Jablonec nad Nisou

 
 

Terénní pracovník jako první otestoval iglou.

Terénní pracovník jako první otestoval iglou.

28.02.19 | Jablonec nad Nisou
 
Více...
 
Terénní pracovník jako první otestoval iglou.

 

V Libereckém kraji je NADĚJE jednou z prvních organizací, která uvedla do používání pro lidi bez domova nouzové přístřešky zvané Iglou. V současné době má NADĚJE k dispozici celkem pět kusů těchto zařízení a mají sloužit třem pobočkám - Jablonci nad Nisou, Liberci a Mladé Boleslavi.

 

NADĚJE v Jablonci nad Nisou dostala tyto Iglou zcela zdarma od dárce, který zaplatil vše včetně dopravy až na místo určení. 

 

Za Jabloneckou oblast převzal Iglou pracovnk terénního programu pan Karel Pauch, který sám vyzkoušel na vlastní kůži montáž a přespání jedné noci pod tímto přístřeškem.

 

 Iglou by mohlo pomoci těm lidem bez domova, kteří z různých důvodů nechtějí nebo nemohou využívat našich služeb azylového domu či noclehárny. Důvody k tomu mohou být různé, někteří se nechtějí smířit s poměrně důslednými pravidly vstupu do zařízení (absence alkoholu či jiných návykových látek, strach z kontaktu s dalšími lidmi,..). Dalším důvodem může být nemožnost vzít si do zařízení čtyřnohého miláčka, kterého velmi často lidé bez domova mají jakožto jediného životního společníka.  Všem těmto lidem by v mrazivém počasí mohlo Iglou zachránit život. 

 

 

Asi metr vysoký polyetylenový tunel je nehořlavý, voděodolný, zvuku vzdorný, omyvatelný a zvyšuje během mrazivých nocí šanci na přežití. Při testování se ukázalo, že vlivem vlastního tepla a dechu může být teplota uvnitř Iglou až o 15 stupňů vyšší než venku.

 

 

 

Děkujeme dárci p. Hrubému za jeho dar a věříme, že jeho využití pomůže těm, kteří se octli v tíživé životní situaci.


Méně...
 
Díky Karle!

Díky Karle!

21.02.19 | Jablonec nad Nisou
Vážená paní ředitelko, vážený pane vedoucí,
Více...
 
Díky Karle!

Vážená paní ředitelko, vážený pane vedoucí,

 

rádi bychom Vám touto cestou vyjádřili velké díky za příkladnou dlouhodobou spolupráci s Vaší organizací Naděje a za Vaši celkovou profesionalitu a vstřícnost. Značná část našeho poděkování patří jmenovitě Vašemu terénnímu pracovníkovi panu Bc. Pauchovi Karlovi a jeho obdivuhodnému přístupu k sociální práci jako takové. Bylo pro nás milým překvapením, že pan Pauch je velice empatický a schopný i jako canisterapeut. 

Jeho a Démonova návštěva dne  22.1. 2019 v našem Domě s pečovatelskou službou se setkala s kladným ohlasem u našich zdravotně postižených občanů a seniorů. Již nyní máme zpětnou vazbu od většiny účastníků, že uvítají opakování této akce. 

S pozdravem a přáním všeho dobrého

 

 

Bc. Eva Sasková

odbor sociálních věcí

vedoucí odboru


Méně...
 
Tříkrálová sbírka

Tříkrálová sbírka

21.01.19 | Jablonec nad Nisou

Jako každým rokem tak i letos se konala Tříkrálová sbírka pořádaná Charitou ČR


Více...
 
Tříkrálová sbírka

Jako každým rokem tak i letos se konala Tříkrálová sbírka pořádaná Charitou ČR. V Jablonci nad Nisou proběhla 7.1.2018 a byl to již devatenáctý ročník. V minulých letech tak i letos se sbírky účastnily pracovnice střediska Naděje Dlouhá – terénní program. Výtěžek je určen jako v minulých letech pro rodiny s dětmi, matky samoživitelky a ostatní lidi ohrožené sociálním vyloučením, na pomoc lidem bez domova a na podporu dalších handicapovaných či znevýhodněných osob. Sociální pracovnice procházely městem v převlecích Tří králů a zpěvem tříkrálové koledy vybraly celkem 3.909,- Kč. Lidé byli ochotní a ve většině případů i milí.

 

 

Všem dárcům velice děkujeme! 


Méně...
 
Vánoce v NADĚJI

Vánoce v NADĚJI

03.01.19 | Jablonec nad Nisou

Lidé bez domova měli v Domě Naděje Za Plynárnou před Vánočními svátky připraveno posezení u řízku, bramborového salátu a cukroví.


Více...
 
Vánoce v NADĚJI

Lidé bez domova měli v Domě Naděje Za Plynárnou před Vánočními svátky připraveno posezení u řízku, bramborového salátu a cukroví. Kromě zaměstnanců střediska Za Plynárnou přišly i všechny tři pracovnice z terénního programu v Dlouhé ulici.

Při setkání nechybělo úvodní slovo o naději, kterou máme díky narození Ježíše Krista od našeho milého kamaráda, kazatele a letitého příznivce Romana Hampachera.

Poté si povídali staří i noví známí. Společně jsme si také zazpívali pár písní.  

Vzhledem k velkému množství klientů probíhala štědrovečerní večeře ve dvou termínech. Celkově se Vánočního setkání v Nízkoprahovém denním centru NADĚJE zúčastnilo kolem 60 osob bez domova.


Méně...
 
"Zachráněné Vánoce“ aneb hezké Vánoce pro všechny děti

"Zachráněné Vánoce“ aneb hezké Vánoce pro všechny děti

28.12.18 | Jablonec nad Nisou

     Nápad na uskutečnění sbírky se narodil na středisku Naděje v Dlouhé ulici během prázdnin. V září a říjnu jsme realizovali sbírku na „školní potřeby pro děti“, které si nemohou koupit do školy, co chtějí a potřebují.


Více...
 
"Zachráněné Vánoce“ aneb hezké Vánoce pro všechny děti

Zachráněné Vánoce“ aneb hezké Vánoce pro všechny děti

Nápad na uskutečnění sbírky se narodil na středisku Naděje v Dlouhé ulici během prázdnin. V září a říjnu jsme realizovali sbírku na „školní potřeby pro děti“, které si nemohou koupit do školy, co chtějí a potřebují.

V listopadu a prosinci jsme zrealizovali sbírku „dárky pro všechny děti“. Tak velký zájem pomoci veřejnosti jsme opravdu nečekali. Denně volalo několik dárců, kdy a kam mohou své dary vozit. Všem dárcům velmi děkujeme. Děkujeme, že jste našli cestu k nám do „Dlouhé“.

Je skvělé, že Vám záleží na tom, aby všechny děti dostaly svůj vysněný dárek. Povedlo se.

Sešlo se nám velké množství hraček, her, knížek, puzzle, plyšáků, panenek, bižuterie, omalovánek, pohádek na DVD….

Obdarovali jste nejen děti, ale i rodiče. Radost a vděčnost rodičů, že mají, co dát svým dětem pod stromeček je obrovská. Bylo krásné, vidět rozzářené oči rodičů. Co potom děti, které najdou pod stromečkem svůj vysněný dárek?

Nejedna dárkyně měla přání, ať hračky dělají radost dál. A věřte, že budou. Stejně tak, jedna maminka s dojetím prohlásila „Zachránili jste nám Vánoce.“

Za náš kolektiv velmi děkujeme všem dárcům.

Přejeme krásné a požehnané vánoce všem lidem, kterým není lhostejný osud lidí a radost rozdávají kolem sebe.

Kolektiv pracovníků Naděje Dlouhá, v Jablonci nad Nisou dne 21.12.2018


Méně...