Bystřice pod Hostýnem

Seznam poboček
 
 

V sociálně terapeutické dílně NADĚJE se oslavovalo

 
V sociálně terapeutické dílně NADĚJE se oslavovalo

 

V pátek 14. února proběhlo slavnostní otevření nové sociálně terapeutické dílny NADĚJE v Bystřici pod Hostýnem.

Slavnostní pásku přestřihl ředitel otrokovické pobočky NADĚJE Pavel Polák spolu se senátorkou a místostarostkou města Bystřice pod Hostýnem Šárkou Jelínkovou, místostarostou města Bystřice pod Hostýnem Jiřím Ottem, ředitelkou Sociálních služeb Uherské Hradiště, příspěvkové organizace Marií Fremlovou a manželi Hašovými, vstřícnými pronajímateli prostor. Mezi hosty nechyběly ani paní Michaela Blahová, radní Zlínského kraje pro sociální oblast, a Helena Miklová, vedoucí odboru sociálních věcí Zlínského kraje.  Všichni společně připili na úspěšný start a popřáli, ať se klientům v této službě dobře vede.

„Hodně mě těší, že dílna začala být užitečná pro klienty DZP Javorník a další lidi s mentálním hendikepem. Po prvním měsíci poskytujeme podporu sedmnácti lidem a hlásí se další zájemci. Velmi povzbuzující je i zájem veřejnosti a přístup představitelů města,“ řekl ředitel otrokovické pobočky NADĚJE, Pavel Polák.

Jak to v sociálně terapeutické dílně funguje, se měli možnost přesvědčit hosté na vlastní oči. Zdejšími prostory je provedly sociální pracovnice, které představily také činnosti, kterým se zde klienti věnují.  Nechyběla ani ukázka kreativních činností, jako je tkaní koberců či výroba keramických misek. Pro zájemce byly připraveny také výrobky a drobná pozornost na památku. O hudební doprovod akce se postaral skvělý muzikant pan Jiří Kura.

Věříme, že si slavnostní otevření užili nejen hosté, ale především klienti, a že přání, aby se dílně v Bystřici pod Hostýnem dařilo, bude naplněno.

 


Méně...