Nedašov

 
 

Volná pracovní pozice

Do našeho týmu hledáme nového kolegu/kolegyni na pracovní pracovní pozici všeobecná sestra. Bližší informace jsou uvedeny zde nebo nás kontaktujte na tel. č. 778 718 593.

Informace pro návštěvy

Milí přátelé, vážení příbuzní, zveme Vás k návštěvě našeho domova.

Návštěvy jsou povoleny bez jakýchkoliv omezení a zároveň se nevyžaduje ani telefonické objednání. Návštěvní doba je denně od 9:00 do 20:00 hodin.  

 
 
Minidovolená na zotavenou

Minidovolená na zotavenou

08.07.14
Asi nikdo z nás by se v tomto letním čase nebránil odskočit si někam na dovolenou, třeba jen na pár dní. Nedašovským seniorům stačilo i
Více...
 
Minidovolená na zotavenou

Asi nikdo z nás by se v tomto letním čase nebránil odskočit si někam na dovolenou, třeba jen na pár dní. Nedašovským seniorům stačilo i několik hodin, aby mohli prožít tolik, co jiný člověk prožívá na dovolené třeba za celý týden. Posuďte sami - opékání špekáčků, střelba ze vzduchovky, beseda s myslivcem, zpívání, poslech ptačího koncertu, sbírání šišek a jahod. Návrat z minidovolené byl ve večerních hodinách, ve zdraví a v plném počtu. Fotografie si můžete prohlédnout zde.


Méně...
 
Krojovaná Trávnica při nedašovském kácení májky

Krojovaná Trávnica při nedašovském kácení májky

06.06.14
Stavění a kácení máje se stalo pro nedašovské klienty již tradicí. Dříve stavěli májky mládenci pro své dívky jako symbol
Více...
 
Krojovaná Trávnica při nedašovském kácení májky

Stavění a kácení máje se stalo pro nedašovské klienty již tradicí. Dříve stavěli májky mládenci pro své dívky jako symbol zamilovanosti. Dnes už jde spíše o událost společenskou, kdy se lidé sejdou u táboráku, povídají si o novinkách v obci i ve světě, o politice i o letošní úrodě.

 

V nedašovském domově je tomu podobně. Kdo jen trochu může, byť na invalidním vozíčku nebo polohovacím křesle, rád se této zvyklosti zúčastní. Vždyť hlavním důvodem je vybočit ze stereotypu, nabrat co možná nejvíce pozitivních myšlenek a vzájemně se povzbudit. Letos nedašovským při kácení máje zahrála a zazpívala sedmnáctičlenná skupina brumovských dobrovolníků vystupujících pod názvem Trávnica. Ačkoliv je většina z nich již také v seniorském věku, neváhali obléct kroje a představili našim klientům téměř dvouhodinový program. Za velkou radost, kterou přinesli, jim upřímně děkujeme.

Fotografie z této akce naleznete zde.


Méně...
 
Konec 2. světové války na jihovýchodním Valašsku

Konec 2. světové války na jihovýchodním Valašsku

04.06.14
V měsíci květnu jsme si připomněli 69. výročí konce 2. světové války, jejíž závěr se dramaticky promítl i do našeho valašského
Více...
 
Konec 2. světové války na jihovýchodním Valašsku

V měsíci květnu jsme si připomněli 69. výročí konce 2. světové války, jejíž závěr se dramaticky promítl i do našeho valašského kraje. V dubnu 1945 byla vypálena pasekářská osada Ploština, jejíž obyvatelé podporovali členy partyzánského odboje. Mnozí naši klienti jsou pamětníky válečných událostí a často se k nim ve vzpomínkách vracejí. Jsou tu ale i mladší, kteří tuto pohnutou dobu nezažili. O tom, že je třeba připomínat si válečné útrapy, poučit se z chyb a nedopustit, aby se něco takového znovu opakovalo, nás přesvědčují zprávy o dění na Ukrajině i jinde ve světě.

Naděje Nedašov proto připravila pro své klienty besedu s PhDr. Alešem Naňákem, pracovníkem oddělení památkové péče Krajského úřadu Zlínského kraje, který si připravil prezentaci vztahující se k národní kulturní památce Památníku protifašistického odboje v Ploštině a přiblížil poslední válečné dny na Závrší.

Za poutavou prezentaci panu Naňákovi děkujeme a těšíme se na další slíbenou spolupráci.


Méně...
 
Na výletě

Na výletě

05.05.14
Dne 29. dubna jsme přijali pozvání od DSS Návojná a vyjeli jsme na společný výlet, jehož cílem byl Svatý Kopeček u Olomouce. Navštívili
Více...
 
Na výletě

Dne 29. dubna jsme přijali pozvání od DSS Návojná a vyjeli jsme na společný výlet, jehož cílem byl Svatý Kopeček u Olomouce. Navštívili jsme baziliku Panny Marie, kde nám otec Řehoř, který byl naším průvodcem, sloužil mši svatou. Poté jsme se vydali na prohlídku tamní ZOO a občerstvili se v místní restauraci. Prožili jsme hezký den, na který budeme dlouho vzpomínat.


Méně...
 
Stavění májky

Stavění májky

05.05.14
Dne 30. dubna proběhlo v našem zařízení stavění májky. Je to po zimě vítané zpestření. Všude kolem kvetou stromy a sluníčko vysílá
Více...
 
Stavění májky

Dne 30. dubna proběhlo v našem zařízení stavění májky. Je to po zimě vítané zpestření. Všude kolem kvetou stromy a sluníčko vysílá první hřejivé paprsky. Ač se zprvu zdálo, že počasí nám tentokrát nevyjde a bude pršet, nakonec se umoudřilo a sluníčko svítilo až do odpoledních hodin. K dobré náladě přispívalo i občerstvení, mimo jiné i výborné vanilkové rohlíčky a linecké pečivo, které si připravovali klienti sami. Nechyběla ani hudba, ať už reprodukovaná či živá, o kterou se postaral náš oblíbený harmonikář. V průběhu odpoledne se uskutečnilo i několik soutěží, jejichž aktéři se svých úkolů zhostili opravdu velmi zodpovědně a bojovali o prvenství do poslední chvíle. Čas nám utekl tak rychle, že jsme ani nepostřehli blížící se večer, který nás donutil se rozejít.


Méně...
 
Příprava na Velikonoce

Příprava na Velikonoce

06.03.14
Obyvatelé domova jsou na velikonoční svátky zcela připraveni. Kdo chtěl, mohl využít přípravu duchovní skrze modlitby a svátost
Více...
 
Příprava na Velikonoce

Obyvatelé domova jsou na velikonoční svátky zcela připraveni. Kdo chtěl, mohl využít přípravu duchovní skrze modlitby a svátost smíření, které se konaly v postním období, nebo se mohl zapojit do výroby velikonočních dekorací, které vždy potěší a naladí k jarní, pozitivní náladě. Letos budou domov zdobit plátění ptáci a dřevění zajíci.


Méně...