ V KAVÁRNĚ BERENIKA

23.05.22 | Vysoké Mýto

Ve středu odpoledne si dvanáct klientů Domu pokojného stáří Naděje Vysoké Mýto užilo návštěvu blízké kavárny Berenika


Více...
 
POSEZENÍ V KAVÁRNĚ BERENIKA

Ve středu odpoledne si dvanáct klientů Domu pokojného stáří Naděje Vysoké Mýto užilo návštěvu blízké kavárny Berenika, kde příjemně poseděli u kávy a zákusku. Na občerstvení pro klienty v kavárně jsme využili finance z výtěžku Sweet Festivalu pro Naději, který pro nás uspořádal Spolek „Pomáhat je v módě“. Pro klienty je každý výlet mimo dům zážitkem, natož když je spojený s dalšími benefity.


Méně...
 
SETKÁNÍ S VIRTUÁLNÍ REALITOU

SETKÁNÍ S VIRTUÁLNÍ REALITOU

23.05.22 | Vysoké Mýto

Díky oslovení společnosti HateFree Culture jsme mohli zprostředkovat našim klientům neobyčejný zážitek


Více...
 
SETKÁNÍ S VIRTUÁLNÍ REALITOU

Díky oslovení společnosti HateFree Culture jsme mohli zprostředkovat našim klientům neobyčejný zážitek v podobě virtuální reality. Po rychlém a snadném jednání nám byl nabídnut termín, kdy by se mohlo setkání s virtuální realitou uskutečnit tady u nás v domě. Pro několik klientů, kteří projevili zájem o tento zážitek, se díky speciálním brýlím otevřela možnost na vlastní kůži pocítit, jaké je to ocitnout se hluboko pod hladinou moře, procházet se po pláži, vidět hory, být v blízkosti divokých exotických zvířat nebo se potápět (se žralokem i bez). Všechny zúčastněné tento projekt velmi zaujal, jedna klientka si dokonce přála pustit scénu, kde se v blízkosti pohyboval žralok, jak odvážné! Zprostředkování této nápodoby reálného zážitku provázely různé reakce klientů, od vyjadřování údivu, přes živou komunikaci až po natahování rukou ve snaze se dotknout zvířete v jejich blízkosti. Děkujeme za takto skvělé projekty všem, kteří na nich mají svůj podíl.


Méně...
 
ODPOLEDNÍ ČAJOVNA VENKU POD ŠIRÝM NEBEM

ODPOLEDNÍ ČAJOVNA VENKU POD ŠIRÝM NEBEM

10.05.22 | Vysoké Mýto

Úterní odpolední program v Naději patří vždy čajovně, tedy posezení v malé místnosti v domě, kde si společně ti, co přijdou vypijí kávu


Více...
 
ODPOLEDNÍ ČAJOVNA VENKU POD ŠIRÝM NEBEM

Úterní odpolední program v Naději patří vždy čajovně, tedy posezení v malé místnosti v domě, kde si společně ti, co přijdou vypijí kávu, dají něco dobrého na zub a proberou dění okolo. Mnohdy jsou to témata lehká běžná o životě, jindy třeba o politice, dění ve světě i naší republice, zkrátka dle toho, kdo s čím přijde a jaké téma přinese. Dnes ale bylo vše úplně jinak, protože odpolední čajovna probíhala venku před domem. Aktivizační pracovnice Lucie si pro naše klienty připravila překvapení a čajovnu přemístila ven, donesla stolečky, židle, kávu i citronádu. A jako bonus na odlehčení byl malý turnaj v kuželkách.


Méně...
 
DOPOLEDNE STRÁVENÉ VENKU

DOPOLEDNE STRÁVENÉ VENKU

10.05.22 | Vysoké Mýto

Konečně přišlo to pravé jaro, kdy je již v dopoledních hodinách hezké počasí a klienti domu


Více...
 
DOPOLEDNE STRÁVENÉ VENKU

Konečně přišlo to pravé jaro, kdy je již v dopoledních hodinách hezké počasí a klienti domu pokojného stáří Naděje Vysoké Mýto mohou trávit příjemné chvíle venku v blízkosti domu. Dnešní dopoledne jsme proto využili a doprovodili ven všechny, kteří měli zájem načerpat síly ze sluníčka a nadýchat se čerstvého vzduchu. Společnost jim dělala naše milá aktivizační pracovnice Lucie a její hra na kytaru a zpěv. Později je ještě navštívila paní Andělová se svou fenkou Goldie, která naše zařízení navštěvuje v rámci canisterapie.

Canisterapie v rámci projektu, který je realizován za pomoci Nadačního fondu Českého rozhlasu ze sbírky Ježíškova vnoučata.


Méně...
 
NÁVŠTĚVA Z MŠ ČTYŘLÍSTEK

NÁVŠTĚVA Z MŠ ČTYŘLÍSTEK

06.05.22 | Vysoké Mýto

K příležitosti svátku všech maminek, který letos vychází na druhou květnovou neděli


Více...
 
NÁVŠTĚVA Z MŠ ČTYŘLÍSTEK

K příležitosti svátku všech maminek, který letos vychází na druhou květnovou neděli, tedy osmého května 2022, k nám do zařízení přišla skupinka dětiček ze školky spolu se svými učitelkami. Přinesly krásná ručně vyráběná přáníčka, která rozdaly mezi přítomné klientky a klienty na 4. patře v jídelně. Společně pak zazpívaly a zarecitovaly. Moc děkujeme dětem a paním učitelkám za milou návštěvu a budeme rádi, když k nám znovu zavítáte!


Méně...
 
MÁJOVÉ ZPÍVÁNÍ V NADĚJI

MÁJOVÉ ZPÍVÁNÍ V NADĚJI

05.05.22 | Vysoké Mýto

Dnešní májové odpoledne přišla do Naděje klientům zpříjemnit noblesní dáma 


Více...
 
MÁJOVÉ ZPÍVÁNÍ V NADĚJI

Dnešní májové odpoledne přišla do Naděje klientům zpříjemnit noblesní dáma a skvělá zpěvačka paní Dana Štěpánová. Jako doprovod jí byly elektrické klávesy díky, kterým vnesla rozmanité tóny mezi všechny posluchače. Její hudební vystoupení bylo obohaceno o mluvené slovo, kdy před každou další sérií písní zmínila jejich význam, důvod, souvislosti a propojenost se svým vlastním životem. Nechala nás tak nahlédnout do svého života, který dostal ten správný význam ve chvíli, kdy se setkala s Bohem a poznala jeho nekonečnou lásku. Po poznání a uvěření v Boha se její život proměnil a ona se začala cítit skutečně šťastná, milovaná a volná. Tuto krásnou víru v Boží lásku, spravedlnost a věčnost šíří svou hudbou a pro naše klienty to byl balzám na duši. Moc děkujeme paní Štěpánové za její čas, který tu u nás strávila.


Méně...