Nedašov

 
 

Volná pracovní pozice

Do našeho týmu hledáme nového kolegu/kolegyni na pracovní pracovní pozici všeobecná sestra. Bližší informace jsou uvedeny zde nebo nás kontaktujte na tel. č. 778 718 593.

Informace pro návštěvy

Milí přátelé, vážení příbuzní, zveme Vás k návštěvě našeho domova.

Návštěvy jsou povoleny bez jakýchkoliv omezení a zároveň se nevyžaduje ani telefonické objednání. Návštěvní doba je denně od 9:00 do 20:00 hodin.  

 
 
Klienti z DSS Návojná "přišli na koledu"

Klienti z DSS Návojná "přišli na koledu"

12.12.14
Ve středu 10.12. k nám přijeli klienti z Domu sociálních služeb v Návojné a zazpívali vánoční koledy. Navštívili všech pět našich
Více...
 
Klienti z DSS Návojná "přišli na koledu"

Ve středu 10.12. k nám přijeli klienti z Domu sociálních služeb v Návojné a zazpívali vánoční koledy. Navštívili všech pět našich domů a kde to prostory pokoje dovolily, zazpívali přímo u lůžka ležících klientů. Za jejich návštěvu a vytvoření předvánoční atmosféry, jim moc děkujeme.

Fotografie zde.


Méně...
 
Naše výrobky udělaly radost

Naše výrobky udělaly radost

08.12.14
Naši klienti se prodejem svých výrobků zapojili do 4. nedašovského jarmarku, který probíhal 5. 12. 2014 v místním Kulturním domě.
Více...
 
Naše výrobky udělaly radost

Naši klienti se prodejem svých výrobků zapojili do 4. nedašovského jarmarku, který probíhal 5. 12. 2014 v místním Kulturním domě. Již s předstihem, ve svém volném čase tvořili výrobky, které by mohly zaujmout a být pro někoho užitečné. Jejich nabízený sortiment byl pestrý, k mání byly pletené čepičky, háčkované klobouky, jehelníčky, svíčky, vánoční dekorace, košíky z pedigu, věnečky a další drobnosti.

 

V sále domu vládla příjemná předvánoční atmosféra, vytvořená zpěvem dětí z mateřských škol; prodávaly se vánoční ozdoby, perníčky, preclíky, svařené víno, kyselica a další výtvory, lahodící oku i nosu. 

Fotografie k prohlédnutí zde.


Méně...
 
Mikuláš na nás nezapomněl

Mikuláš na nás nezapomněl

05.12.14

„Děkuju, Mikulášu a přijď zas!“ znělo téměř ze všech pokojů, které trojice: Mikuláš, anděl a čert navštívila. Čert postrašil,


Více...
 
Mikuláš na nás nezapomněl

„Děkuju, Mikulášu a přijď zas!“ znělo téměř ze všech pokojů, které trojice: Mikuláš, anděl a čert navštívila. Čert postrašil, anděl povzbudil dobrým slovem a Mikuláš nadělil. Žádný velký balík, spíš jen symbolicky, jak to bývá, ovoce a perníčky. Fotografie k prohlédnutí zde.


Méně...
 
Máme další bezbariérový dům

Máme další bezbariérový dům

25.11.14

Dům č. 1 domu pokojného stáří se může od listopadu 2014 pochlubit svou bezbariérovostí. Doposud bylo přemísťování z prvního do


Více...
 
Máme další bezbariérový dům

Dům č. 1 domu pokojného stáří se může od listopadu 2014 pochlubit svou bezbariérovostí. Doposud bylo přemísťování z prvního do druhého nadzemního podlaží na této budově možné jen po schodech a vlastními silami, nyní skrze novou schodišťovou plošinu, rychle a pohodlně. Pro svou tichost a snadnou ovladatelnost si tato mašinka získala oblibu jak u obyvatel této budovy, tak i u personálu. A nejedná se o krátkodobý rozmar. Svou dobrou zkušenost s plošinou už nabyli obyvatelé domu č. 4, kde byla plošina instalována v prosinci 2013.

Realizace těchto finančně náročných projektů (plošin) byla v roce 2013 i 2014 uskutečněna za pomoci finančních příspěvků nadací, kterým chceme prostřednictvím našich webových stránek vyjádřit své velké díky.

V roce 2014 podpořily instalaci šikmé schodišťové plošiny v domě č. 1 tyto nadace: NADACE AGEL, Nadace Charty 77 – Konto Bariéry, Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. 

Fotografie k prohlédnutí zde.


Méně...
 
Hrajeme Dámu, Prší, Člověče, nezlob se!

Hrajeme Dámu, Prší, Člověče, nezlob se!

13.10.14
Odpolednem dne 8. 10. 2014 se nedašovskou Nadějí nesl podivný šum, vzruch, napětí, smích, očekávání, radost, zklamání, zvědavost,
Více...
 
Hrajeme Dámu, Prší, Člověče, nezlob se!

Odpolednem dne 8. 10. 2014 se nedašovskou Nadějí nesl podivný šum, vzruch, napětí, smích, očekávání, radost, zklamání, zvědavost, zkušenost a mnoho dalších pocitů. Probíhalo tady totiž soutěžní klání ve stolních společenských hrách, konkrétně ve hře Člověče nezlob se, Dáma a karetní hře Prší. Do soutěže jsme vyzvali klienty z DSS Návojná, z Domova pro seniory Loučka a z Charity Valašské Klobouky - Denního stacionáře pro seniory Brumov-Bylnice.

 

Zájem účastníků byl nečekaný. Přihlásilo se a opravdu přijelo 52 soutěžících. Začínali jsme v půl druhé a v pět hodin už jsme se v dobré náladě rozcházeli. Někteří byli spokojeni více, jiní méně. Vítězové jednotlivých disciplín si odnášeli poháry s patřičným emblémem, jiní dárkový balíček či alespoň diplom za účast. Avšak to nejcennější, co jsme si odnášeli všichni, byl dobrý pocit z pěkného odpoledne a víra v to, že splnilo svůj účel, neboť „NENÍ DŮLEŽITÉ VYHRÁT, ALE POBAVIT SE!“

Fotografie z účasti najdete zde.


Méně...
 
Procházíme se Květnou zahradou

Procházíme se Květnou zahradou

17.09.14
V září jsme přijali pozvání pracovníků Národního památkového úřadu a vydali se s našimi klienty na prohlídku obnovené Květné
Více...
 
Procházíme se Květnou zahradou

V září jsme přijali pozvání pracovníků Národního památkového úřadu a vydali se s našimi klienty na prohlídku obnovené Květné zahrady v Kroměříži. Hned při vstupu do areálu jsme dostali orientační plánek a mohli se vydat vstříc záplavě známých i neznámých květů hýřících všemi možnými barvami. Obdivovali jsme keře zastřihnuté do různých tvarů a nezvykle rostlé stromy, jejichž kmeny i větve byly propletené a zohýbané tak, až jsme se tomu divili. Měli jsme možnost vyzkoušet šťávy a džemy z různého ovoce a bylinek. Překvapilo nás, jak spojení dvou pro nás nezvyklých chutí může být dobré. Počasí nám přálo a my jsme tak prožili hezký den. Fotografie si můžete prohlédnout zde.


Méně...