Roudnice nad Labem

Seznam poboček
 
 

STD slavnostně otevřela zahradu pro klienty

 
STD slavnostně otevřela zahradu pro klienty

Sociálně terapeutická dílna NADĚJE v Roudnici nad Labem se nově těší z komunitní soběstačné zahrady.

 

Zpustlý dvorek domu, kde dílna sídlí, se díky finanční podpoře od firmy Mondi Štětí proměnil v rámci environmentálního projektu v zahradu plnou nových možností. Doposud se klienti dílny mohli učit pracovním návykům pouze v interiéru dílny, nyní si mohou rozšířit znalosti a rozvinout manuální dovednosti při práci v zahradě či pěstování rozličných rostlin, jež následně využijí při vaření a výrobě polštářků a sáčků.

 

Soběstačná komunitní zahrada s jezírkem a pítkem pro ptáky bude sloužit rovněž jako místo setkání. A premiéra dopadla přímo báječně – Dne otevřených dveří se 24. června zúčastnily desítky osob. Navštívili nás zástupci Mondi Štětí, Ústeckého kraje i naši individuální dárci.

 

V rámci programu hosté vyslechli hřejivá slova z úst kaplana, poznali ukázky práce klientů a rozsah poskytovaných služeb v dílně, zhlédli videa životních příběhů klientů a pokochali se výstavou obrazů jednoho z klientů.

 

Otevření zahrady vzbudilo i velký zájem regionálních médií. Vznikla tak fotoreportáž Litoměřického deníku a videoreportáže zpravodajských kanálů KTV-Štětí a Litoměřicko24.

 

Aby se zahrada sociálně terapeutické dílny mohla nadále rozvíjet a klienti s mentálním, tělesným, duševním a kombinovaným postižením mohli zdokonalovat své pracovní návyky a dovednosti, založili jsme veřejnou sbírku, na kterou můžete přispět na portále Darujme.cz.

 


Méně...