Zlín

 
 
 
 
 
 
Dvanáctý ročník Kabelkového VELEtrhu je za námi

Dvanáctý ročník Kabelkového VELEtrhu je za námi

16.05.23

Kabelky, batohy, tašky a peněženky. To je velmi dobrý základ benefiční akce Kabelkový VELEtrh, který jsme letos organizovali již po dvanácté. 


Více...
 
Dvanáctý ročník Kabelkového VELEtrhu je za námi

Kabelky, batohy, tašky a peněženky. To je velmi dobrý základ benefiční akce Kabelkový VELEtrh, který jsme letos organizovali již po dvanácté. Kabelka je nezbytný doplněk každé ženy, takže když jsme před 13 hodinou viděli zástupy žen u Městského divadla, tušili jsme, že letošní akce bude opět vydařená.

 

Kabelkový VELEtrh stojí na pevných základech už od samotného začátku. Co ještě přidat k oblíbené akci, aby byla ještě zajímavější? Přípravy byly náročné, ale podařilo se a v letošním roce jste se poprvé mohli zaposlouchat do krásného hudebního vystoupení Markéty Vodičkové a Filipa Vítů. Mohli jste si dát výbornou kávu Nextpresso, kterou připravovali naši zaměstnanci a nechyběla ani sladká tečka z Cukrárny nejen Mrkvové DORTY. Těšil nás pohled na návštěvníky, kteří v jedné ruce drželi kabelky a ve druhé zákusek. Měli jsme velkou radost, když jsme viděli, že jste nakoupili kabelky a pak poseděli při občerstvení a hudebním vystoupení. Náš cíl byl jasný, vytvořit příjemný prostor pro zastavení a sdílení s ostatními.

 

V divadle na Vás letos čekalo několik set překrásných kousků, výrobky klientů ze sociálně terapeutické dílny, VIP koutek s novými kabelkami, batohy a také peněženky LAGEN.

 

Velmi děkujeme zlínským firmám Blaire.cz, LAGEN a Vasky za to, že nás podpořili jak v aukci kabelek, tak na samotném Kabelkovém VELEtrhu.

 

Poděkování patří i panu Vidličkovi z Nextpressa za dodání skvělé kávy a všeho potřebného pro jeho přípravu. Zapomenout nesmíme ani na paní Šenkeříkovou z Cukrárny Mrkvové DORTY v Malenovicích, která stojí za výborným sladkým občerstvením.

 

Děkujeme i dobrovolnicím z řad zaměstnanců Yokohama TWS Česká republika a studentek Fakulty managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. 

 

Poděkování míří i do Městského divadla za to, že jsme i v letošním roce mohli benefiční akci uspořádat v příjemném zázemí.

 

Zlínskému deníku patří poděkování za propagaci v tisku. O fotky se postaral pan Králíček ze Zlínského deníku a náš kolega Michal Křižka.

 

Výtěžek z Kabelkového VELEtrhu 2023 je krásných 77 678 Kč. Tento výtěžek Nadace Divoké husy do výše 60 000 Kč zdvojnásobila. Takže na realizaci terapeutického koutku pro klienty v Domě pokojného stáří míří částka 137 678 Kč.

 

Závěrem děkujeme všem kolegům, kteří se podíleli na organizaci Kabelkového VELEtrhu 2023. A také děkujeme všem, kteří si koupili či vydražili kabelku. Protože Kabelkový VELEtrh je pomoc, co se nosí.

 

 

 

 

 


Méně...
 
Dnes slavíme Mezinárodní den zdravotních sester a ošetřovatelek

Dnes slavíme Mezinárodní den zdravotních sester a ošetřovatelek

12.05.23

Zdravotní sestra je anděl, převlečený za člověka. 


Více...
 
Dnes slavíme Mezinárodní den zdravotních sester a ošetřovatelek

12. květen je od roku 1965 označován jako Mezinárodní den zdravotních sester a ošetřovatelek. Zásluhu na tom nese Florence Nightingale, která se narodila 12. května 1820. Florence byla anglická ošetřovatelka šlechtického původu a byla považována za zakladatelku a průkopnici povolání všeobecné zdravotní sestry a moderního ošetřovatelství.

 

Děkujeme všem zdravotním sestřičkám, které u nás ve zlínské NADĚJI pracují. Vážíme si jejich každodenní obětavé a náročné práce. A těší nás, že jsou tady pro naše klienty vždy s úsměvem na tváři.


Méně...
 
Sběr kabelek pro Kabelkový VELEtrh 2023 je ukončen

Sběr kabelek pro Kabelkový VELEtrh 2023 je ukončen

11.05.23

Děkujeme všem, kteří přispěli kabelkou či batohem, protože bez Vás by tato akce nebyla. 


Více...
 
Sběr kabelek pro Kabelkový VELEtrh 2023 je ukončen

 

Včerejší den byl poslední, kdy jste mohli věnovat kabelky pro Kabelkový VELEtrh 2023. Děkujeme všem, kteří přispěli kabelkou či batohem, protože bez Vás by tato akce nebyla. Vše ostatní je už na nás. Aktuálně vyrážíme na naše sběrná místa pro poslední kousky a vrhneme se do naceňování, ať jsme na pondělí připravení.

 

Všem sběrným místům patří veliké poděkování. Velmi si vážíme, že jste do toho i letos šli s námi: 

14|15 Baťův Institut

Bezobaláč Zlín

Cukrárna nejen Mrkvové DORTY

Family Point Zlín

Kožená galanterie LUKA

Krajská hygienická stanice

Květiny Halka Adamová

Krajská nemocnice T. Bati - knihovna

Městská knihovna ve Slušovicích

United Colors of Benetton Zlín


Mimo naše sběrná místa se do sběru kabelek zapojili i někteří naši sledující, kteří bydlí daleko, ale chtěli nás podpořit. Děkujeme paní Mollerové z Třebíče a panu Šalovi z Mostu. Děkujeme také všem firmám, které se do sběru zapojili interně. Stejně jako Mateřské a Základní školy ze Zlína: MŠ Budovatelská, MŠ Slovenská, ZŠ Kvítková a ZŠ Komenského.Velké poděkování putuje i obyvatelům na Provodov, kteří se do sběru zapojili a také Zlínskému kraji.

 

Jste skvělí a moc si vážíme Vaší podpory. V pondělí ve 13 hodin se na všechny těšíme v Městském divadle ve Zlíně.

 

 


Méně...
 
Hlasujte pro Benefiční večer na Burze filantropie

Hlasujte pro Benefiční večer na Burze filantropie

09.05.23

Do svých diářů a kalendářů si poznačte datum 6. října 2023. V tento den se potkáme v Interhotelu Zlín, kde se bude konat už tradiční akce s názvem Benefiční večer.


Více...
 
Hlasujte pro Benefiční večer na Burze filantropie

Do svých diářů a kalendářů si poznačte datum 6. října 2023. V tento den se potkáme v Interhotelu Zlín, kde se bude konat už tradiční akce s názvem Benefiční večer.
Benefiční večer je charitativní akce, kde se spojuje zábava s pomocí. Užijete si krásný večer a ke všemu podpoříte dobrou věc s jasným cílem – získat potřebné finanční prostředky pro rozvoj a zkvalitnění sociální služby Sociálně terapeutických dílen NADĚJE Zlín, poskytující své služby lidem s mentálním postižením ze Zlína a okolí. Jdete do toho s námi?


V letošním roce jsme Benefiční večer přihlásili na Burzu filantropie, kde za pomoci Vašich hlasů můžeme získat podporu pro realizaci této charitativní akce.


Hlasovat můžete zde: https://www.burzafilantropie.cz/projekt/beneficni-vecer-nadeje-zlin/


Nezapomeňte, že každý hlas se počítá. Budeme velmi rádi za sdílení. Hlasování končí 16. května 2023.


Předem děkujeme za podporu a už nyní se na Vás těšíme na Benefičním večeru, kde to pořádně rozjedeme.


Méně...
 
Kabelkový VELEtrh 2023 se blíží

Kabelkový VELEtrh 2023 se blíží

04.05.23

Sběr kabelek pro Kabelkový VELEtrh 2023 potrvá do 10. května. V neděli 7. května startuje online aukce nových kabelek. 


Více...
 
Kabelkový VELEtrh 2023 se blíží

Kabelkový VELEtrh se nezadržitelně blíží. Sběr kabelek poběží ještě pár dnů, konkrétně do 10. května. 15. května pak budeme připraveni v Městském divadle ve Zlíně, kde Kabelkový VELEtrh proběhne. 

 

Už tuto neděli 7. května se můžete těšit na online aukci kabelek a batohů, která proběhne ve facebookové události Kabelkový VELEtrh 2023. Start aukce bude v 18 hodin a dražit můžete celý týden. Konec aukce bude 14. května v 18 hodin.

 

Těšit se můžete na opravdu krásné kousky, které nám věnovali Blaire.cz, Vasky a Lagen. V naší aukci najdete také batohy Kapten & Son. 

 

 

Výtěžek z online aukce půjde taktéž na realizaci terapeutického koutku pro klienty v Domě pokojného stáří.

 

Těšíme se na Vás ať už ve virtuálním světě, či reálně v pondělí 15. května v divadle na Kabelkovém VELEtrhu, který proběhne od 13 do 18 hodin.

 

 


Méně...
 
Osobnost neziskového sektoru

Osobnost neziskového sektoru

28.04.23

26. duben 2023 byl pro naši organizaci významný den. Náš milý kolega Radomír Vítek přebíral ocenění za Osobnost neziskového sektoru 2022.


Více...
 
Osobnost neziskového sektoru

Letos je to již 25 let, kdy pana Radomíra Vítka osud nasměroval na dráhu sociální práce. Jak sám říká, nebyla to řízená cesta, ale směr, který mu určil sám život. Původně pracoval v technické oblasti, studoval chemii, ale aktivně se zapojoval do práce v otrokovické Charitě a práce s lidmi na vozíčku. S těmi strávil více než 7 let cestováním po celé republice i po světě jako trenér stolního tenisu vozíčkářů. Při těchto akcích se poznal se sportovci s mentálním hendikepem a v té chvíli mu bylo jasné, že toto jsou lidé, se kterými by rád spolupracoval. Z tohoto přání nakonec vzešlo dnes již 25 let strávených v NADĚJI. Posledních 7 let vede Dům Naděje Zlín, jehož součástí jsou tři služby: chráněné bydlení, sociálně terapeutické dílny a sociální rehabilitace. Velkou část svého volného času věnuje vedení a práci ve Sportovním klubu Berani Naděje Zlín, který sdružuje sportovce s hendikepem.


Většina lidí pana Radomíra Vítka zná jako veselého, komunikativního člověka, který se rád seznamuje s lidmi, a tak je mnohdy svým okolím vnímán jako typický extrovert. Sám sebe ale definuje jako sociálně přístupného introverta. Jeho definice sama sebe vychází z knihy Síla introvertů, a to z teze, jakým způsobem člověk dobíjí své baterky. Po práci rád bývá občas sám, míří do přírody, na chatu, kde dokáže dlouhé hodiny relaxovat mezi záhony bylinek, věnovat jim péči nebo jen tak pozorovat přírodu a ptáky. Dokáže vnímat a radovat se z úplně obyčejných věcí, což jeho životu dává přidanou hodnotu. Čas strávený v náruči přírody je pro něj odpočinkem, inspirací, a místem, kde může zpracovávat podněty a generovat nové myšlenky.

 

Jeho vrozená empatie a srdce otevřené dokořán nastavuje dnešnímu uspěchanému světu zrcadlo uvědomění si, že lidé s hendikepem jsou tady pro nás, abychom se více otevřeli a při konfrontaci s nimi lépe rozuměli sami sobě.

 


Méně...