Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
OVOCNÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

OVOCNÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

21.09.18

Po období dovolených a prázdnin jsme s klienty opět začali výtvarně tvořit ve výtvarné dílně. Přítomní klienti dnes vyráběli "sezónní ovoce" – ozdobená


Více...
 
OVOCNÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

Po období dovolených a prázdnin jsme s klienty opět začali výtvarně tvořit ve výtvarné dílně. Přítomní klienti dnes vyráběli "sezónní ovoce" – ozdobená papírová jablíčka, hrušky a švestky (z papírových čtvrtek, barevných a krepových papírů). Klientům jde pěkně od ruky, když jde o tvorbu věcí, předmětů, které jsou pro ně známé ze života. Práce nebyla náročná, klienty bavila a výsledné výtvory se jim líbily. Výrobky, které dnes klienti vytvořili, si nechtěli vzít s sebou domů, ale nechali je na výzdobu našeho zařízení.


Méně...
 
PŘEDNÁŠKA S KNIŽNÍ TEMATIKOU

PŘEDNÁŠKA S KNIŽNÍ TEMATIKOU

21.09.18

Po prázdninové pauze nás opět navštívila paní Mgr. Martina Macková Ph.D., která si pro naše klienty tentokrát připravila povídání na téma "Kniha, kterou mám rád/ráda".


Více...
 
PŘEDNÁŠKA S KNIŽNÍ TEMATIKOU

 

Po prázdninové pauze nás opět navštívila paní Mgr. Martina Macková Ph.D., která si pro naše klienty tentokrát připravila povídání na téma "Kniha, kterou mám rád/ráda". Paní Macková klientům pověděla, jaké máme druhy knih, že se nejedná pouze o "knížky", ale že existují i knihy v elektronické podobě, knihy pro nevidomé a další. Dále klientům vyprávěla, s jakými žánry knih se můžeme setkat – detektivky, životopisné, romány, povídky atd.  Paní Macková také hovořila o tom, co kniha člověku dává. Na závěr byl prostor na diskuzi a dotazy. Klientům se povídání moc líbilo a odcházeli v dobré náladě.

 


Méně...
 
VÝLET DO ZAHRADY HARTA

VÝLET DO ZAHRADY HARTA

21.09.18

V období letošního krásného „babího léta“ jsme pro klienty našeho zařízení uspořádali výlet, a to do Zahrady Harta, která leží v místní části Voštice na okraji Vysokého Mýta.


Více...
 
VÝLET DO ZAHRADY HARTA

V období letošního krásného „babího léta“ jsme pro klienty našeho zařízení uspořádali výlet, a to do Zahrady Harta, která leží v místní části Voštice na okraji Vysokého Mýta. Na naučné stezce v Zahradě Harta si obyvatelé našeho zařízení prohlédli zvířata několika kontinentů, včetně ohrožených druhů. Zahrada nabízí kromě poznání také odpočinek a relaxaci u vodních jezírek. Součástí jsou i skalky se vzácnými rostlinami, které mohou obdivovat nejen zahrádkáři. Účastníci výletu se ve stínu stylového altánku ještě před odjezdem občerstvili připravenými studenými a nebo teplými nápoji. A navrátili se zpět do prostředí našeho domova zdrávi a s pozitivními dojmy z příjemně stráveného času v kousku přírody nedaleko našeho města.


Méně...
 
ZPÍVÁNÍ S PANEM STEJSKALEM

ZPÍVÁNÍ S PANEM STEJSKALEM

17.09.18

Minulý týden se v našem zařízení konalo hudební vystoupení pana Petra Stejskala, který je rodinným příslušníkem jedné z klientek zařízení.

 


Více...
 
ZPÍVÁNÍ S PANEM STEJSKALEM

 

Minulý týden se v našem zařízení konalo hudební vystoupení pana Petra Stejskala, který je rodinným příslušníkem jedné z klientek zařízení.

 

Pan Stejskal našim klientům zahrál na kytaru a zazpíval mnoho různých písní - známých, které si publikum mohlo zazpívat s ním, a nebo i pro starší generaci, písní známých méně. Písně byly z repertoáru českých, moravských a i slovenských melodií. Bonusem byly písně vánoční, které znají naši obyvatelé ze svého života většinou velmi dobře.

 

Pana Stejskala jsme na závěr odměnili potleskem a rovněž drobnými dárečky. Cestou do svých domovů si klienti své oblíbené písničky ještě „pobrukovali“, plni dojmů z hezkého písničkového odpoledne.

 


Méně...
 
ZMRZLINOVÁ PRACOVNÍ TERAPIE

ZMRZLINOVÁ PRACOVNÍ TERAPIE

03.07.18

Klienti našeho zařízení  si mohli na výtvarné pracovní terapii pořádané minulý týden udělat papírové "zmrzlinky v kornoutu", což je upřímně zaujalo. V průběhu práce jsme


Více...
 
ZMRZLINOVÁ PRACOVNÍ TERAPIE

Klienti našeho zařízení  si mohli na výtvarné pracovní terapii pořádané minulý týden udělat papírové "zmrzlinky v kornoutu", což je upřímně zaujalo. V průběhu práce jsme si povídali o různých příchutích zmrzlin, jejich ozdobách, přílohách a dostali jsme se i k dalším letním pochoutkám. V průběhu povídání si klienti své papírové "zmrzliny" z krepového papíru a  kulatých papírových talířků vytvořili a měli z nich radost.


Méně...
 
TÁBORÁK

TÁBORÁK

02.07.18
Dnes odpoledne se v našem zařízení konala klienty velmi oblíbená akce, a to táborák. Jak je již zvykem, svou návštěvou nás poctil pan
Více...
 
TÁBORÁK

Dnes odpoledne se v našem zařízení konala klienty velmi oblíbená akce, a to táborák. Jak je již zvykem, svou návštěvou nás poctil pan harmonikář Svoboda. Klienti si tak mohli poslechnout známé písně a také si zazpívat. Kvůli nepříznivému počasí se táborák uskutečnil v jídelně a špekáčky se "opékaly" v troubě. Klienti byli dobře naladěni, povídali si, poslouchali muziku a jedli špekáčky. Ti, kteří se táboráku neúčastnili a měli zájem, špekáčky jim byly doneseny na pokoj. I někteří zúčastnění si odnášeli špekáčky s sebou do bytových jednotek. Táborák se vydařil, klienti odcházeli spokojení a těší se na další společné setkání.


Méně...