Zlín

 
 
 
 
 
 
Sbírka léků pro Ukrajinu

Sbírka léků pro Ukrajinu

22.–29. 3. 2022, Dům pokojného stáří Naděje Zlín

22.03.22

Spouštíme sbírku léků pro momentálně bombardovanou Dněpropetrovskou oblast na Ukrajině. O pomoc nás požádala nezisková organizace Quantum of Mercy, která v dané oblasti působí. Sbíráme léky pouze ze seznamu níže.


Více...
 
Sbírka léků pro Ukrajinu

Spouštíme sbírku léků pro momentálně bombardovanou Dněpropetrovskou oblast na Ukrajině. O pomoc nás požádala nezisková organizace Quantum of Mercy, která v dané oblasti působí. Dodala nám také konkrétní seznam léků, které potřebují sehnat, aby mohli pomáhat:

 

ASPIRIN

VALETOL

VIBURCOL ČÍPKY

CARBOSORB

PARALEN

IBUPROFEN

IBUPROFEN SIRUP PRO DĚTI

PANADOL SIRUP PRO DĚTI

IMODIUM

LOPERON

ACC LONG 600 MG

ACC LONG 200 MG

MUCOSOLVAN

CARBOSORB

ENDIARON

AMBROBENE

ZYRTEC, ANALERGIN

VOLTAREN GEL

FENISTIL GEL

BEPANTHEN MAST

 

Léky dle seznamu můžete nosit od 22. 3. do 29. 3. 2022 vždy od 8 do 18 hodin do krabice umístěné na vrátnici Domu pokojného stáří Naděje Zlín (Okružní 5550, Jižní Svahy). Budeme rádi, když se do sbírky dle svých možností také zapojíte.

 

Děkujeme.


Méně...
 
Na život s demencí nemá nikdo zůstat sám

Na život s demencí nemá nikdo zůstat sám

Denní stacionář pro lidi s demencí má video!

21.03.22

Přejeme si, aby lidé s Alzheimerovou nemocí či jiným typem demence věděli, že se mají na koho obrátit. Chceme, aby pečující, kteří se doma starají o své blízké s demencí, měli možnost odpočinku a čas pro sebe.


Více...
 
Na život s demencí nemá nikdo zůstat sám

Přejeme si, aby lidé s Alzheimerovou nemocí či jiným typem demence věděli, že se mají na koho obrátit.

 

Chceme, aby pečující, kteří se doma starají o své blízké s demencí, měli možnost odpočinku a čas na sebe a svůj život.

 

Demence nemá být tabu. Nechat si pomoct není ostuda.

 

Proto jsme ve spolupráci se zlínskou střední filmovou školou, Creative Hill College, vytvořili video pro denní stacionář pro lidi s demencí ve Zlíně, abychom bourali tabu okolo této nemoci a abychom ty, kterých se téma týká, ujistili, že jsme tady pro ně. Že na to nejsou sami.

 

VIDEO KE ZHLÉDNUTÍ NÍŽE NA STRÁNCE


Méně...
 
STAŇTE SE DOBROVOLNÍKEM ADRY

STAŇTE SE DOBROVOLNÍKEM ADRY

Přijďte na informační schůzku 16. března

10.03.22

Adra zve na informační schůzku pro zájemce o dobrovolnictví. Dobrovolníci z Adry dochází také k nám do domova seniorů a naši klienti jsou za jejich přítomnost vždy velmi vděční.


Více...
 
STAŇTE SE DOBROVOLNÍKEM ADRY

Se zlínskou Adrou spolupracujeme již mnoho let, dobrovolníci docházejí také k nám do domova seniorů a naši klienti jsou za jejich přítomnost vždy velmi vděční. 

 

Dobrovolnická činnost je velmi důležitá, protože dává klientům zase jiný druh pomoci, radosti. Dobrovolníci se s klienty smějí, naslouchají jim, povídají si s nimi, někdy čtou, jindy zpívají. Zkrátka jsou tady v daný okamžik jen a jen pro ně.

 

Přijďte na informační schůzku do křesťanského kulturního centra Zlín (Zlínský klub 204) ve středu 16. března 2022 v 16 hodin a zeptejte se na to, co vás zajímá.

 

Dejte o této schůzce vědět i svému okolí, budeme rádi, když se zpráva dostane k těm správným lidem.


Méně...
 
OTEVÍRÁME DRUHÉ PATRO

OTEVÍRÁME DRUHÉ PATRO

17.02.22

Jsme rádi, že dnes můžeme otevřít návštěvám už i druhé patro Domu pokojného stáří Naděje Zlín. Na první patro se ale bohužel ještě stále vztahují karanténní opatření včetně zákazu návštěv.


Více...
 
OTEVÍRÁME DRUHÉ PATRO

Rádi přivítáme v Domě pokojného stáří Naděje Zlín už i rodiny a blízké klientů z druhého patra.

 

Pro klienty prvního patra ale bohužel stále platí karanténní opatření, do kterých patří také zákaz návštěv. Věříme, že ale ani tady to nebude trvat dlouho a budeme moct otevřít pro návštěvy i toto patro.


Méně...
 
OTEVÍRÁME TŘETÍ PATRO

OTEVÍRÁME TŘETÍ PATRO

Domov se zvláštním režimem je opět otevřen pro návštěvy

16.02.22

Konečně můžeme opět zpřístupnit domov se zvláštním režimem, tedy třetí patro Domu pokojného stáří Naděje Zlín, návštěvám. Pro první a druhé patro však bohužel ještě stále platí karanténní opatření.


Více...
 
OTEVÍRÁME TŘETÍ PATRO

Skvělá zpráva pro blízké našich klientů domova se zvláštním režimem, tedy třetího patra Domu pokojného stáří Naděje Zlín, návštěvy jsou opět umožněny. Rádi vás tady uvidíme.

 

Pro klienty prvního a druhého patra Domu pokojného stáří Naděje Zlín ale bohužel stále platí karanténní opatření, do kterých patří zákaz návštěv. Věříme, že se situace již brzy zlepší a budete moci své blízké bezpečně navštívit. Prosíme vás však o trpělivost, jedná se o situaci, která nás také mrzí, ale kterou bohužel neovlivníme.


Méně...
 
#STEJNÁODMĚNA

#STEJNÁODMĚNA

www.stejnaodmena.cz

16.02.22

Během celého února se zapojujeme do kampaně s názvem Stejná odměna, která poukazuje na nerovné odměňování pracovníků v nestátních organizacích a v příspěvkových organizacích poskytujících sociální služby.


Více...
 
#STEJNÁODMĚNA

Spojili jsme se s největšími nestátními poskytovateli sociálních služeb v České republice, abychom upozornili na problém, o kterém se příliš nemluví.

 

Je v pořádku dostat za stejnou práci a při stejné kvalifikaci nižší finanční ohodnocení jen kvůli tomu, že pracujete v organizaci s odlišnou právní formou? V případě, že sociální službu provozuje stát, je jasné, že má financování zaručené. Pokud se však jedná o nestátního poskytovatele, jako jsme například i my v NADĚJI, je nutné každoročně žádat o nenárokové dotace, které navíc nepokrývají všechny náklady na služby. 


Nedává vám to smysl? Zapojte se s námi do kampaně Stejná odměna. Podpořit nás můžete lajkováním, komentováním a sdílením na sociálních sítích nebo zasláním dopisu poslanci z vašeho kraje.

 

Více informací najdete na webu www.stejnaodmena.cz, příp. na Facebooku či Instagramu.


Méně...