Vizovice

 
 

Poskytujeme služby nízkoprahového klubu dětem a mládeži z Vizovic a okolí. 

 

Najdete nás také na Facebooku a Instagramu, kde můžete sledovat aktuální dění.

 
 
Týden NZDM

Týden NZDM

11.10.17
 
Více...
 
Týden NZDM

 

V týdnu od 18. do 24. září jako každý rok probíhal týden NZDM, kdy se nízkoprahové kluby otevírají veřejnosti. My jsme se tentokrát rozhodli zapojit formou pikniku. Vstupenkou na tuto akci byla vlastnoručně vyrobená dobrota. Některé pochutiny jsme připravili společně s klienty přímo v klubu v rámci dílen vaření, někdo přinesl výrobky z domu. Původně jsme plánovali celou akci uspořádat venku, ale pro nepřízeň počasí jsme ji uspořádali přímo v klubu. I tak jsme si to užili. Rozložili jsme deky, zabubnovali na jembe a zahráli hry.

Smyslem pikniku bylo samozřejmě ochutnat jídla, která mají naši klienti a jejich rodina nejraději a nabídnout veřejnosti možnost setkat s pracovníky. Motivací byla soutěž o čokoládový dort, který nám přivezla paní ředitelka Katka Pivoňková. Za tuto sladkou odměnu jí velice děkujeme. Poděkování patří také všem, kteří se tohoto dne zúčastnili.


Méně...
 
Brigáda s přespávačkou na Janově hradě

Brigáda s přespávačkou na Janově hradě

25.08.17
 
Více...
 
Brigáda s přespávačkou na Janově hradě

 

I letos jsme se zapojili do rekonstrukce Janova hradu a společně s několika klienty jsme zapracovali na třídění cihel, které se používají pro jeho stavbu. Tentokrát jsme spojili síly s organizací Unie Kompas ze Zlína, jejíž klienti byli pro práci neméně nadšení. Není divu – po práci následoval táborák. Opekli jsme si špekáčky a maršmelouny, zazpívali jsme si i zažonglovali. Velký dík patří kolegyním i klientkám ze Zlína, které pro nás připravily Fire show a dokonce nás i něco naučily. Mezi nevšední zážitky patřil i romantický západ slunce a spaní pod širákem. Věřte, že pozorovat hvězdy na zádech ve spacáku kousek od rozestavěného hradu a pocit z dobře odvedené práce bylo pro klienty i pracovníky jako balzám na duši.Těšíme se na další spolupráci ze Zlíňákama a příště třeba zase na Janovce :-)


Méně...
 
Výlet na Pulčínské skály

Výlet na Pulčínské skály

25.08.17
 Abychom využili krásného letního počasí,vydali jsme se společně s klienty na výlet na Pulčínské skály. Povedlo se nám ujít
Více...
 
Výlet na Pulčínské skály

 Abychom využili krásného letního počasí,vydali jsme se společně s klienty na výlet na Pulčínské skály. Povedlo se nám ujít bezmála 16 km a  pokochat se výhledem ze skal Pulčínských, Čertových skal v Lidečku a někteří se odvážili i na skály Lačnovské (ostatní si užívali svačicí pauzu Smějící se). Celou cestu jsme poctivě sbírali body v aplikaci EPP Pomáhej pohybem a výsledek je ohromný – celkově jsme nasbírali 306 bodů. Klienti si také vyzkoušeli práci s aplikací na Geocaching a objevili tak 2 kešky v okolí skal. Založili jsme tedy profil VITKU na www.geocaching.com a můžeme sbírat dál. Tak třeba na příštím výletě ulovíme další poklady.


Méně...
 
Žonglování s Klíčem

Žonglování s Klíčem

25.08.17
Páteční odpoledne 12. 5. jsme spojili síly s kolegy ze zlínské organizace Unie Kompas a uspořádali žonglovací odpoledne. Terénní
Více...
 
Žonglování s Klíčem

Páteční odpoledne 12. 5. jsme spojili síly s kolegy ze zlínské organizace Unie Kompas a uspořádali žonglovací odpoledne. Terénní pracovnice z Klíče nás naučily základy poi dance, triky s diabolem i s dalšími žonglovacími potřebami. Užili jsme si spoustu zábavy, nadýchali se čerstvého vzduchu a získali nové možnosti jak trávit svůj volný čas aktivně. Pro uživatelé NZDM bylo takto strávený čas příjemnou změnou, a možná i proto do budoucna projevili zájem o podobné aktivity. Pracovníci se tomu rozhodně bránit nebudou :-)


Méně...
 
Turnaj NZDM v malé kopané

Turnaj NZDM v malé kopané

25.08.17
Dne 22.dubna jsme byli na turnaji NZDM ve Zlíně. Turnaj bývá pravidelně ve Zlíně u Salesiánů na Jižních Svazích. My, za Středisko Naděje
Více...
 
Turnaj NZDM v malé kopané

Dne 22.dubna jsme byli na turnaji NZDM ve Zlíně. Turnaj bývá pravidelně ve Zlíně u Salesiánů na Jižních Svazích. My, za Středisko Naděje Vizovice, jsme měli obsazené obě kategorie - mladší a starší. V kategorii mladších jsme obsadili krásné třetí místo a v kategorii starších, vynikající druhé místo. Dále jsme v  kategorii mladších  získali ocenění za nejlepšího střelce (Ríša). Turnaj probíhal venku a trochu zlobilo počasí. Časté přeháňky ale nenarušily skvělou atmosféru akce a hráči odjížděli s radostným pocitem z dobře odehraného turnaje.


Méně...
 
Přátelský zápas v malé kopané

Přátelský zápas v malé kopané

25.08.17
Abychom zúročili snahu kolegy Martina Staška, který trénuje naše hráče v kopané, domluvili jsme se se Salesiánským klubem mládeže Zlín a
Více...
 
Přátelský zápas v malé kopané

Abychom zúročili snahu kolegy Martina Staška, který trénuje naše hráče v kopané, domluvili jsme se se Salesiánským klubem mládeže Zlín a uspořádali přátelský zápas na hřišti ve Vizovicích. Konal se  31. března 2017 a byl to krásný jarní den plný slunce a emocí. Vzhledem k tomu, že kolega Stašek nemohl být přítomen, z řad pracovníků se zúčastnila zápasu pouze dámská polovina NZDM. Svého trenéra však hoši nezklamali a předvedli SKM, jak se hraje kopaná ve Vizovicích. Chlapci ze SKM také ukázali své schopnosti a zápáleně vraceli góly Vizovjanům. Všichni hráči se velmi snažili a šli za vítězstvím, zatímco pracovnice celý zápas bedlivě sledovaly (a chytaly bronz). Po urputném souboji, skončilo utkání vyrovnaným stavem 6:6.


Méně...