Archiv zpráv

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Archiv zpráv
 
Vernisáž v Nedašově

Vernisáž v Nedašově

11.07.22 | Nedašov

NADĚJE v Nedašově vás zve na výstavu výtvarných děl do Obecního domu Nedašov.


Více...
 
Vernisáž v Nedašově

NADĚJE v Nedašově vás zve na výstavu výtvarných děl do Obecního domu Nedašov. V pátek 8. července jsme na slavnostní vernisáži přivítali naše milé hosty, amatérskou malířku Jiřinu Lhotskou, Františka Mikše a Antonína Naňáka z našeho Domova pokojného stáří, kteří společně vystavují svá díla. Na začátku naší spolupráce je projekt Českého rozhlasu „Ježíškova vnoučata“, díky kterému Jiřina Lhotská věnovala našemu klientovi Františkovi malířská plátna. Na ochutnávku výstavy se můžete podívat ve fotogalerii, na výsledek se přijďte raději podívat osobně, a to denně až do 20. července 2022.


Méně...
 
NADĚJE Praha hledá ekonomku / ekonoma a další profese

NADĚJE Praha hledá ekonomku / ekonoma a další profese

08.07.22 | Praha

Vyhlížíme nové kolegyně a kolegy.


Více...
 
NADĚJE Praha hledá ekonomku / ekonoma a další profese

Vyhlížíme nové kolegyně a kolegy.

V pražské pobočce NADĚJE máme nyní volných spoustu zajímavých pracovních pozic.

 

Ekonomka/ekonom oblasti Praha

https://nadeje.cz/.../dokum.../2022_Inzerat%20web_ekonom.pdf

Pracovníci v přímé péči s lidmi bez domova

https://nadeje.cz/_/volnaMista/index?pobocka=4

 

Zaujala vás některá z pracovních příležitostí? Pošlete e-mailem aktuální životopis a motivační dopis naší personalistce petra.svobodova@nadeje.cz.

 

Těšíme se na vás a děkujeme za sdílení.

 

Foto: Hynek Alt


Méně...
 
Záchrana 40 lůžek pro muže bez domova

Záchrana 40 lůžek pro muže bez domova

jako světlo na konci tunelu

07.07.22 | Praha

Děkujeme za 55 050 Kč, které jste darovali během necelých 3 týdnů


Více...
 
Záchrana 40 lůžek pro muže bez domova

Děkujeme za 55 050 Kč, které jste darovali během necelých 3 týdnů na projekt Zachraňte střechu nad hlavou pro 40 lidí bez domova.


I vaší zásluhou jsme Humanitární ubytování v Michli za krátkou dobu proměnili v noclehárnu a denní centrum pro muže. Zachránili jsme tak 40 lůžek pro lidi bez domova, která by jinak ze dne na den přestala existovat.


Méně...
 
Lidé se osvědčují v krizových situacích

Lidé se osvědčují v krizových situacích

Také ve stanovém městečku v Malešicích

04.07.22 | Praha

Už je to měsíc, co se v pražských Malešicích otevřelo druhé humanitární stanové městečko pro lidi z Ukrajiny. 


Více...
 
Lidé se osvědčují v krizových situacích

 

Už je to měsíc, co se v pražských Malešicích otevřelo druhé humanitární stanové městečko pro lidi z Ukrajiny. Od začátku stojíme po boku Centra sociálních služeb Praha, které má provoz na starosti, a společně s Organizací pro pomoc uprchlíkům a Iniciativou Hlavák se podílíme na každodenním zajištění provozu a pomáháme lidem, kteří zde přebývají. Stanové městečko má aktuální kapacitu 150 lůžek a velké procento ubytovaných lidí jsou maminky s dětmi.

 

“Měla jsem možnost za pražskou NADĚJI koordinovat různé věci a vždy jsem věděla, že zde máme zásobník opravdu kvalitních lidí, kteří se nebojí žádné práce, jsou výborně organizovaní a je vidět, že krizové situace jsou jejich každodenní chleba. V projektech jako je tento se to naprosto ukázalo a já jsem na každého z nich opravdu pyšná.”

Text: Michaela Márová, vedoucí stanového městečka za NADĚJI

Foto: Michal Horniecký

 

 

 


Méně...
 
Video: Změna příspěvku na bydlení

Video: Změna příspěvku na bydlení

04.07.22 | Klášterec nad Ohří

Od 1. července došlo ke zjednodušení žádostí o příspěvek na bydlení. Změny nastínila v reportáži pořadu Události České televize také sociální pracovnice Jana Ullmannová z naší dluhové poradny NADĚJE v Klášterci nad Ohří.


Více...
 
Video: Změna příspěvku na bydlení

Od 1. července došlo ke zjednodušení žádostí o příspěvek na bydlení. Změny nastínila v reportáži pořadu Události České televize také sociální pracovnice Jana Ullmannová z naší dluhové poradny NADĚJE v Klášterci nad Ohří.

 

Bližší informace o příspěvěku na bydlení a také pomoc v tíživé finanční situaci s ochotou a zdarma poskytneme v naší poradně. Sociální pracovnici můžete kontaktovat na telefonním čísle 770 120 091 nebo e-mailu jana.ullmannova@nadeje.cz.

 

Reportáž pořadu Události


Méně...
 
Služba střediska v Michli projde proměnou

Služba střediska v Michli projde proměnou

Zachraňte střechu nad hlavou pro 40 lidí bez domova

29.06.22 | Praha

Humanitární ubytování v Michli pomáhalo více než dva roky a zítra bude jeho činnost ukončena. 


Více...
 
Služba střediska v Michli projde proměnou

Humanitární ubytování v Michli pomáhalo více než dva roky a zítra bude jeho činnost ukončena. Vzniklo v době covidové pandemie za účelem okamžitého ubytování lidí bez domova, kteří jsou ve zhoršeném zdravotním stavu nebo se sníženou schopností pohybu. Jeho cílem bylo zajistit nejen celodenní ubytování, potravinovou a materiální pomoc, ale zejména zdravotnické ošetření a sociální poradenství. Právě provázanost sociální práce a zdravotní péče se při řešení situace ubytovaných lidí velice osvědčila.

 

Od května 2020 do března 2022 jsme pomohli 357 lidem, z toho bylo 11 % žen. Tito lidé by s vysokou pravděpodobností bez poskytnutí rychlého ubytování v humanitárním zařízení přežívali ve zhoršeném zdravotním stavu na ulici. Jako úspěšné hodnotíme 41 % pobytů lidí bez domova, kdy se podařilo stabilizovat jejich situaci a oni odešli do dalšího návazného bydlení (např. azylový dům, ubytovna, příbuzní).

 

Humanitární ubytování v Michli bylo financováno Centrem sociálních služeb Praha. Od poloviny května do konce června 2022 byl tento projekt realizován s finanční podporou Magistrátu hlavního města Prahy.

 

Od července bude objekt v Michli fungovat jak noclehárna a denní centrum pro muže. Na úpravu a dovybavení prostor nového zařízení můžete přispět ještě do konce června https://www.darujme.cz/projekt/1206466.

 

 

 


Méně...