Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
TÁBORÁK S PANEM SVOBODOU

TÁBORÁK S PANEM SVOBODOU

23.05.19

Dnes jsme pro naše klienty uspořádali velmi oblíbenou akci, a to táborák. Kvůli nepříznivému počasí jsme táborák nemohli uskutečnit venku a špekáčky jsme tedy


Více...
 
TÁBORÁK S PANEM SVOBODOU

 

Dnes jsme pro naše klienty uspořádali velmi oblíbenou akci, a to táborák. Kvůli nepříznivému počasí jsme táborák nemohli uskutečnit venku a špekáčky jsme tedy "opékali" v troubě. Klienti si akci i přesto moc užili. K poslechu nám na harmoniku zahrál pan Svoboda, který je naším stálým hostem. Klienti si tak mohli zazpívat a poveselit se. Na špekáčku si pochutnali i ti klienti, kteří nebyli v jídelně a měli na něj chuť – s kolegyní jsme jim ho naservírovali doma. V jídelně panovala veselá nálada a klienti se dobře bavili.


Méně...
 
VYSTOUPENÍ DĚTÍ Z KAROSÁČKU

VYSTOUPENÍ DĚTÍ Z KAROSÁČKU

23.05.19

Dnes odpoledne nás poprvé navštívily děti z pěveckého sboru Karosáček, který existuje již 40 let při MŠ Slunečná z Vysokého Mýta. Děti pod vedením paní učitelky si


Více...
 
VYSTOUPENÍ DĚTÍ Z KAROSÁČKU

Dnes odpoledne nás poprvé navštívily děti z pěveckého sboru Karosáček, který existuje již 40 let při MŠ Slunečná z Vysokého Mýta. Děti pod vedením paní učitelky si pro naše klienty připravily několik písniček a básniček. Děti byly velmi šikovné, krásně zpívaly a přednášely. Klientům se vystoupení moc líbilo a už se těší na jejich další návštěvu.


Méně...
 
POVÍDÁNÍ O TRADICÍCH A ZVYCÍCH

POVÍDÁNÍ O TRADICÍCH A ZVYCÍCH

25.04.19

Dnešní odpoledne našim klientům přišla zpestřit paní Mgr. Martina Macková Ph.D., která si tentokrát připravila povídání o významu tradic a zvyků. Klienti byli nejdříve


Více...
 
POVÍDÁNÍ O TRADICÍCH A ZVYCÍCH

 

Dnešní odpoledne našim klientům přišla zpestřit paní Mgr. Martina Macková Ph.D., která si tentokrát připravila povídání o významu tradic a zvyků. Klienti byli nejdříve seznámeni s významem tradic a zvyků, k čemu lidem slouží, jak se zvyky a tradice udržují a předávají se dál. Klienti měli možnost sdělit, jaké tradice a zvyky mají nejraději, a které naopak rádi nemají. Dále byly rozebírány nejznámější tradice a zvyky, nejvíce se povídalo o Velikonocích. Paní Macková společně s klienty si připomněli jednotlivé velikonoční dny – Škaredá středa, Zelený čtvrtek, Velký pátek, Bílá sobota, Boží hod velikonoční a Velikonoční pondělí. Dále se hovořilo o Vánocích, Masopustu, Čarodějnicích, sv. Valentýnu, o mezinárodním dnu dětí, o Dni matek a otců. Na závěr paní Macková představila knížku Český rok. Knížka je rozdělena podle ročních období a ke každému období je básnička a také zvyky a tradice typické pro dané období. Knížku nám paní přednášející zapůjčila, abychom z ní mohli klientům předčítat. Klientům se povídání na toto téma moc líbilo, zaujatě poslouchali a odcházeli spokojení.


Méně...
 
ZPÍVÁNÍ S KYTAROU

ZPÍVÁNÍ S KYTAROU

23.04.19

Minulý týden naše zařízení již po několikáté navštívil pan Stejskal, který našim klientům zazpíval a zahrál na kytaru. Zpívání bylo veselé, uvolněné a přítomným


Více...
 
ZPÍVÁNÍ S KYTAROU

 

Minulý týden naše zařízení již po několikáté navštívil pan Stejskal, který našim klientům zazpíval a zahrál na kytaru. Zpívání bylo veselé, uvolněné a přítomným klientům navodilo radostnou náladu. Pan Stejskal za doprovodu zpěvu klientů zpíval české klasiky, české a moravské lidovky a také písně trampské. Klienti pana Stejskala nakonec odměnili velkým potleskem a naše zařízení malým dárečkem. Klienti našeho domova se těší na další setkání s tímto sympatickým hudebníkem.


Méně...
 
PEČENÍ VELIKONOČNÍCH JIDÁŠKŮ

PEČENÍ VELIKONOČNÍCH JIDÁŠKŮ

23.04.19

Na předvelikonoční pracovní terapii si naši klienti upekli sladké pečivo z kynutého těsta – jidáše. Jidáše se pečou na Zelený čtvrtek a jejich tvar symbolizuje provaz, na kterém se oběsil zrádce Jidáš. Kynuté těsto jsme s klienty tvarovali do různých tvarů


Více...
 
PEČENÍ VELIKONOČNÍCH JIDÁŠKŮ

 

Na předvelikonoční pracovní terapii si naši klienti upekli sladké pečivo z kynutého těsta – jidáše. Jidáše se pečou na Zelený čtvrtek a jejich tvar symbolizuje provaz, na kterém se oběsil zrádce Jidáš. Kynuté těsto jsme s klienty tvarovali do různých tvarů onoho biblického námětu – „Jidášova provazu“. Těsto bylo vlahé, a protože je dělané i z másla a smetany, nebylo suché, tudíž se s ním dalo pěkně pracovat. Před pečením v troubě klienti ještě jidášky pomastili rozšlehaným vejcem s medem a máslem a pak nám již při pečení provoněly celou kuchyň a místnost pracovní terapie.

 

Upečené pečivo se může sníst jen tak nebo pokapané medem. Naši klienti si na tomto hezkém a sladkém velikonočním pečivu, které se lesklo medem, pochutnali spolu s čajem a kávou při jejich odpolední siestě.


Méně...
 
VELIKONOČNÍ TVOŘENÍ

VELIKONOČNÍ TVOŘENÍ

23.04.19

V těchto dnech jsou pracovní terapie a také výtvarná dílna v našem zařízení inspirovány nadcházejícími Velikonocemi.Na pracovní terapii si klienti měli možnost vytvořit "ovečku", a to lepením rozpukané kukuřice na předtištěný obrázek. Práce


Více...
 
VELIKONOČNÍ TVOŘENÍ

 

V těchto dnech jsou pracovní terapie a také výtvarná dílna v našem zařízení inspirovány nadcházejícími Velikonocemi.Na pracovní terapii si klienti měli možnost vytvořit "ovečku", a to lepením rozpukané kukuřice na předtištěný obrázek. Práce klienty zaujala a i přes drobné nesnáze vzniklo mnoho zajímavých "oveček".

 

Na výtvarné dílně si naši klienti zase vyráběli "ovečky“ z plastového kelímku, vaty, dřevěných kolíčků a papíru. Kousky vaty jsme lepili na plastový kelímek a dřevěné kolíčky posloužily jako kopýtka. Činnost byla pro klienty zábavná a výtvory se velmi povedly.

 

Ovečkami jsme si pak vyzdobili naše zařízení nebo pokoje klientů.


Méně...