Litoměřice

 
 

V souladu s našimi hodnotami – nadějí, láskou, vírou – pomáháme lidem, kteří se nemohou postarat sami o sebe. Pomáhejte s námi!

 

AKTUALITY

 
 
Kabelkový veletrh NADĚJE v Litoměřicích měl úspěch

Kabelkový veletrh NADĚJE v Litoměřicích měl úspěch

01.12.15

Litoměřice, 2. prosince 2015 – Ve středu 2. prosince v odpoledních hodinách proběhla prodejní akce Kabelkového veletrhu NADĚJE. 


Více...
 
Kabelkový veletrh NADĚJE v Litoměřicích měl úspěch

Litoměřice, 2. prosince 2015 – Ve středu 2. prosince v odpoledních hodinách proběhla prodejní akce Kabelkového veletrhu NADĚJE. Do galerie Knihovny Karla Hynka Máchy zavítalo téměř 250 návštěvnic, každá z nich si odnesla nejméně jednu kabelku, ty nejúspěšnější odnášely i pět až šest kusů.

 

 „Utržili jsme celkem 13 500 korun, s průběhem celé akce jsme velmi spokojené, už teď nás napadá jak druhý ročník veletrhu vylepšit a rozšířit,“ pochvaluje si průběh celé akce paní Renata Hercíková, hlavní organizátorka veletrhu.

 

„Děkujeme tímto všem ženám, které nás přišly podpořit a přispět na zlepšení prostředí našich klientů. Získané finance využijeme na nákup posezení na zahradní party, které pořádáme pravidelně během letních měsíců pro naše klienty,“ dodává paní Renata Szmolenová, spoluorganizátorka veletrhu a zároveň pracovnice sociálně terapeutických dílen pro lidi s mentálním hendikepem.

 

Připravila: Petra Smetanová

 



Méně...
 
Fotografie ze života NADĚJE otevřely novou galerii v Litoměřicích

Fotografie ze života NADĚJE otevřely novou galerii v Litoměřicích

13.11.15

 „Představujeme cyklus snímků mladého litoměřického fotografa Jaroslava Kruliše, které vystihují ducha služeb i práci odváděnou ve prospěch lidí bez domova, mentálně handicapovaných, rodin v tísni a dalších potřebných,“ uvedla na vernisáži výstavy, která zároveň byla prvním představením nové radniční galerie, vedoucí litoměřické pobočky NADĚJE Petra Smetanová.


Více...
 
Fotografie ze života NADĚJE otevřely novou galerii v Litoměřicích

Město Litoměřice má nový výstavní prostor. V Galerii na radnici jako první od 12. listopadu až do konce roku vystavuje nezisková organizace NADĚJE.

 

 „Představujeme cyklus snímků mladého litoměřického fotografa Jaroslava Kruliše, které vystihují ducha služeb i práci odváděnou ve prospěch lidí bez domova, mentálně handicapovaných, rodin v tísni a dalších potřebných,“ uvedla v úvodu vernisáže výstavy, vedoucí litoměřické pobočky NADĚJE Petra Smetanová.

 

 Galerie na radnici je otevřena každý všední den od 9 do 16 hodin.

 

 


Méně...
 
V azylovém domě pro ženy proběhla přednáška o prevenci rakoviny prsu

V azylovém domě pro ženy proběhla přednáška o prevenci rakoviny prsu

23.10.15

Devatenáctého října se v azylovém domě NADĚJE uskutečnila přednáška o prevenci rakoviny prsu. Přednášku vedla paní Žamberská, která se již několik let prevenci a tématu onemocnění rakovinou věnuje.


Více...
 
V azylovém domě pro ženy proběhla přednáška o prevenci rakoviny prsu

Každá účastnice měla možnost si na modelu vyzkoušet prsní samovyšetření a dozvědět se o důležitosti preventivních mamografických prohlídek. Přednáška se také dotkla témat o dodržování správné životosprávy a vyvarování se stresu.

 

Akce se zúčastnilo deset žen, které přednášející zahrnuly mnoha dotazy. I proto určitě přivítáme, když se s paní Žamberskou budeme moci znovu setkat. Pro ženy z azylového domu to bylo obohacující o další, ale někdy i úplně nové, informace v této problematice. Mohly se tak zároveň trochu odreagovat od běžných starostí, které je, vzhledem ke ztrátě bydlení, trápí.

 

„Bylo to zajímavé, ale i velmi smutné když se člověk dozví, jak i mladé ženy na rakovinu umírají,“ odpověděla na dotaz, jak se jí přednáška líbila, klientka azylového domu.

 


Méně...
 
Divadelní zážitek pro děti z azylového domu NADĚJE

Divadelní zážitek pro děti z azylového domu NADĚJE

20.10.15

Příjemný kulturní zážitek dětem z azylového domu NADĚJE umožnilo Centrum pro náhradní rodinnou péči v Litoměřicích.


Více...
 
Divadelní zážitek pro děti z azylového domu NADĚJE

 

V rámci 6. divadelní benefice byly dětem nabídnuty lístky na představení Světýlka radosti, které se uskutečnilo 12. 10. 2015 v Divadle Karla Hynka Máchy v Litoměřicích. Toto představení pro děti zahráli ochotníci z organizace Hearth.net. „Letos je to již 6. ročník divadelní benefice ochotnických souborů, který pořádáme ve spolupráci s Hynkovým hravým divadlem a městskými kulturními zařízeními Litoměřice. Výtěžek této benefice půjde na vzdělávání dětí v osvojitelských a pěstounských rodinách. V rámci přátelské spolupráce s ostatními organizacemi v Litoměřicích a rozvoje kultury u nejmladších diváků nás napadlo nabídnout lístky i dětem z dětského domova nebo právě z azylového domu pro rodiny s dětmi NADĚJE,“ upřesnila Mgr. Dagmar Petrželková, koordinátorka a PR manažerka Centra pro náhradní rodinnou péči. Představení Světýlka radosti bylo uvedeno nejen jako pohádka pro děti, ale také příběh o tom, jak je důležité umět rozdávat radost a to i způsobem, který nic nestojí. „Jsme rádi, že se děti mohly takového představení zúčastnit. Děti pocházejí z rodin, ve kterých na kulturní akce nezbývají finance, takže to pro některé byla úplně nová zkušenost. Všem dětem se představení moc líbilo a odcházely pozitivně naladěné,“ uvedla pedagogická pracovnice azylového domu NADĚJE, Bc. Hedvika Vavřincová.

 

Zpracovala: Bc. Hedvika Vavřincová


Méně...
 
TÝDEN NZDM

TÝDEN NZDM

20.10.15

V týdnu od 21. 9. do 25. 9. proběhl v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Oáza týden Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež pod záštitou České asociace streetwork.


Více...
 
TÝDEN NZDM

Každý den bylo v klubu otevřeno pro veřejnost. Ten kdo zařízení navštívil, si mohl vyzkoušet malování na kameny, výrobu šperků, zažehlování korálků, skupinovou velkoformátovou malbu nebo si vyrobit koláž. Týdne NZDM jsme se zúčastnili již po několikáté a akce byla jako vždy velmi povedená.


Méně...