Archiv zpráv

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Archiv zpráv
 
Kde lidé bez domova nejčastěji přespávají?

Kde lidé bez domova nejčastěji přespávají?

Seriál "Čísla NADĚJE" je zpět

19.01.24 | Praha

Po několika letech opět přinášíme seriál "Čísla NADĚJE“, prostřednictvím kterého Vám v následujících týdnech chceme přiblížit naši práci skrze zajímavé statistiky a informace...


Více...
 
Kde lidé bez domova nejčastěji přespávají?

Po několika letech opět přinášíme seriál „Čísla NADĚJE“, prostřednictvím kterého Vám v následujících týdnech chceme přiblížit naši práci skrze zajímavé statistiky a informace. Věříme, že Vás zaujmou a mnohdy možná i překvapí.  

 

 „Vykopáváme“ grafem, který se týká míst přespávání. V roce 2022 jsme v rámci našeho terénního programu navštěvovali 360 takových míst. Naši terénní pracovníci tato místa monitorují a pravidelně navštěvují. Obyvatelům přináší informace o možnostech pomoci (např. získání dávek, možnosti ubytování v noclehárnách nebo azylových domech), nezřídka kdy také zkontrolují zdravotní stav, často přinesou něco na zub a teplý čaj. Důležitá je ale důvěra, kterou navážou a prohlubují každou návštěvou. 

 

Kde lidí bez domova nejčastěji přespávají


Méně...
 
Ohlédnutí za rokem 2023

Ohlédnutí za rokem 2023

15.01.24 | Praha

Začátkem každého roku se ohlížíme za rokem předchozím. Stejně tak i letos. Rok 2023 byl pestrý, v mnoha ohledech výjimečný i náročný. A my jsme moc rádi...


Více...
 
Ohlédnutí za rokem 2023

Začátkem každého roku se ohlížíme za rokem předchozím. Stejně tak i letos. Rok 2023 byl pestrý, v mnoha ohledech výjimečný i náročný. A my jsme moc rádi, že se nám podařilo udržet všechny naše služby a některé dokonce rozšířit a vylepšit.  

Začneme denním centrem U Bulhara, kde se novou posilou týmu stala adiktoložka Kristýna Březová, která od nového roku ještě rozšíří svoji činnost. Natočili jsme video o důležitosti tohoto denního centra v návaznosti na naši další službu - terénní program. Naším cílem bylo přiblížit jejich potřebnost široké veřejnosti, ale také kolegům z ostatních organizací nebo veřejné správy. Díky vaší podpoře a kampani Daruj koupelnu ženám bez domova se podařilo zrekonstruovat koupelny v celém azylovém domě ve Vršovicích. Oslavili jsme 20 let fungování azylového domu v Radotíně a zrekonstruovali prostory azylového domu v Záběhlicích. Spustili jsme nový projekt Housing Youth s cílem zabydlovat mladé lidi s bezdomoveckou minulostí do běžných nájemních bytů. Na našem e-shopu jsme propojili streetartové umělce s pomocí lidem bez domova projektem Ulice pomáhá ulici. A v neposlední řadě jsme moc hrdí na zakladatele NADĚJE pana Ilju Hradeckého, který obdržel od prezidenta Petra Pavla státní vyznamenání. Dne 28. října mu byl propůjčen Řád Tomáše Garrigua Masaryka 2. třídy za vynikající zásluhy o rozvoj demokracie, humanity a lidská práva. 

 

I v novém roce jsme připraveni každý den pomáhat lidem v nouzi. 

 

Moc si vážíme vaší vstřícnosti, díky které můžeme pomáhat lidem bez domova žít důstojnější a bezpečnější život. 

 

Video o denním centru a terénním programu najdete zde:

https://www.youtube.com/watch?v=Gu9j1MITmXQ 


Méně...
 
Posilujeme finanční gramotnost dětí

Posilujeme finanční gramotnost dětí

11.01.24 | Štětí

Vzhledem k míře zadluženosti obyvatel Ústeckého kraje se naše dluhové poradny věnují také vzdělávání dětí a mládeže v oblasti finanční gramotnosti. 


Více...
 
Posilujeme finanční gramotnost dětí

Vzhledem k míře zadluženosti obyvatel Ústeckého kraje se naše dluhové poradny věnují také vzdělávání dětí a mládeže v oblasti finanční gramotnosti. 

 

Do naší pobočky ve Štětí zavítaly na besedu žákyně 9. třídy místní ZŠ Ostrovní, kterým jsme také přiblížili fungování sociální práce v rámci terénního programu.

 

Těší nás, že o naše besedy je zájem, další nás čekají už na jaře. S osvětou chceme přispět k snížení počtu osob, které spadnou do dluhových pastí.

 


Méně...
 
Nová street art díla na e-shopu

Nová street art díla na e-shopu

11.01.24 | Praha

Na našem e-shopu přibyla nová street art díla a nabízí tak unikátní soubor skvělých tisků a litografií. Do konce ledna zde také můžete pořídit charitativní kalendář ART 2024...


Více...
 
Nová street art díla na e-shopu

Na našem e-shopu přibyla nová street art díla a nabízí tak unikátní soubor skvělých tisků a litografií.  

 

Do konce ledna zde také můžete pořídit charitativní kalendář ART 2024 od Jirky Šourka, který jsme v prosinci pokřtili a který opět vyniká svou originalitou.

 

A co víc? Koupí jakéhokoliv díla z projektu „Ulice pomáhá ulici“ přispějete na naši aktuální kampaň Darujte nohy v teple, která běží ještě do konce měsíce. Mít doma unikátní dílo, a ještě k tomu dobrý pocit, že jste pomohli lidem bez domova, to za tu investici stojí! 

 

Tak směle do toho!

 

Děkujeme.  

 

https://eshop.nadeje.cz/produkty/#ulice

https://www.darujtenohyvteple.cz/


Méně...
 
Děkujeme Ježíškova vnoučata!

Děkujeme Ježíškova vnoučata!

09.01.24 | Praha

Milá Ježíškova vnoučata, už si Vánoce bez Vás nedokážeme ani představit. Díky Vám jste na tvářích lidí bez domova...


Více...
 
Děkujeme Ježíškova vnoučata!

Milá Ježíškova vnoučata,  

 

už si Vánoce bez Vás nedokážeme ani představit. Díky Vám jste na tvářích lidí bez domova ubytovaných v našich azylových domech a tréninkových bytech vykouzlili nejeden úsměv. A jak je známo, úsměv je lék, který léčí trable, žal a beznaděj.  

 

Děkujeme Vám, že jste nám i letos pomohli splnit desítky přání seniorů, kteří důvod k radosti mnohdy velmi těžko hledají. Často nejsou zvyklí na pozornost, která by v nich vyvolala pozitivní emoce. Děkujeme, že jim takovou pozornost poskytnete, děkujeme, že jste a že pomáháte.


Méně...
 
Primátorský svařák přinesl NADĚJI přes 75 tisíc korun

Primátorský svařák přinesl NADĚJI přes 75 tisíc korun

20.12.23 | Jablonec nad Nisou

V pátek 15. prosince prodával na Vánočních


Více...
 
Primátorský svařák přinesl NADĚJI přes 75 tisíc korun

     V pátek 15. prosince prodával na Vánočních slavnostech v Jablonci nad Nisou primátor Miloš Vele společně se svými náměstky tradiční Primátorský svařák v originálních hrnečcích.

Svařené víno prodávali členové vedení města od 15 do 18.30 hodin a výtěžek byl určen organizaci NADĚJE. Celkem se podařilo prodat 672 hrníčků s motivem jablonecké radnice, což byla logická volba vzhledem k jejímu 90. výročí i vzhledem k tomu, že Vláda ČR rozhodla o jejím zapsání na seznam národních kulturních památek. 

     NADĚJE působí v Jablonci nad Nisou již od roku 1998, během těch více než 25ti let došlo k mnoha významným změnám. V roce 2009 vznikl terénní program v Dlouhé ulici, ten získal v roce 2017 Akreditaci Ministerstva spravedlnosti pro poskytování služeb v oblasti oddlužení. V roce 2015 se starý azylový dům kompletně přestěhoval do nových a kapacitně větších prostor v ulici Za Plynárnou. V roce 2023 byl otevřen sprchomat, který slouží především klientům terénního programu.

     Primátorský svařák vynesl částku 75 242 Kč, prodalo se 672 hrnků, do nichž se vytočilo 220 litrů svařeného vína a zhruba 10 litrů horkého nealko nápoje.

     Z výtěžku NADĚJE koupí pračku a sušičku. Tyto dvě věci souvisí s otevřením sprchomatu a péčí o klienty v oblasti hygieny a prevence kožních nemocí a dalších problémů, kterými trpí. Přejeme si naučit naše klienty starat se sami o sebe i své věci, aby se oblečení mohlo prát a nevyhazovat a brát ze skladu stále nové.

     Děkujeme všem dárcům, kteří přispěli nákupem primátorského svařáku na dobrou věc a přejeme všem požehnané vánoční svátky a vše dobré v novém roce!

 

Míla Havrdová - oblastní ředitelka Naděje.


Méně...