Mladá Boleslav

 
 

Úklid

Úklid

16.07.20 | Mladá Boleslav

Sociální pracovnice NADĚJE Mgr. Jana Ginzlová zaktivizovala klienty terénního programu ke společnému úklidu. 


Více...
 
Úklid

Sociální pracovnice NADĚJE Mgr. Jana Ginzlová zaktivizovala klienty terénního programu ke společnému úklidu. Zaměřili se na lokalitu okolo sběrného dvora v Poplužním dvoře a řeku Klenici, kde sesbírali různorodý odpad.

 

Dále objevili černou skládku za sběrným dvorem směrem z ulice Pražská, kde se někdo zbavil komunálního odpadu ve velkém množství. Roztrhané pytle obsahovaly mimo jiné osobní doklady, které naznačily, že někdo tímto způsobem vyklidil ubytovnu po zahraničních dělnících. Věc byla oznámena na úklidovou firmu Compag. 

 

Ve stráni mezi sběrným dvorem a Štyrsovou ulicí byly naházené dokonce židle - jejich úklid byl náročnější, ale i to se zvládlo. 

 

Celkově odvedli pořádný kus práce! 

 

 


Méně...
 
Opět v plném provozu

Opět v plném provozu

02.07.20 | Mladá Boleslav

Vracíme se k běžnému provozu, kdy kromě noclehárny je denně v provozu i denní centrum. 


Více...
 
Opět v plném provozu

Po čtvrtletní době krize a mimořádných opatření spojených s pandemií se vracíme k běžnému provozu, kdy kromě noclehárny je denně v provozu i denní centrum. 

 

Všem zaměstnancům NADĚJE patří velký dík za jejich obětavost a trpělivost v uplynulém období a přání mnoha sil do další práce v běžném provozu, na který byli oni i klienti zvyklí. 

 

Děkujeme kolegům z organizací Centrum 83, Fokus MB a DDM Pavilon za věcné dary - roušky a ošacení pro naše klienty. Za podporu děkujeme také Magistrátu města Mladá Boleslav. 


Méně...
 
Děkujeme za podporu!

Děkujeme za podporu!

02.04.20 | Mladá Boleslav

Je to už tři týdny, co naše služby fungují ve zcela novém režimu.


Více...
 
Děkujeme za podporu!

Je to už tři týdny, co naše služby fungují ve zcela novém režimu. Naši zaměstnanci si zvykli, že musí daleko více než kdy dříve dbát na hygienu svou, klientů i zařízení. Služby se snažíme zachovat, spolu s tím i klid a náladu, aby se lidé bez domova cítili bezpečnější, byť stín koronaviru tu s námi stále je.

 

Proto patří velké poděkování vám, naši milí dobrovolníci, za vaši obětavou službu a nabídky pomoci, které přicházejí téměř denně. Našili jste pro nás spoustu krásných bavlněných roušek, nabídli jste se s dobrovolnictvím, s psychologickou i duchovní pomocí.

 

Díky vám jsme získali i bezkontaktní tepoloměr, který nám pomůže denně kontrolovat zdravotní stav našich klientů a zaměstnanců, kteří více než kdy jindy cítí únavu a stres a přesto se chovají s pochopením a s láskou plní přání našich klientů.

 

Přejeme vám všem hodně zdraví a síly, bez vás bychom to nezvládli, až toto nelehké období překonáme, řekneme si společně, všechny nás to stmelilo, posunulo dál a ukázalo na zcela jiné hodnoty a priority v životě.

 

A stále platí  že v nouzi poznáš přítele a my vás máme mnoho, děkujeme vám a vaší pomoci si moc vážíme!

 

Ing. Milena Havrdová – oblastní ředitelka


Méně...
 
Omezení provozu v rámci prevence šíření koronaviru

Omezení provozu v rámci prevence šíření koronaviru

18.03.20 | Mladá Boleslav

Od 17. 3. 2020 jsou v platnosti mimořádná


Více...
 
Omezení provozu v rámci prevence šíření koronaviru

Od 17. 3. 2020 jsou v platnosti mimořádná opatření v rámci prevence šíření koronaviru: 

 

Denní centrum je otevřeno ve všední dny v 8 - 11 a 12 - 16 hodin. Maximálně 10 klientů na středisku v jeden okamžik. Po využití požadované služby (sprcha, potravinová pomoc, ošacení) klienti ihned opouštějí středisko. Kuchyň ani pračka pro klienty nejsou v provozu. 

 

Noclehárna je v provozu beze změny: denně ve 20 - 7 hodin. 

 

Důležitý kontakt pro vaše dotazy:

Tadeáš Hrabovský - 326 734 940, 733 201 016 - vedoucí zařízení


Méně...
 
První pomoc v NADĚJI

První pomoc v NADĚJI

22.01.20 | Mladá Boleslav

Klienti nízkoprahového denního centra v Mladé Boleslavi měli v pátek možnost poslechnout si přednášku o první pomoci, kterou vedl


Více...
 
První pomoc v NADĚJI

Klienti nízkoprahového denního centra v Mladé Boleslavi měli v pátek 17. ledna možnost poslechnout si přednášku o první pomoci, kterou vedl studentský pár čtvrtého ročníku 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v rámci projektu z Evropského sociálního fondu VOL Pomoc, který realizuje společnost VOLONTÉ Czech o.p.s.  V rámci přednášky klienti zjistili jak postupovat, když najdou zraněného člověka, mohli si vyzkoušet resuscitaci a převazování ran. Přednášky se zúčastnilo 15 klientů, kteří nás překvapili svým zájmem a snahou.

 

Tímto přednášejícím ještě jednou děkujeme. Myslíme, že znalost první pomoci je pro naše klienty (a nejen pro ně) velmi užitečná a každý by měl znát alespoň její základy. Vždyť nikdy nevíme, kdy to budeme potřebovat.

 


Méně...
 
Předvánoční posezení s klienty 23. prosince

Předvánoční posezení s klienty 23. prosince

03.01.20 | Mladá Boleslav

Jako každý rok jsme i letos přichystali předvánoční program pro klienty. 


Více...
 
Předvánoční posezení s klienty 23. prosince

Kazatel Jonatan Hudec z Českobratrské církve evangelické přišel s předvánoční zvěstí o Ježíši Kristu. Se svou chotí a dcerou přichystal také hudební vystoupení. Všechny zúčastněné to obohatilo. Kromě toho p. Hudec přivezl dary pro naše klienty, na které se mezi boleslavskými církvemi uspořádala finanční sbírka. Naši klienti tak přišli k potřebným věcem, jako jsou šály nebo lžíce, a také k něčemu dobrému, například kávě. 

 

Za dary a příjemný program mnohokrát děkujeme! 


Méně...