Archiv zpráv

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Archiv zpráv
 
Pracovní skupina pro etické otázky zahájila činnost

Pracovní skupina pro etické otázky zahájila činnost

03.10.17 | Ústředí NADĚJE
Nově ustavená Pracovní skupina pro etické otázky se poprvé sešla 2. října. Jak z názvu vyplývá, skupina se věnuje etickým
Více...
 
Pracovní skupina pro etické otázky zahájila činnost

Nově ustavená Pracovní skupina pro etické otázky se poprvé sešla 2. října. Jak z názvu vyplývá, skupina se věnuje etickým tématům a dilematům, která vyvstávají ve všech našich službách. Pracovní skupina je v těchto otázkách poradním orgánem předsednictva. Členy skupiny jsou nejen zaměstnanci NADĚJE - vedoucí i ti, kteří pracují v přímé péči - ale i osobnosti působící mimo naši organizaci. Jsou jimi Pavel Černý, evangelikální teolog, a Marek Vácha, římskokatolický kněz, přírodovědec a přednosta Ústavu etiky na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Na své první schůzce se skupina věnovala revizi Kodexu etiky NADĚJE.


Méně...
 
Prohlášení NADĚJE k reportáži České televize Stíny ulice

Prohlášení NADĚJE k reportáži České televize Stíny ulice

25.09.17 | Ústředí NADĚJE

21. září uveřejnila Česká televize v pořadu Pološero reportáž Stíny ulice. Jsme v ní kritizováni za to, že neposkytujeme ubytování


Více...
 
Prohlášení NADĚJE k reportáži České televize Stíny ulice

21. září uveřejnila Česká televize v pořadu Pološero reportáž Stíny ulice. Jsme v ní kritizováni za to, že neposkytujeme ubytování lidem bez domova pod vlivem alkoholu a lidem se psy. ČT nám nedala možnost na výtky reagovat. Činíme tak alespoň tímto prohlášením: NADĚJE poskytuje v České republice služby 4 700 lidem bez domova ročně. Vadí nám, že nemůžeme ubytovat každého bez jakýchkoli omezení (přijímat lidi podnapilé, se zvířaty atd.). Je to dáno tím, že naše kapacitní a technické možnosti jsou zkrátka omezené. Podle našeho názoru je řešením dostupné sociální bydlení a vznik specializovaných celodenních pobytových služeb pro lidi bez domova, kteří nejsou samostatného bydlení schopni. To však není možné bez aktivní účasti a podpory státu v oblasti legislativy i financování a bez podpory krajů a měst ve vytváření místních podmínek pro poskytování potřebných služeb - to je nad možnosti nevládních organizací.


Méně...
 
Láska kvete vždy a všude

Láska kvete vždy a všude

14.09.17 | Jablonec nad Nisou

Ač není máj – lásky čas, mohli jsme být svědky nadějného začátku dvou mladých lidí


Více...
 
Láska kvete vždy a všude

Ač není máj – lásky čas, mohli jsme být svědky nadějného začátku dvou mladých lidí, slečny Karolíny a pana Jiřího. Po delší známosti si řekli 26. srpna před zástupcem starosty města Varnsdorfu své "ano". My oba, sociální pracovníci azylového domu NADĚJE v Jablonci nad Nisou, jsme jim tu radostnou událost odsvědčili.

Dokonce jsme byli svědky hned dvakrát: jednou na tomto obřadu a podruhé jako svědci něčeho začínajícího, něčeho vzácného, nadějného – snad krásného a trvalého.

Proč se o této slávě zmiňuji? Hlavně proto, že není tak časté, aby se dva lidé již delší dobu bez domova rozhodli řešit své problémy společně, a to ve svazku manželském. Podle jejich slov si chtějí být vzájemnou oporou, co nejdříve skončit s rolemi klientů azylového domu NADĚJE v Jablonci nad Nisou a najít si společný domov. Samozřejmě z naší strany mohou počítat s maximální pomocí, ale hlavní břemeno ponesou bez rozdílu na svých zádech. Počítají s tím, snad se na to i trošku těší. Samozřejmě budou potřebovat hodně štěstí, trpělivosti a vzájemné podpory. A především velkou porci lásky a Božího požehnání.

Tak "manželata", za celý kolektiv pracovníků i všech ostatních klientů: ať vám to vyjde!

Jiří Hána, sociální pracovník

 

 


Méně...
 
Na Andělu bude živo – v den neziskových organizací Prahy 5

Na Andělu bude živo – v den neziskových organizací Prahy 5

08.09.17 | Praha

V úterý 12. září od 11 do 17 hodin budou na Andělu tři veliké stany plné usměvavých lidí,


Více...
 
Na Andělu bude živo – v den neziskových organizací Prahy 5

V úterý 12 září od 11 do 17 hodin budou na Andělu tři veliké stany plné usměvavých lidí, krásných předmětů, zajímavých informací i zábavných aktivit. Přijďte a uvidíte. Těšíme se na vás opět s plackovačkou a dobrou náladou!

 


Méně...
 
Desítka

Desítka

06.09.17 | Zlín

Desítka je název nového chráněného bydlení pro lidi s mentálním postižením ze Zlína a okolí. Na třídě T. Bati 1010, v domě, který momentálně rekonstruuje město a my jej budeme mít v nájmu, najde 10 lidí nový domov.


Více...
 
Desítka

Deset prstů, let či kilometrů na kole či během zdolaných? I takové spojení se může dotázaným vybavit. Ten kdo má přehled o dění ve zlínské NADĚJI odpoví bez váhání...

deset šťastných lidí s mentálním postižením! 

 

Desítka je název nového chráněného bydlení pro lidi s mentálním postižením ze Zlína a okolí. Na třídě T. Bati čp 1010, v domě, který momentálně rekonstruuje město a my jej budeme mít v nájmu, najde 10 lidí nový domov. 

Každý bude mít svoji vlastní bytovou jednotku, zařízenou podle Zákona o sociálních službách, tak aby měl své “doma”. To, které nám připadá samozřejmé, ale pro lidi s postižením žijícími se stárnoucími rodiči v jednom bytě, mnohdy pokoji, nepředstavitelné.
Klienti zde budou žít samostatný život, pouze s podporou sociálních pracovníků naší pobočky v běžných časech pracovních dnů. 
Velmi pečlivě jsme osazenstvo domu vybírali a připravovali je na samostatnější život, než žili doposud. 
Velkou radost máme z toho, že 3 z obyvatel Desítky jsou klienti stávajícího chráněného bydlení, kteří se díky podpoře sociálních pracovníků posunuli ve svém životě tak, aby mohli žít jinak, lépe. 

Nyní je před námi velký úkol, a to zajistit vybavení pokojů bytových jednotek nábytkem a elektronikou. Do konce roku 2017 by mělo proběhnout velké stěhování. 

Budeme rádi, když i díky Vám budou žít lidé s mentálním postižením sami, ale s potřebnou podporou.

Nepravidelně vás budeme informovat o stavu domu i o stavu toho, co právě pořizujeme a potřebujeme nakoupit. Sledujte nás na FB https://www.facebook.com/events/982727598533499/?fref=ts.


Méně...
 
Šťastná šestka na Beach Help Cup

Šťastná šestka na Beach Help Cup

04.09.17 | Praha

Krásné 6. místo vybojovali z 32 přihlášených týmů naši hráči Líba a Jirka Svobodovi. 


Více...
 
Šťastná šestka na Beach Help Cup

Krásné 6. místo vybojovali z 32 přihlášených týmů naši hráči Líba a Jirka Svobodovi. 

Původně za nás měli své síly změřit Mekáči, ale pro zdravotní problémy svou účast skrečovali a zastoupili je náhradníci, právě Svobodovi. Na turnaji hráli poprvé, stejně jako jsme se poprvé zapojili my. Naše pořadové číslo při přihlášení byla ŠESTKA a Svobodovi se, za našeho mohutného povzbuzování, po velmi vyrovnaných zápasech v průběhu celého dne dostali až na 6. příčku! Získali tak pro nás 2 procenta z celkového výtěžku. 

Líbo, Jirko, ještě jednou gratulujeme a děkujeme!

 

Více fotek a také video na našem FB zde 

 


Méně...