Archiv zpráv

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Archiv zpráv
 
NADĚJE se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

NADĚJE se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

23.06.17 | Ústředí NADĚJE

Ve čtvrtek 22. června 2017 podepsal ústřední ředitel NADĚJE Jan Vaněček Memorandum o spolupráci s platformou Byznys pro společnost. NADĚJE


Více...
 
NADĚJE se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Ve čtvrtek 22. června 2017 podepsal ústřední ředitel NADĚJE Jan Vaněček Memorandum o spolupráci s platformou Byznys pro společnost. NADĚJE se tak stala spolu s Českou federací potravinových bank, Charitou ČR a Armádou spásy oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky. Organizace zároveň zahájily přípravy na 5. ročník sbírky, který se uskuteční 11. listopadu.

 

Partnerské organizace se shodly, že je třeba podporovat aktivity zaměřené na omezení plýtvání potravinami a zároveň pomáhat lidem, kteří trpí hladem a nedostatkem potravin.

 

Přečtěte si celou tiskovou zprávu.

 


Méně...
 
Návštěva spisovatele Jana Opatřila

Návštěva spisovatele Jana Opatřila

19.06.17 | Brno

V Domě Naděje Brno-Bohunice (domov pro seniory) jsme přivítali milého hosta.


Více...
 
Návštěva spisovatele Jana Opatřila

 

V pátek 16. června jsme si užili krásné dopoledne na besedě se spisovatelem Janem Opatřilem, který za námi přijel z Tišnova. Povídali jsme si o jeho studiu na vysoké škole, spisovatelských začátcích, o rybaření, kterému se věnuje, o knížkách, vzájemně jsme se i pochlubili svými zkušenostmi s psaním básniček a povídek. Pan spisovatel nám přečetl několik kapitol ze své knížky o dobrodružstvích kapříka Metlíka a všichni jsme s napětím očekávali, jak kapitolka o Šupinkovi, Metlíkovi a běličkách dopadne.

 

Jan Opatřil odpovídal na naše zvídavé otázky, otevřeným oknem nám k tomu ze zahrady přizvukovala a zpívala naše korela, voněly kytky a vládla příjemná letní atmosféra. Na rozloučenou jsme si všichni společně zazpívali písničku „Když se ten Tálinskej rybník nahání“.

 

Za návštěvu panu Opatřilovi děkujeme a budeme se těšit na případné další milé setkání.


Méně...
 
Oranžová vlna NADĚJE na O2 Pražské štafetě

Oranžová vlna NADĚJE na O2 Pražské štafetě

15.06.17 | Ústředí NADĚJE
Vedení a mnoho pracovníků naší organizace opět dokázalo, že pro NADĚJI jsou ochotni skutečně mnohého. Na O2 Pražské štafetě 4x5 2017
Více...
 
Oranžová vlna NADĚJE na O2 Pražské štafetě

Vedení a mnoho pracovníků naší organizace opět dokázalo, že pro NADĚJI jsou ochotni skutečně mnohého. Na O2 Pražské štafetě 4x5 2017 vytvořili 14. června hned 4 týmy! Na jedné straně to bylo děsivé, protože kdyby padli na trati, byly by naše služby zásadně destabilizovány. Všichni však přežili a ve chvíli, kdy píšu tento text, jsou opět na svých místech a pracují. Do závodu šli za nás: ústřední ředitel NADĚJE, ředitelé poboček Praha, Plzeň a Písek, vedoucí terénní služby Praha, vedoucí azylových domů, vedoucí denního centra pro lidi bez domova, zubařka ordinace pro lidi bez domova, vedoucí péče o dárce, sociální pracovníci, pracovníci v sociálních službách, kurátoři Prahy 3 i dobrovolníci. Jistě za všechny v NADĚJI mohu napsat: děkujeme za reprezentaci!

Hana Šimková
média a vztahy s veřejností


Méně...
 
Benefiční festival Jeden den přinesl NADĚJI přes třicet tisíc

Benefiční festival Jeden den přinesl NADĚJI přes třicet tisíc

12.06.17 | Otrokovice

Stovky návštěvníků navzdory dopolednímu deštivému počasí přišly v sobotu do Lanového centra v Otrokovicích podpořit umělce s handicapem i ty zdravé


Více...
 
Benefiční festival Jeden den přinesl NADĚJI přes třicet tisíc

Stovky návštěvníků navzdory dopolednímu deštivému počasí přišly v sobotu do Lanového centra v Otrokovicích podpořit umělce s handicapem i ty zdravé na 6. ročník open air festivalu Jeden den. Mohly si tak vychutnat koncerty studentů Gymnázia Otrokovice nebo skupiny Pass, večer pak Hudby Fryšták nebo Tomáše Mikulce.

 

Kromě hudby nabídl festival také divadlo, tvořivé dílny nebo bubnování s Rytmem pro život. Největší aplaus sklidilo muzikálové představení Mrazík v podání klientů domova pro osoby se zdravotním postižením Barborka Kroměříž. Součástí programu byla autogramiáda a křest knihy Zoohrátky se zvířátky autorů  Jany Svobodové a Tomáše Divílka. V průběhu celého odpoledne  se prezentovala Naděje, otrokovická o.p.s, která zaměstnává lidi s handicapem. V jejich stánku měli návštěvníci možnost zakoupit sladké i slané koláče a posedět v improvizované kavárně. Celé odpoledne rozdával radost fotokoutek od SelfieBot. 

 

Festivalu tradičně vládla bezprostřednost, tak jak ji umí projevit handicapovaní lidé. Předvedli nám, jak lze žít a z života se radovat i s handicapem. To vše naplnilo hlavní cíl našeho festivalu: společné účinkování umělců s handicapem i těch zdravých napříč žánry.

 

I letos se festival uskutečnil pod záštitou starosty města Otrokovice Jaroslava Budka. Výtěžek ze vstupného ve výši 15 360 Kč zdvojnásobí Nadace Divoké Husy, takže celková částka činí pro NADĚJI Otrokovice velmi potřebných 30 720 Kč. Tyto peníze budou věnovány na renovaci bytů chráněného bydlení v Otrokovicích.

 

Děkujeme partnerům, dobrovolníkům a všem, kdo nás přišli v sobotu podpořit. Doufáme, že se bavili stejně dobře jako my.

 

Fotografie z festivalu Jeden den


Méně...
 
Zúčastnili jsme se konference FEANTSA

Zúčastnili jsme se konference FEANTSA

02.06.17 | Liberec

V polovině května jsem měl možnost zúčastnit se spolu se dvěma českými kolegy z NADĚJE konference FEANTSA (Evropské federace národních organizací pracujících s bezdomovci) s názvem Solidarita v akci. Organizace FEANTSA byla založena v roce 1989 jako nevládní organizace a jejím úkolem je předcházet chudobě a sociálnímu vyloučení lidí bez domova či ohrožených bezdomovectvím, anebo tyto jevy zmírňovat. FEANTSA má v současnosti na 150 členských organizací z téměř třiceti evropských zemí.


Více...
 
Zúčastnili jsme se konference FEANTSA

V polovině května jsem měl možnost zúčastnit se spolu se dvěma českými kolegy z NADĚJE konference FEANTSA (Evropské federace národních organizací pracujících s bezdomovci). Organizace FEANTSA byla založena v roce 1989 jako nevládní organizace a jejím úkolem je předcházet chudobě a sociálnímu vyloučení lidí bez domova či ohrožených bezdomovectvím, anebo tyto jevy zmírňovat. FEANTSA má v současnosti na 150 členských organizací z téměř třiceti evropských zemí. NADĚJE je členskou organizací od roku 1994.
Konference se letos konala v polském Gdaňsku v Památníku Solidarity. Na akci se sešlo přes tři sta pracovníků z evropských organizací zabývajících se problémem sociálního vyloučení a bezdomovectví, aby na společných přednáškách a workshopech sdíleli své zkušenosti a načerpali nové poznatky. Měl jsem tak možnost dozvědět se informace o budování sociálního bydlení v Barceloně a Dublinu, společných problémech nedostatečného bytového fondu ve státech střední a východní Evropy či načerpat poznatky o zaměstnávání dlouhodobě nezaměstnaných lidí bez domova s kolegy Polska a Velké Británie.
Součástí konference byly také exkurze do zařízení pro lidi bez domova a rodiny ohrožené bezdomovectvím ve městě Gdaňsk a okolí. Navštívil jsem tak tréninkové bydlení pro matky s dětmi a azylový dům pro ženy s dětmi organizace MONAR.  
Potom jsme se přesunuli do zařízení PRZYSTAŇ. Zařízení se stará o podnapilé osoby, u nichž by mohlo dojít k ohrožení života či ohrožení spolubydlících. Dále se věnuje prevenci alkoholismu a dalších sociopatologických  jevů.
Návštěva obdobných organizací v zahraničí a diskuze se zahraničními kolegy mi umožnila podívat se na naše služby trochu z nadhledu.

 

Pavel Matějka

vedoucí denního centra Valdštejnská

Liberec


Méně...
 
NADĚJE patří do Bohnic

NADĚJE patří do Bohnic

Podtitul letošního ročníku festivalu MEZI PLOTY zní: Patříš do Bohnic.

26.05.17 | Praha

V upoutávkách sdělují osobnosti, že svět je ve své aroganci, bezohlednosti a lhostejnosti docela šílený a toho se nechtějí účastnit, proto jedou do Bohnic, kde to lidé mají stejně. 

I my se snažíme překonávat výše jmenované jevy, kterými dnešní svět trpí, 


Více...
 
NADĚJE patří do Bohnic

V upoutávkách sdělují osobnosti, že svět je ve své aroganci, bezohlednosti a lhostejnosti docela šílený a toho se nechtějí účastnit, proto jedou do Bohnic, kde to lidé mají stejně. 

I my se snažíme překonávat výše jmenované jevy, kterými dnešní svět trpí, a přinášet lidem naději, že je možné se k sobě chovat vstřícně, laskavě, pomáhat si a že zkrátka svět může být hezké místo k životu. 

Letos budeme s naším stánkem na festivalu opět v Rodinné zóně v sekci Hraj si, bav se a vytvářej. A že to s bezdomovectvím nejde dohromady? Právě že ano! I lidé bez domova měli rodiny, přinejmenším rodiče, kteří je ale bohužel třeba opustili, nebo stále rodinu mají, ale s jejími členy se nestýkají a jsou opuštění, osamělí. Rodinné zázemí je důležité, ať je vám 5 nebo 65. Proto motivujeme klienty k tomu, aby navazovali zpřetrhané rodinné vazby, pokud to jde. A když ne, pomáháme jim se s jejich ztrátou a nedostatkem vyrovnat. No a vy si můžete u nás ve stánku udělat vlastní placku a někoho blízkého s ní obdarovat. 

 

Ať se vám to tedy líbí nebo ne, NADĚJE i naděje patří do Bohnic.

Festival je tento víkend 27. - 28. 5. 2017. Více na www.meziploty.cz


Méně...