Archiv zpráv

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Archiv zpráv
 
Rozhovor s Iljou Hradeckým

Rozhovor s Iljou Hradeckým

09.12.20 | Ústředí NADĚJE

Podívejte se na rozhovor se zakladatelem NADĚJE a také potravinových bank v naší zemi.


Více...
 
Rozhovor s Iljou Hradeckým

Podívejte se na rozhovor se zakladatelem NADĚJE a také potravinových bank v naší zemi. O tom, co manžele Hradecké vedlo k založení naší organizace, o bezdomovectví, o domech pokojného stáří i o tom, co může přinést koronakrize.

https://www.youtube.com/watch?v=ddIsSNSqLN8


Méně...
 
Děkujeme dobrovolníkům v jejich mezinárodní den

Děkujeme dobrovolníkům v jejich mezinárodní den

05.12.20 | Praha

Letošní rok je pro oblast dobrovolnictví zvláštní. Některé činnosti, se kterými dobrovolníci běžně pomáhají, nelze vykonávat a je potřeba podat pomocnou ruku zase u jiných aktivit. 


Více...
 
Děkujeme dobrovolníkům v jejich mezinárodní den

Letošní rok je pro oblast dobrovolnictví zvláštní. Některé činnosti, se kterými dobrovolníci běžně pomáhají, nelze vykonávat a je potřeba podat pomocnou ruku zase u jiných aktivit. Stejně tak je tomu i u nás. Nekonalo se mnoho akcí, při nichž se bez dobrovolníků neobejdeme, ale naskýtá se spousta dalších příležitostí, do kterých se naopak zapojit mohou. I přes všechny změny, které se v tomto roce udály, nebo právě kvůli nim, přiložilo v pražské NADĚJI k dnešnímu dni ruku k dílu 38 dobrovolníků. Byli to např. skauti, kteří v rámci koronavirových opatření pomáhali v kempu pro lidi bez domova v jarním období, medici, kteří doplnili náš zdravotnický personál, nebo přátelé, kteří osvědčili své síly při nedávné potravinové sbírce. A my jim za to  - a nejen dnes - ze srdce děkujeme!


Méně...
 
Bezdomovec je člověk

Bezdomovec je člověk

03.12.20 | Lidé bez domova | Tadeáš Hrabovský

Bezdomovec je člověk jako já nebo vy. Má svoje lidské potřeby a jejich naplnění řeší podle svých možností. Co nezvládne sám, v tom mu pomůžou služby. Stejně jako když jdete...


Více...
 
Bezdomovec je člověk

Bezdomovec je člověk jako já nebo vy. Má svoje lidské potřeby a jejich naplnění řeší podle svých možností. Co nezvládne sám, v tom mu pomůžou služby. Stejně jako když jdete ke kadeřníkovi, protože se sami neostříháte. Budeme bezdomovci závidět, že on dostal svoje služby zadarmo? Jídlo a oblečení, které bychom my ostatní už vyhodili? Když on „nemaká“, tak si nezaslouží být člověkem?

 

Je špinavý a páchne? My bychom páchli stejně, kdybychom neměli kam jít. Budeme někoho za jeho slabost, nevědomost trestat jednoduchým odsouzením? Podejme mu pomocnou ruku místo ukazování prstem. Člověk v krizi se z ní sám nedostane. Že to není náš problém? Co až budeme v krizi my? Že se to nemůže stát? Buďme pokorní.

 

Že pije a fetuje? Dělá to proto, aby nás naštval? Abychom si mohli na něj ukazovat a říkat, že jsme lepší? Nebo to dělá, aby ošetřil svoje rány, na chvíli zapomněl na hrůzy svého života? Uměli bychom my přejít všechny krize s klidem a poslušně, jenom rozumem? Silně o tom pochybuji.

 

Někdo na všechno má a dobře funguje ve společnosti, protože měl milující rodinu, nenarodil se s tělesnou vadou, netrpí psychiatrickým onemocněním, neuvízl v dluhové pasti, nepostihla ho nečekaná pohroma. Člověk není na ulici, protože by si to přál. Je tam, protože my ostatní ho neumíme do společnosti přijmout. Každý jsme jedinečný a snažit se nacpat všechny do škatulek, které jsou pro nás pohodlné a bezpečné, není dobré.

 

Kdo je „nepřizpůsobivý“? Bezdomovec nebo ten, kdo není ochotný přijmout odpovědnost za podobu společnosti, ve které bezdomovectví vzniká? Ve které vzniká dlouhodobé bezdomovectví, které neřešíme, ale naopak svou netečností, nenávistí a odmítáním prohlubujeme.

 

V 21. století, v době humanity a prosperity, by každý člověk měl mít zajištěny základní potřeby, aniž bychom nejdřív museli hodnotit jeho motivace a postoje. Žijeme v době blahobytu, a přitom je nám zatěžko dát pár korun potřebnému? Jak se potom lišíme od strojů ve Škodovce, které jenom vyrábějí zisk a nic jiného je nezajímá? Jsme přece lidé, buďme solidární.

 

Tadeáš Hrabovský je vedoucí pobočky NADĚJE v Mladé Boleslavi.

 

 


Jsme vděčni za každý příspěvek na služby pro lidi bez domova.


Méně...
 
Navštivte osobně výstavu Trafo Art

Navštivte osobně výstavu Trafo Art

a podpořte denní centrum U Bulhara

02.12.20 | Praha

Co se před pár týdny zdálo jako nemožné, je tu. Zítra se, i když v omezeném režimu, otevírají galerie a muzea. A my jsme moc rádi, že se veřejnosti může otevřít i výstava Trafo Art v Trafo Gallery! 


Více...
 
Navštivte osobně výstavu Trafo Art

Co se před pár týdny zdálo jako nemožné, je tu. Zítra se, i když v omezeném režimu, otevírají galerie a muzea. A my jsme moc rádi, že se veřejnosti může otevřít i výstava Trafo Art v Trafo Gallery!

 

Takže jestli si chcete zpestřit předvánoční čas uměleckým zážitkem a navíc podpořit dobrou věc #charitapronaději, tohle je opravdu dobrá příležitost! Otevřeno Po-Pá 15-19, So 10-19.

 

A pokud ještě nemáte tenhle báječný kalendář, tak si pospěšte. K zakoupení zde

https://trafogallery.cz/store/ostatni/kalendar-trafo-art-2021/ - běžná verze

https://trafogallery.cz/store/ostatni/kalendar-trafo-art-2021-signovana-verze/ - signovaná verze

Určitě se vám bude líbit!


Méně...
 
Giving Tuesday - Štědré úterý

Giving Tuesday - Štědré úterý

01.12.20 | Praha

Kdy jindy podpořit naši sbírku Darujte nejen nohy v teple než právě na "Štědré úterý"? Dnes se po celém světě slaví #GivingTuesday, světový den štědrosti a dobrých skutků.


Více...
 
Giving Tuesday - Štědré úterý

Kdy jindy podpořit naši sbírku Darujte nejen nohy v teple než právě na "Štědré úterý"? Dnes se po celém světě slaví #GivingTuesday, světový den štědrosti a dobrých skutků.

 

Výzva naší kolegyně Lucky, která je současně i iniciátorkou celé sbírky, je nanejvýš výmluvná.

 

Děkujeme vám všem, kteří se dnešním dnem necháte inspirovat, a projevíte tak svou velkorysost vůči lidem, kteří to s nastupující zimou nebudou mít vůbec jednoduché.


Méně...
 
Oslava dárcovství – Den dárců

Oslava dárcovství – Den dárců

29.11.20 | Praha

Naši vážení a milí dárci, příznivci a přátelé, dnes je Den dárců – oslava dárcovství ve všech jeho podobách.


Více...
 
Oslava dárcovství – Den dárců

Naši vážení a milí dárci, příznivci a přátelé, dnes je Den dárců – oslava dárcovství ve všech jeho podobách  http://www.dendarcu.cz/

 

Srdečně vám děkujeme za vaši štědrost, finanční pomoc, materiální podporu, za vaše úsilí i čas, které nám poskytujete. Velmi si vážíme toho, že se účastníte na dobrém díle NADĚJE pro lidi bez domova v Praze a věříme, že vám to také přináší radost. 


Právě v tomto období běží naše sbírka DARUJTE NEJEN NOHY V TEPLE https://www.darujme.cz/projekt/1203789

300 Kč na oblečení

500 Kč na boty a ponožky

1000 Kč na zimní bundu a rukavice

1 800 Kč na komplet výbavu na zimu

Jestli chcete a můžete, budeme moc rádi, když i na ni věnujete některou z uvedených částek.

 

Ze srdce děkujeme a ještě jednou vám ke Dni dárců gratulujeme. Přejeme pevné zdraví a vše dobré!


Méně...