Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
POSEZENÍ V KAVÁRNĚ BERENIKA

POSEZENÍ V KAVÁRNĚ BERENIKA

23.05.22

Ve středu odpoledne si dvanáct klientů Domu pokojného stáří Naděje Vysoké Mýto užilo návštěvu blízké kavárny Berenika


Více...
 
POSEZENÍ V KAVÁRNĚ BERENIKA

Ve středu odpoledne si dvanáct klientů Domu pokojného stáří Naděje Vysoké Mýto užilo návštěvu blízké kavárny Berenika, kde příjemně poseděli u kávy a zákusku. Na občerstvení pro klienty v kavárně jsme využili finance z výtěžku Sweet Festivalu pro Naději, který pro nás uspořádal Spolek „Pomáhat je v módě“. Pro klienty je každý výlet mimo dům zážitkem, natož když je spojený s dalšími benefity.


Méně...
 
SETKÁNÍ S VIRTUÁLNÍ REALITOU

SETKÁNÍ S VIRTUÁLNÍ REALITOU

23.05.22

Díky oslovení společnosti HateFree Culture jsme mohli zprostředkovat našim klientům neobyčejný zážitek


Více...
 
SETKÁNÍ S VIRTUÁLNÍ REALITOU

Díky oslovení společnosti HateFree Culture jsme mohli zprostředkovat našim klientům neobyčejný zážitek v podobě virtuální reality. Po rychlém a snadném jednání nám byl nabídnut termín, kdy by se mohlo setkání s virtuální realitou uskutečnit tady u nás v domě. Pro několik klientů, kteří projevili zájem o tento zážitek, se díky speciálním brýlím otevřela možnost na vlastní kůži pocítit, jaké je to ocitnout se hluboko pod hladinou moře, procházet se po pláži, vidět hory, být v blízkosti divokých exotických zvířat nebo se potápět (se žralokem i bez). Všechny zúčastněné tento projekt velmi zaujal, jedna klientka si dokonce přála pustit scénu, kde se v blízkosti pohyboval žralok, jak odvážné! Zprostředkování této nápodoby reálného zážitku provázely různé reakce klientů, od vyjadřování údivu, přes živou komunikaci až po natahování rukou ve snaze se dotknout zvířete v jejich blízkosti. Děkujeme za takto skvělé projekty všem, kteří na nich mají svůj podíl.


Méně...
 
ODPOLEDNÍ ČAJOVNA VENKU POD ŠIRÝM NEBEM

ODPOLEDNÍ ČAJOVNA VENKU POD ŠIRÝM NEBEM

10.05.22

Úterní odpolední program v Naději patří vždy čajovně, tedy posezení v malé místnosti v domě, kde si společně ti, co přijdou vypijí kávu


Více...
 
ODPOLEDNÍ ČAJOVNA VENKU POD ŠIRÝM NEBEM

Úterní odpolední program v Naději patří vždy čajovně, tedy posezení v malé místnosti v domě, kde si společně ti, co přijdou vypijí kávu, dají něco dobrého na zub a proberou dění okolo. Mnohdy jsou to témata lehká běžná o životě, jindy třeba o politice, dění ve světě i naší republice, zkrátka dle toho, kdo s čím přijde a jaké téma přinese. Dnes ale bylo vše úplně jinak, protože odpolední čajovna probíhala venku před domem. Aktivizační pracovnice Lucie si pro naše klienty připravila překvapení a čajovnu přemístila ven, donesla stolečky, židle, kávu i citronádu. A jako bonus na odlehčení byl malý turnaj v kuželkách.


Méně...
 
DOPOLEDNE STRÁVENÉ VENKU

DOPOLEDNE STRÁVENÉ VENKU

10.05.22

Konečně přišlo to pravé jaro, kdy je již v dopoledních hodinách hezké počasí a klienti domu


Více...
 
DOPOLEDNE STRÁVENÉ VENKU

Konečně přišlo to pravé jaro, kdy je již v dopoledních hodinách hezké počasí a klienti domu pokojného stáří Naděje Vysoké Mýto mohou trávit příjemné chvíle venku v blízkosti domu. Dnešní dopoledne jsme proto využili a doprovodili ven všechny, kteří měli zájem načerpat síly ze sluníčka a nadýchat se čerstvého vzduchu. Společnost jim dělala naše milá aktivizační pracovnice Lucie a její hra na kytaru a zpěv. Později je ještě navštívila paní Andělová se svou fenkou Goldie, která naše zařízení navštěvuje v rámci canisterapie.

Canisterapie v rámci projektu, který je realizován za pomoci Nadačního fondu Českého rozhlasu ze sbírky Ježíškova vnoučata.


Méně...
 
NÁVŠTĚVA Z MŠ ČTYŘLÍSTEK

NÁVŠTĚVA Z MŠ ČTYŘLÍSTEK

06.05.22

K příležitosti svátku všech maminek, který letos vychází na druhou květnovou neděli


Více...
 
NÁVŠTĚVA Z MŠ ČTYŘLÍSTEK

K příležitosti svátku všech maminek, který letos vychází na druhou květnovou neděli, tedy osmého května 2022, k nám do zařízení přišla skupinka dětiček ze školky spolu se svými učitelkami. Přinesly krásná ručně vyráběná přáníčka, která rozdaly mezi přítomné klientky a klienty na 4. patře v jídelně. Společně pak zazpívaly a zarecitovaly. Moc děkujeme dětem a paním učitelkám za milou návštěvu a budeme rádi, když k nám znovu zavítáte!


Méně...
 
MÁJOVÉ ZPÍVÁNÍ V NADĚJI

MÁJOVÉ ZPÍVÁNÍ V NADĚJI

05.05.22

Dnešní májové odpoledne přišla do Naděje klientům zpříjemnit noblesní dáma 


Více...
 
MÁJOVÉ ZPÍVÁNÍ V NADĚJI

Dnešní májové odpoledne přišla do Naděje klientům zpříjemnit noblesní dáma a skvělá zpěvačka paní Dana Štěpánová. Jako doprovod jí byly elektrické klávesy díky, kterým vnesla rozmanité tóny mezi všechny posluchače. Její hudební vystoupení bylo obohaceno o mluvené slovo, kdy před každou další sérií písní zmínila jejich význam, důvod, souvislosti a propojenost se svým vlastním životem. Nechala nás tak nahlédnout do svého života, který dostal ten správný význam ve chvíli, kdy se setkala s Bohem a poznala jeho nekonečnou lásku. Po poznání a uvěření v Boha se její život proměnil a ona se začala cítit skutečně šťastná, milovaná a volná. Tuto krásnou víru v Boží lásku, spravedlnost a věčnost šíří svou hudbou a pro naše klienty to byl balzám na duši. Moc děkujeme paní Štěpánové za její čas, který tu u nás strávila.


Méně...