Praha

 
 

Nová street art díla na e-shopu

Nová street art díla na e-shopu

11.01.24 | Praha

Na našem e-shopu přibyla nová street art díla a nabízí tak unikátní soubor skvělých tisků a litografií. Do konce ledna zde také můžete pořídit charitativní kalendář ART 2024...


Více...
 
Nová street art díla na e-shopu

Na našem e-shopu přibyla nová street art díla a nabízí tak unikátní soubor skvělých tisků a litografií.  

 

Do konce ledna zde také můžete pořídit charitativní kalendář ART 2024 od Jirky Šourka, který jsme v prosinci pokřtili a který opět vyniká svou originalitou.

 

A co víc? Koupí jakéhokoliv díla z projektu „Ulice pomáhá ulici“ přispějete na naši aktuální kampaň Darujte nohy v teple, která běží ještě do konce měsíce. Mít doma unikátní dílo, a ještě k tomu dobrý pocit, že jste pomohli lidem bez domova, to za tu investici stojí! 

 

Tak směle do toho!

 

Děkujeme.  

 

https://eshop.nadeje.cz/produkty/#ulice

https://www.darujtenohyvteple.cz/


Méně...
 
Děkujeme Ježíškova vnoučata!

Děkujeme Ježíškova vnoučata!

09.01.24 | Praha

Milá Ježíškova vnoučata, už si Vánoce bez Vás nedokážeme ani představit. Díky Vám jste na tvářích lidí bez domova...


Více...
 
Děkujeme Ježíškova vnoučata!

Milá Ježíškova vnoučata,  

 

už si Vánoce bez Vás nedokážeme ani představit. Díky Vám jste na tvářích lidí bez domova ubytovaných v našich azylových domech a tréninkových bytech vykouzlili nejeden úsměv. A jak je známo, úsměv je lék, který léčí trable, žal a beznaděj.  

 

Děkujeme Vám, že jste nám i letos pomohli splnit desítky přání seniorů, kteří důvod k radosti mnohdy velmi těžko hledají. Často nejsou zvyklí na pozornost, která by v nich vyvolala pozitivní emoce. Děkujeme, že jim takovou pozornost poskytnete, děkujeme, že jste a že pomáháte.


Méně...
 
Děkujeme Breakfaststory za dárkové taštičky

Děkujeme Breakfaststory za dárkové taštičky

08.01.24 | Praha

Děkujeme Lucii Hyblerové z Breakfaststory, že myslí i na lidi bez domova. Lucie je zakladatelka Breakfaststory, první české platformy, která sdružuje a podporuje...


Více...
 
Děkujeme Breakfaststory za dárkové taštičky

Děkujeme Lucii Hyblerové z Breakfaststory, že myslí i na lidi bez domova. Lucie je zakladatelka Breakfaststory, první české platformy, která sdružuje a podporuje v přímém odbytu sociální a chráněné dílny z celé ČR. Právě výrobky z těchto sociálních a chráněných dílen najdete na jejich skvělém e-shopu.

 

https://breakfaststory.cz/e-shop/

 

Před Vánocemi nám z Breakfaststory darovali krásné dárkové taštičky plné sušených a sladkých dobrot z jejich dílen. Radost pod stromečkem udělali mužům žijícím v azylovém domě na Žižkově a Radotíně a také lidem, kteří navštěvují denní centrum a noclehárnu v Michli.

 

Moc děkujeme a v novém roce přejeme spoustu objednávek na e-shopu!

 

Darkové taštičky od Breakfaststory


Méně...
 
Kampaň Darujte nohy v teple míří k novému cíli

Kampaň Darujte nohy v teple míří k novému cíli

04.01.24 | Praha

Kampaň Darujte nohy v teple je stále v plném proudu. Cílová částka 250.000 Kč už byla dávno překročena, ale přispívat je možné jako vždy do konce ledna...


Více...
 
Kampaň Darujte nohy v teple míří k novému cíli

Kampaň Darujte nohy v teple je stále v plném proudu. Cílová částka 250.000 Kč už byla dávno překročena, ale přispívat je možné jako vždy do konce ledna. My jsme si v pražské NADĚJI stanovili novou pomyslnou cílovou částku, a to 300.000 Kč, protože tu jsme ještě nikdy nepřekročili.

 

Na počátku prosince kolegové z denních center a terénního programu začali uskutečňovat první nákupy, takže Vaše dary nyní už pomáhají, kde je potřeba. Podívejte se na fotky. Další nákupy proběhnou v lednu.

 

Moc Vám všem děkujeme za podporu!

 

https://www.darujtenohyvteple.cz/

 

Darujte nohy v teple

 

Darujte nohy v teple

 

Darujte nohy v teple

 

Darujte nohy v teple


Méně...
 
Do týmu Housing Youth hledáme nového kolegu/kolegyni

Do týmu Housing Youth hledáme nového kolegu/kolegyni

03.01.24 | Praha

Jste sociální pracovník*ce a patří do vašich novoročních předsevzetí najít si novou práci? Nebo hledáte smysluplnou práci, která by vás naplňovala a bavila?


Více...
 
Do týmu Housing Youth hledáme nového kolegu/kolegyni

Jste sociální pracovník*ce a patří do vašich novoročních předsevzetí najít si novou práci? Nebo hledáte smysluplnou práci, která by vás naplňovala a bavila? Tak tohle je možná nabídka přesně pro vás. 

 

Do našeho týmu Housing Youth hledáme nového kolegu/kolegyni. Čeká vás práce s mladými lidmi bez domova v oblasti zabydlování ve zkušeném a energickém týmu. Získáte mnoho zkušeností z nového projektu, můžete se podílet na rozvoji nové služby a získat tím cennou praxi.  

 

Pokud máte o nabízenou pozici zájem, kontaktujte vedoucí projektu Katku Sehnoutkovou (katerina.sehnoutkova@nadeje.cz nebo 773 791 724).

 

Pomozte touto cestou unikátnímu projektu, který cílí na mladé lidi ve věku 18 -26 let se zkušeností s životem na ulici a s užíváním návykových látek. Protože bydlet je prostě základ. 

 

Více o projektu také na našem webu: https://www.nadeje.cz/praha/housing_youth_bydleni_pro_mlade_lidi_bez_domova

 

Inzerát:

https://www.jobs.cz/rpd/2000117824/?rps=202


Méně...
 
Ohlédnutí za loňskými Vánocemi

Ohlédnutí za loňskými Vánocemi

02.01.24 | Praha

Každý rok se snažíme, abychom čas adventu a vánočních svátků lidem bez domova alespoň trochu zpříjemnili, a to ve všech našich službách...


Více...
 
Ohlédnutí za loňskými Vánocemi

Každý rok se snažíme, abychom čas adventu a vánočních svátků lidem bez domova alespoň trochu zpříjemnili, a to ve všech našich službách, tzn. terénním programem a mobilním výdejem stravy počínaje a tréninkovými byty konče. A vždy jsme moc rádi, když vidíme, že se nám to povedlo.

 

Například v našem radotínském azylovém domě pro muže nezaháleli už od začátku prosince. Začalo to návštěvou Mikuláše, který klientům nadělil balíček dobrot. Zdejší klienti pak také pekli cukroví, tvořili věnce nebo zdobili stromeček. Na Štědrý den dokonce vařili dvě polévky, aby si každý mohl dát podle své chuti. V záběhlickém azylovém domě pro muže a ženy v seniorském věku nebo s handicapem oslavili Vánoce v nově zrekonstruované společenské místnosti. Ženy z azylového domu ve Vršovicích se rozhodly uvařit štědrovečerní polévku pro klienty a klientky útulny v Troji, kterou letos v rámci humanitárních opatření provozujeme. Přímo na Štědrý den je navštívili Muzikanti bez domova, aby zahráli pár koled a zahnali případné chmury, které na ženy v období Vánoc doléhají. Nezaháleli ani v městské ubytovně ve Strojírenské ulici na Zličíně, kde se pustili do pečení nejen cukroví, ale také třeba vánoček.  

 

Do našeho denního centra U Bulhara přišli klienti a klientky ve dvou skupinách po třiceti. Hráli se kolegy, rozdávali se drobné dárky a zazněla i biblická slova o smyslu Vánoc. V denním centru Bolzanova pro lidi bez domova do 26 let se klienti a klientky radovali z originálních dárků (termodeky, sluchátka a batohy), které jsme pořídili ze štědrého daru od žen z IWAP (International Women's Association of Prague). V terénním programu jsem rozdávali cukroví už týden před Vánoci. To jsme získali od organizací Místní místním a Sociální perpetuum mobile, které každoročně pořádají sbírku cukroví. Tímto jim moc děkujeme. 

 

Ve všech našich službách jsme klientům a klientkám podávali na Štědrý den bramborový salát a vepřový řízek a všichni dostali drobné dárky v podobě trvanlivých potravin, ponožek, čepic, drobné kosmetiky apod. Velkou podporou nám už každoročně jsou Ježíškova vnoučata, které nám pomáhají plnit přání našim klientům nad 55 let v pobytových službách. Letos se povedlo splnit i téměř všechna přáním klientů a klientek v našich tréninkových bytech, o které jsme prostřednictvím našeho webu žádali. Všem dárcům moc děkujeme. 

 

 

Děkujeme všem zaměstnancům, dárcům a dobrovolníkům, kteří se na letošních Vánocích pro lidi bez domova podíleli. Bez Vás by naše pomoc nebyla úplná. Vážíme si každého jednoho z Vás. 

 

 

 

 

 

 


Méně...