Archiv zpráv

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Archiv zpráv
 
Pojďte fandit na Beach Help Cup

Pojďte fandit na Beach Help Cup

31.08.17 | Praha

Prázdniny máme pomalu za sebou, i léto se přehouplo do své druhé poloviny, ale než obojí úplně skončí, pojďte s námi na sluníčko (tedy doufáme, že bude svítit ;o), fandit a podpořit tým, který za nás bude bojovat na 3. ročníku Beach Help Cupu


Více...
 
Pojďte fandit na Beach Help Cup

Prázdniny máme pomalu za sebou, i léto se přehouplo do své druhé poloviny, ale než obojí úplně skončí, pojďte s námi na sluníčko (tedy doufáme, že bude svítit ;o), fandit a podpořit tým, který za nás bude bojovat na 3. ročníku Beach Help Cupu – charitativním turnaji v plážovém volejbale na podporu poskytovatelů sociálních služeb v Praze a okolí.

V sobotu 2. září 2017, ve sportovním areálu Beach Braník (Za Mlýnem 10, Praha 4 – Braník).

My se zapojujeme poprvé, a tak věříme, že budeme mít začátečnické štěstí a hráči pro nás získají co největší podíl z výtěžku celého turnaje.

A co když vás koukat na to, jak si někdo na písku pinká s míčem, nebaví? Nevadí, bude připravený bohatý doprovodný program, ve kterém si každý určitě něco zajímavého najde. 

Veškeré informace jsou na www.beachhelpcup.cz

Těšíme se s vámi na viděnou!


Méně...
 
Legendární zpěvák Jožka Černý a cimbálová muzika Gracia vystoupili pro NADĚJI

Legendární zpěvák Jožka Černý a cimbálová muzika Gracia vystoupili pro NADĚJI

25.08.17 | Brno

Podmanivý zpěv Jožky Černého společně s tóny cimbálu, houslí, violy a kontrabasu se nesly v podvečer 23. srpna 2017 parkem Moravského náměstí v Brně.


Více...
 
Legendární zpěvák Jožka Černý a cimbálová muzika Gracia vystoupili pro NADĚJI

Podmanivý zpěv Jožky Černého společně s tóny cimbálu, houslí, violy a kontrabasu se nesly v podvečer 23. srpna 2017 parkem Moravského náměstí v Brně. Konal se zde 3. ročník benefičního KONCERTU pro NADĚJI.

 

V krásném letním dni rozezpíval Jožka Černý celé publikum, připravil pro návštěvníky koncertu jedinečný zážitek a společně vytvořili neopakovatelnou atmosféru. Panu Černému i cimbálové muzice Gracia náleží velký dík.

 

Výtěžek letošní benefice je určen na podporu projektu "Stavební úpravy v rámci požárně-bezpečnostního řešení v domově pro seniory v Domě Naděje Brno-Bohunice". Děkujeme všem, kteří přispěli k jeho realizaci zakoupením vstupenky.

 

Naše srdečné poděkování patří generálnímu partnerovi koncertu zaměstnancům Zebra Technologies CZ s.r.o. a partnerům koncertu: akciové společnosti Perfect Distribution, Turistickému a informačnímu centru města Brna, společnostem CAT CUT s.r.o., PAPÍR A TISK s.r.o., Zahradnictví u Kopřivů s.r.o. a Ochrannému svazu autorskému.

 

 


Méně...
 
Ahóóój, NADĚJE!

Ahóóój, NADĚJE!

aneb jak naši klienti sjížděli řeku

30.06.17 | Praha

Deset odvážných mladých lidí bez domova spolu s několika pracovníky střediska Bolzanova a dobrovolníky splavovalo Vltavu.


Více...
 
Ahóóój, NADĚJE!

Deset odvážných mladých lidí bez domova spolu s několika pracovníky střediska Bolzanova a dobrovolníky splavovalo Vltavu. V pátek 23. června se všichni dopravili vlakem z Prahy do Vyššího Brodu, tam se nalodili a během víkendu dopluli až do Českého Krumlova. 

Na vodě poznali zábavu, oddech od reality běžného života, ale zakusili také, jaký je to pocit muset se na sebe navzájem spolehnout, spolupracovat, dělat společná rozhodnutí a pomáhat si.  

Nikdo se neutopil, pěkně si protáhli těla a nezahálel ani jejich kulturní duch. V Rožmberku si zvenku prohlédli hrad a v Krumlově staré město. Tam jim také jeden člen doprovodu, malíř Michal Singer, udělal přednášku o výtvarníku Egonu Schielem, který v tomto krásném jihočeském městě často pobýval a tvořil. Za to mu patří velký dík a rovněž všestranným instruktorům (tentokrát vodáctví) Jirkovi a Marcelovi. 

Prohlédněte si pár fotek na Facebooku střediska a sledujte ho, neboť by se tam brzo mělo objevit i video. 

Ahoj a, ať už na vodě nebo na souši, užijte si léto!


Méně...
 
NADĚJE se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

NADĚJE se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

23.06.17 | Ústředí NADĚJE

Ve čtvrtek 22. června 2017 podepsal ústřední ředitel NADĚJE Jan Vaněček Memorandum o spolupráci s platformou Byznys pro společnost. NADĚJE


Více...
 
NADĚJE se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Ve čtvrtek 22. června 2017 podepsal ústřední ředitel NADĚJE Jan Vaněček Memorandum o spolupráci s platformou Byznys pro společnost. NADĚJE se tak stala spolu s Českou federací potravinových bank, Charitou ČR a Armádou spásy oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky. Organizace zároveň zahájily přípravy na 5. ročník sbírky, který se uskuteční 11. listopadu.

 

Partnerské organizace se shodly, že je třeba podporovat aktivity zaměřené na omezení plýtvání potravinami a zároveň pomáhat lidem, kteří trpí hladem a nedostatkem potravin.

 

Přečtěte si celou tiskovou zprávu.

 


Méně...
 
Návštěva spisovatele Jana Opatřila

Návštěva spisovatele Jana Opatřila

19.06.17 | Brno

V Domě Naděje Brno-Bohunice (domov pro seniory) jsme přivítali milého hosta.


Více...
 
Návštěva spisovatele Jana Opatřila

 

V pátek 16. června jsme si užili krásné dopoledne na besedě se spisovatelem Janem Opatřilem, který za námi přijel z Tišnova. Povídali jsme si o jeho studiu na vysoké škole, spisovatelských začátcích, o rybaření, kterému se věnuje, o knížkách, vzájemně jsme se i pochlubili svými zkušenostmi s psaním básniček a povídek. Pan spisovatel nám přečetl několik kapitol ze své knížky o dobrodružstvích kapříka Metlíka a všichni jsme s napětím očekávali, jak kapitolka o Šupinkovi, Metlíkovi a běličkách dopadne.

 

Jan Opatřil odpovídal na naše zvídavé otázky, otevřeným oknem nám k tomu ze zahrady přizvukovala a zpívala naše korela, voněly kytky a vládla příjemná letní atmosféra. Na rozloučenou jsme si všichni společně zazpívali písničku „Když se ten Tálinskej rybník nahání“.

 

Za návštěvu panu Opatřilovi děkujeme a budeme se těšit na případné další milé setkání.


Méně...
 
Oranžová vlna NADĚJE na O2 Pražské štafetě

Oranžová vlna NADĚJE na O2 Pražské štafetě

15.06.17 | Ústředí NADĚJE
Vedení a mnoho pracovníků naší organizace opět dokázalo, že pro NADĚJI jsou ochotni skutečně mnohého. Na O2 Pražské štafetě 4x5 2017
Více...
 
Oranžová vlna NADĚJE na O2 Pražské štafetě

Vedení a mnoho pracovníků naší organizace opět dokázalo, že pro NADĚJI jsou ochotni skutečně mnohého. Na O2 Pražské štafetě 4x5 2017 vytvořili 14. června hned 4 týmy! Na jedné straně to bylo děsivé, protože kdyby padli na trati, byly by naše služby zásadně destabilizovány. Všichni však přežili a ve chvíli, kdy píšu tento text, jsou opět na svých místech a pracují. Do závodu šli za nás: ústřední ředitel NADĚJE, ředitelé poboček Praha, Plzeň a Písek, vedoucí terénní služby Praha, vedoucí azylových domů, vedoucí denního centra pro lidi bez domova, zubařka ordinace pro lidi bez domova, vedoucí péče o dárce, sociální pracovníci, pracovníci v sociálních službách, kurátoři Prahy 3 i dobrovolníci. Jistě za všechny v NADĚJI mohu napsat: děkujeme za reprezentaci!

Hana Šimková
média a vztahy s veřejností


Méně...