Zlín

 
 
 
 
 
 
Duše zpívej s NADĚJÍ

Duše zpívej s NADĚJÍ

závěrečný koncert gospelové školy Duše zpívej

01.07.16

NADĚJE Zlín pořádá koncert gospelové školy „Duše zpívej s NADĚJÍ“, který se uskuteční v Kongresovém centru Zlín v sobotu 16. 7. od 18 hodin.


Více...
 
Duše zpívej s NADĚJÍ

NADĚJE Zlín pořádá koncert gospelové školy „Duše zpívej s NADĚJÍ“, který se uskuteční v Kongresovém centru Zlín v sobotu 16. 7. od 18 hodin. Prostřednictvím koncertu NADĚJE poděkuje svým spolupracovníkům, sponzorům i dárcům, především těm, kteří přispěli na nákup speciálně upraveného automobilu. Díky němu se i staří lidé na vozíčku žijící v Domě pokojného stáří dostanou na místa, která jsou pro ostatní naprostou samozřejmostí - k lékaři, na úřady, do kaváren či do divadla.

Předprodej vstupenek:

Tkalcovna NADĚJE (OC Zlín, ul. Kvítková)

Dům pokojného stáří (Okružní 5550, Zlín - jižní Svahy)

Rezervace vstupenek: j.skyvarova@nadeje.cz

                                       tel.: 778 475 147

 

Pozvánka na koncert Duše zpívej s NADĚJÍ



Méně...
 
Čtvrtletník NADĚJE Zlín

Čtvrtletník NADĚJE Zlín

červen 2016

01.07.16

Uvnitř čísla najdete: zprávy z Vizovic, jeden malý příběh z domova, kontaktní místo ČALS, novinka ze stacionáře ...


Více...
 
Čtvrtletník NADĚJE Zlín

Uvnitř čísla najdete: zprávy z Vizovic, jeden malý příběh z domova, kontaktní místo ČALS, novinka ze stacionáře, zajímavé setkání a vzdělávání v jednom, nahlédnutí pod pokličku, nová pec na Svíčkárně, zprávy z fundraisingu, mistrovství České republiky v plavání, zlínské prolínání a sporťáček, rozhovor s Alenou Kotyzovou....


Čtvrtletník NADĚJE Zlín ve formátu PDF


Méně...
 
Lidé s postižením ve zlínské NADĚJI mají novou keramickou pec

Lidé s postižením ve zlínské NADĚJI mají novou keramickou pec

17.06.16

Zlínská pobočka NADĚJE získala pro svojí sociálně terapeutickou dílnu novou keramickou pec. Zakoupila jí z nadačního příspěvku Nadace ČEZ, z projektu Pomáhej pohybem.


Více...
 
Lidé s postižením ve zlínské NADĚJI mají novou keramickou pec

 

Zlínská pobočka NADĚJE získala pro svojí sociálně terapeutickou dílnu novou keramickou pec. Zakoupila jí z nadačního příspěvku Nadace ČEZ, z projektu Pomáhej pohybem. Díky němu se do pomoci druhým mohou zapojit lidé, kteří milují pohyb. Pomocí speciální aplikace v mobilním telefonu mohou při běhu, chůzi či tanci sbírat body, které pak přiřadí vybranému charitativnímu projektu. „Děkujeme lidem, kteří pomáhali pohybem a mysleli přitom na naše klienty. Získané body Nadace ČEZ proměnila na částku 49 900 Kč, která právě stačila na zakoupení keramické pece,“ uvedla ředitelka zlínské NADĚJE Kateřina Pivoňková.

 

Lidé s mentálním postižením se velmi dobře uplatňují při drobných rukodělných činnostech, zvlášť pokud mohou využít svojí kreativitu a estetické vnímání.

 

Slavnostní uvedení keramické pece do provozu proběhne ve Svíčkárně Naděje dne 20. 6. 2016 ve 13 hodin, na adrese Díly IV 3692, Zlín.


 


Méně...
 
Speciální prolínání a sportovci zlínské NADĚJE

Speciální prolínání a sportovci zlínské NADĚJE

03.06.16

Sportovce zlínské NADĚJE jste mohli potkat při doprovodném programu Filmového festivalu Zlín na akci Speciální prolínání, která se odehrála před zámkem 31.5. – 1.6.


Více...
 
Speciální prolínání a sportovci zlínské NADĚJE

Sportovce zlínské NADĚJE jste mohli potkat při doprovodném programu Filmového festivalu Zlín na akci Speciální prolínání, která se odehrála před zámkem 31. 5. – 1. 6. Speciální olympiády – to je hnutí, které podporuje společný sport lidí zdravých s lidmi s postižením. Stírá rozdíly, podporuje solidaritu a aktivitu. A hlavně baví! Spolu s námi si zahrála i europoslankyně Martina Dlabajová, která s přeborníky Bedřichem Bulavou a Radimem Juřicou sehrála zápas. Radost jsme měli i ze hry pana Čestmíra Vančury, prezidenta Filmového festivalu, a Vlastimila Harapese, patrona Českého hnutí speciálních olympiád. Podívejte se do fotogalerie zde.


Méně...
 
Pomáhej pohybem s Nadací ČEZ

Pomáhej pohybem s Nadací ČEZ

Pohyb Vás bude nejen bavit, ale i těšit! Věříme, že sportovci mají velká srdce...

27.05.16

Hezké počasí láká vyjít do přírody, sednout na kolo nebo přímo vyběhnout!


Více...
 
Pomáhej pohybem s Nadací ČEZ

Hezké počasí láká vyjít do přírody, sednout na kolo nebo přímo vyběhnout!

Pokud máte chytrý telefon, neváhejte, stáhněte si aplikaci EPP do vašich mobilů a začněte pomáhat pohybem!

Z nabízených projektů si vyberte NADĚJI Zlín a projekt Zastínění oken v dílně!
Pro jednou vynechte Vaše aplikace a vyzkoušejte tuto! 
Čím víc Vás bude, tím budeme rychlejší!
Díky Vám a Nadaci ČEZ budeme moci do sociálně terapeutických dílen zakoupit odpovídající zastínění velkých oken!
Vy víte, jaké krásné výrobky naši klienti vyrábějí...a teď je budou pro Vás zhotovovat v lepších podmínkách!
Děkujeme, že se pohybujete pro nás!

Přejeme Vám, ať Vás chůze, jízda na kole či běh naplňuje nadějí!

 




Méně...
 
Ozvěny Kabelkového VELEtrhu 2016

Ozvěny Kabelkového VELEtrhu 2016

Krátké shrnutí

27.04.16

Kabelková akce dopadla, z našeho pohledu, na výbornou. Zájem o darovaní kabelek byl vzácně veliký a jsme za něj vděční. Vždyť bez něj by charitativní kabelkový prodej nemohl vzniknout.  O zakoupení věnovaných kabelek byl zájem doslova obrovský. Můžeme napsat "již tradičně" se dámy shromažďovaly před divadlem i o hodinu dříve, než bylo avizované otevření VELEtrhu. 


Více...
 
Ozvěny Kabelkového VELEtrhu 2016

Kabelková akce dopadla, z našeho pohledu, na výbornou. Zájem o darování kabelek byl vzácně veliký. Jsme za něj vděčni. Vždyť bez něj by charitativní kabelkový prodej nemohl vzniknout.  

O zakoupení věnovaných kabelek byl zájem doslova obrovský. Můžeme napsat, že "již tradičně" se dámy shromažďovaly před divadlem i o hodinu dříve, než bylo avizované otevření VELEtrhu. Nervózně přešlapávaly a vyhlížely "tu svou". Za přibližně hodinu prodeje měla většina z vystaveného asi tisíce kabelek novou majitelku. Fronty u dvou přichystaných pokladen nebraly konce, ale nikomu z přítomných to nevadilo. Sympatické je, že se platící nedrželi námi stanovených cen a částku za nákup zaokrouhlovali směrem nahoru. 

Dámy, které navštívily akci s dětmi, mohly využít připraveného dětského koutku s dohledem. A také ho využily. U stolečků s přichystaným tvořením a malým občerstvením se vystřídala více než desítka dětí. Pro holčičky byly připraveny papírové kabelky k ozdobení, pro kluky velký formát čistého papíru, na který si mohli nakreslit cokoliv. Mysleli jsme i na nejmenší, kterým přišli vhod plyšové hračky pro zábavu. Máme také své malé příznivkyně, které se své maminky či babičky nepustily a vybíraly si svůj kabelkový poklad. Atmosféra prodejního dne byla zkrátka pohodová a příjemná.

Po dvouměsíční intenzivní práci jsme 25. 4. 2016 v 18:30 věděli výsledek. Kabelkový sběr a jeho následný prodej jsme proměnily v částku 76 540 Kč. Nadace Divoké husy do výše 60 000 Kč výtěžek zdvojnásobí, takže celková částka 5. ročníku Kabelkového VELEtrhu je krásných a pro NADĚJI Zlín velmi potřebných 136 540 Kč.

Děkujeme za zájem a podporu našeho projektu a těšíme se na Kabelkový VELEtrh 2017. Fotogalerie zde:

 


Méně...