Litomyšl

 
 

 
 
Říjnový program aktivit

Říjnový program aktivit

O podzimních prázdninách také fungujeme!

29.09.15

    


Více...
 
Říjnový program aktivit

V době podzimních prázdnin tj. 29.-30.10. bude provozní doba klubů od 8 do 13 hodin a můžete se těšit na sváteční pokrm ve čtvrtek : řízek s bramborovým salátem  a v pátek půjdeme na floorball a vybíjenou do velké tělocvičny:-)

Kromě zmíněných aktivit v programu je v NZDM prostor popovídat si s kamarády nebo s námi. Je  možné stále volit i další hry v tělocvičně nebo si vybrat z arzenálu deskových her.

Kdo by potřeboval pomoci s úkoly, přijďte , prosím, zavčas před volnočasovými aktivitami.

Budeme se na vás těšit:-)


Méně...
 
25. narozeniny NADĚJE jsme slavili spolu s dětmi

25. narozeniny NADĚJE jsme slavili spolu s dětmi

15.09.15

V sobotu 12.9. se i litomyšlská pobočka připojila k ostatním a připomenula si 25 let od vzniku NADĚJE.


Více...
 
25. narozeniny NADĚJE jsme slavili spolu s dětmi

V sobotu 12.9. se i litomyšlská pobočka připojila k ostatním a připomenula si 25 let od vzniku NADĚJE. 

 

A jak nejlépe oslavit toto významné výročí než s těmi, kterým se snažíme nabízet pomocnou ruku? V rámci dětského odpoledne jsme připravili řadu atrakcí a soutěžních disciplín, při nichž děti soutěžily o různé odměny. Jako dobrovolníci se tentokráte zapojily i některé děti, které běžně navštěvují klub a zkusily si tak klub "z druhé strany", když organizovaly různé soutěže pro své vrstevníky či mladší děti. 

 

Významnou měrou přispěli s pomocí také dobrovolníci z litomyšlské Billy, kteří si vzali na starost některá stanoviště a soutěže.

 

K oslavě přispělo i krásné počasí, které po zamračeném dopoledni rozjasnilo chmury na tvářích pořadatelů, a připravilo prosluněné odpoledne. 

 

Veliké a moc milé překvapení si připravily naše pravidelné návštěvnice, které samy upekly dort k narozeninám ozdobený mimo jiné 25 svíčkami. Tento "táborák" nebylo vůbec snadné sfouknout a dostat se tak k výbornému zákusku. Předání proběhlo na konci programu a v naprostém utajení - nikdo z nás netušil, co se chystá.

 

Z reakcí dětí lze usuzovat, že se jim program líbil a všem kteří se na něm podíleli jako dobrovolníci, zaměstnanci nebo účastníci moc děkujeme.

 

Potěšilo nás, že nás poctil návštěvou i pan starosta.

 

Jsme rádi, že NADĚJE může i v Litomyšli přinášet naději.


Méně...
 
První schůzka kytarového klubu

První schůzka kytarového klubu

pátek 4.9. 2015 od 15- 16 hodin

01.09.15

Kytarový klub povede Lukáš Rejman. Ve zmíněný čas by proběhlo první setkání, na kterém by se zájemci o hru na kytaru ( akordové


Více...
 
První schůzka kytarového klubu

Kytarový klub povede Lukáš Rejman. Ve zmíněný čas by proběhlo první setkání, na kterém by se zájemci o hru na kytaru ( akordové doprovody k písním) domluvili na detailech.( Kdy kytarový klub začíná, co s sebou....) Budeme  se těšit.:-)


Méně...
 
NADĚJE SLAVÍ NAROZENINY

NADĚJE SLAVÍ NAROZENINY

Program pro rodiny s dětmi

01.09.15

Pojďte se s námi radovat a s vděčností se ohlédnout za dobrou prací


Více...
 
NADĚJE SLAVÍ NAROZENINY

 

Celorepubliková organizace NADĚJE oslavila  21.8.   čtvrt století své působnosti. V Litomyšli se chceme k oslavám s radostí a vděčností z rozvíjející dobré práce připojit. V sobotu 12. 9. od 14 do 17 hodin   NADĚJE otevírá dveře široké veřejnosti. Pro děti bude připraven zábavný program. Několik soutěžních stanovišť o ceny a rukodělná dílna. Dospělým nabízíme možnost nahlédnout do vnitřních prostor a zároveň se mohou podívat na průřez práce litomyšlské pobočky na fotografiích nebo z videoprojekce.

 

NADĚJE je v dnešní době poměrně velká organizace. Na 23 místech České republiky má své pobočky s různými sociálními službami. Před 25 lety vznikla spontánně, bez předchozího plánování. Začátky charitativní práce jsou spojeny s dobrovolnou prací bez peněz na provoz, podávání jídla rumunským uprchlíkům na nádražích nejprve v Praze, později v uprchlických táborech v Jablonečku u Mimoně a v Bělé pod Bezdězem.

 

Dobrovolnická práce přerostla ve zcela profesionální práci. V současnosti   NADĚJE provozuje široce otevřený komplex sociálních služeb. Konkrétní služby jsou přizpůsobeny různým cílovým skupinám.  Jsou zde zahrnuty programy pro seniory, mentálně postižené, občany menšinového etnika, lidi bez domova, děti, kterým hrozí sociální vyloučení a další.

 

Počátek práce v Litomyšli se datuje k  roku 1992, kdy čechoamerická rodina Plchova nabídla pro sociální práci s dětmi starý dům v ulici Matěje Kuděje. K jeho využití vedla dlouhá cesta. V roce 1995 začaly za významného finančního přispění švýcarské organizace Licht im Osten, MPSV a mnoha dárců stavební práce na celkové rekonstrukci a dostavbě objektu. Byly vytvořeny dva samostatné byty pro rodiny, které přijímaly děti do pěstounské péče a zázemí k volnočasovým činnostem pro práci s dětmi. Volnočasové aktivity probíhají v nízkoprahovém zařízení, které tvoří tělocvična, dvě klubovny a počítačová místnost. Dětem a mladým  lidem  v regionu je zde poskytována   podpora v osobním životě,  aktivizačními, vzdělávacími a výchovnými činnostmi  dává  prostor být se svými vrstevníky a umožňuje smysluplně využívat volný čas. Zároveň je tak odklání od možného vzniku rizikového chování.

Víc už ale prozrazovat nebudeme, přijďte se podívat


Méně...
 
Program nízkoprahového klubu v září

Program nízkoprahového klubu v září

Důležité aktivity

21.08.15

Září věnujeme Divokému západu


Více...
 
Program nízkoprahového klubu v září

Provozní doba v září bude kopírovat obvyklou provozní dobu ve školním roce. To jest odpoledne od úterý do pátku  jsme vám k dispozici přibližně od 12:30 do 18 hodin ( více na hlavní straně o klubech) Kluby fungují jako bezpečné prostředí, kam můžete se svými kamarády, vlastníme velmi pěkný arzenál deskových her, tělocvičnu se sportovními potřebami ( míče, florbalky, pingpong, stolní fotbálek) Před volnočasovými kluby bývá prostor sednout si spolu nad učením a dohnat, dopsat, co je třeba. Pakliže vás trápí nepříjemnosti, s kterými si nevíte rady, můžeme vás vyslechnout a pomoci hledat řešení.


Méně...