Praha

 
 

Naše ordinace praktického lékaře slaví 28 let!

Naše ordinace praktického lékaře slaví 28 let!

30.12.22 | Praha

Lékaři a sestřičky v ní léčí a hojí rozmanité nemoci a neduhy.


Více...
 
Naše ordinace praktického lékaře slaví 28 let!

V ordinaci se objevují jak běžné civilizační choroby - angíny, chřipky, vysoký krevní tlak, problémy se srdcem, tak také onemocnění typická pro naši cílovou skupinu - zavšivení, svrab, bércové vředy, v létě v ranách červy, v zimě omrzliny a jiná onemocnění. Celkem jsme od 1. 1. 2022 - 29. 12. 2022 v ordinaci ošetřili 1172 lidí, z čehož bylo 481 úplně nově zavedených.

 

Vedle ordinace praktického lékaře provozujeme také gynekologickou ordinaci, která letos zaznamenala významné změny v personálním obsazení - od listopadu máme novou paní doktorku. Jedná se o rozšíření činností, které jsme prováděli doposud. Kromě preventivních prohlídek a určování těhotenství, k nám nyní může s důvěrou dorazit i těhotná žena, kterou rádi vyšetříme. Těšíme se, že se počet pacientek v naší ordinaci rozšíří a ženy bez domova budou s naší nabídkou služeb spokojeny.

 

Text: Jarmila Urbani, vedoucí ordinace lékařů


Méně...
 
Sbírka od Mews účinně pomohla

Sbírka od Mews účinně pomohla

29.12.22 | Praha

Teplého oblečení a bot, ručníků, ložního prádla, přikrývek a batohů u nás není nikdy dost.


Více...
 
Sbírka od Mews účinně pomohla

Teplého oblečení a bot, ručníků, ložního prádla, přikrývek a batohů u nás není nikdy dost. Pěknou hromádku toho pro nás vybrali zaměstnanci Mews systems, s.r.o. Rozdělili jsme vše podle potřebnosti lidem bez domova přímo na ulici i v našich střediscích.

Díky moc za podporu, vážíme si jí!

 


Méně...
 
2 krabice ponožek nám darovala škola z Prahy 6

2 krabice ponožek nám darovala škola z Prahy 6

28.12.22 | Praha

Základní škola Norbertov pro nás uspořádala sbírku ponožek.


Více...
 
2 krabice ponožek nám darovala škola z Prahy 6

Základní škola Norbertov pro nás uspořádala sbírku ponožek. V rámci „ponožkového týdne“ shromáždili žáci a zaměstnanci školy dvě plné krabice tohoto užitečného oblečení. Dvě paní učitelky nám je dovezly až na centrálu do Stodůlek. Ponožky jsou nepostradatelné pro zajištění hygieny nohou a zdraví, zvláště v zimním období. Moc děkujeme za nápad a velkou pomoc!


Méně...
 
KAMA věnovala čepice lidem bez domova

KAMA věnovala čepice lidem bez domova

27.12.22 | Praha

Jako každým rokem jsme dostali kvalitní, české, teplé čepice od Kama spol. s r.o. 


Více...
 
KAMA věnovala čepice lidem bez domova

Jako každým rokem jsme dostali kvalitní, české, teplé čepice od Kama spol. s r.o. Výrobky rodinné firmy nám předala sama paní majitelka a jednatelka, paní Mahulena Pertlová (na fotce vlevo). Je to krásný a užitečný vánoční dárek pro lidi bez domova, které ochrání před nepřízní zimního počasí. Podělili jsme ženy i muže v některých našich azylových domech a na noclehárně.

Srdečně děkujeme!


Méně...
 
Přejeme vám krásné vánoční svátky

Přejeme vám krásné vánoční svátky

takhle je v Naději oslavíme my

23.12.22 | Praha

Děkujeme za vaše přátelství a podporu a srdečně vám přejeme krásné Vánoce 


Více...
 
Přejeme vám krásné vánoční svátky

 

Děkujeme za vaše přátelství a podporu a srdečně přejeme krásné Vánoce a do nového roku 2023 pevné zdraví a hodně radosti. Vážíme si toho, že i díky vám můžeme každý den pomáhat lidem bez domova.

 

I tento rok chystáme vánoční pohoštění pro lidi bez domova ve všech našich službách.

Lidé bez domova v denním centru U Bulhara, azylových domech a noclehárnách NADĚJE čeká 24. prosince štědrovečerní večeře, už tradičně vepřový řízek a bramborový salát. V denním centru u Bulhara se bude podávat ve 12 a ve 14 hodin. Po oba časy bude připraveno 30 porcí řízků s bramborovým salátem, na stolech bude k dispozici ovoce a cukroví. Za doprovodu hudby bude možnost zazpívat si koledy a zazní i pár slov o smyslu Vánoc. Ani tentokrát nebudou chybět vánoční dárky v podobě hygienických potřeb, trvanlivých potravin nebo cukrovinek. V denním centru Bolzanova pro mladé lidi bez domova se bude Štědrý den slavit o den dříve a bude připraveno 30 porcí štědrovečerní večeře. Díky tradiční finanční podpoře International Women's Association of Prague (IWAP) jsme našim klientům a klientkám do 26 let mohli zakoupit dárky „ušité na míru“.

 

Lidé v seniorském věku, kteří jsou ubytovaní v azylových domech nebo bydlí v tréninkových a sociálních bytech, jsme zapojili do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata a jsme moc rádi, že se daří plnit jejich přání. 


Do obsahu vánočních balíčků v pobytových službách se promítají dary, které pražská pobočka NADĚJE dostane od dárců, kterými jsou nejčastěji firmy, jednotlivci nebo dobrovolnické spolky. Ty před Vánocemi pořádají sbírky ošacení, trvanlivých potravin nebo organizují společné pečení cukroví.

 

Díky vám všem za to, že lidé bez domova budou mít také štědré a veselé Vánoce!

Foto ilustrační

 

 

 


Méně...
 
Zázraky se v Radotíně dějí, a to nejen o Vánocích

Zázraky se v Radotíně dějí, a to nejen o Vánocích

22.12.22 | Praha

Na příběh pana Karla si jistě pamatujete. 


Více...
 
Zázraky se v Radotíně dějí, a to nejen o Vánocích

Na příběh pana Karla si jistě pamatujete. V minulých měsících jsme jeho jméno často zmiňovali v našich článcích a byl k tomu pádný důvod. Pan Karel se dokázal vyhrabat doslova ze dna, zbavil se závislosti na alkoholu, našel si stabilní práci a nyní si s naší pomocí našel i bydlení! Prostě zázrak! Za šťastné konce našich klientů jsme velmi vděční a snažíme se s nimi být v kontaktu, i když dojde k ukončení pobytu u nás v azylovém domě.

 

Pan Karel nás před Vánoci potěšil návštěvou a popovídal o novém bydlení, kde se mu moc líbí. Aby ne, z azylového bydlení, kde sdílel pokoj s více muži, se dostal do tréninkového bytu, který má sám pro sebe. Přinesl nám upečenou skořicovou buchtu s jablky na důkaz toho, že se i v kuchyňce svého bytu patřičně zabydlel. Pan Karel už měl i v bytě návštěvu, svého kamaráda, a upekli si na oslavu kus výborného masa.

 

Rádi jsme pana Karla viděli a vždy ho znovu rádi uvidíme. Napovídají tomu rozzářené úsměvy Markéty Lietavcové, vedoucí azylového domu a sociální pracovnice Kristiny Černické Hájkové.

Tým azylového domu v Radotíně vám přeje krásné Vánoce!

 

Text: Kristina Černická Hájková

 


Méně...