Zlín

 
 
 
 
 
 
Evropský den mozku

Evropský den mozku

11.03.23

Dnešní den patří oslavám Evropského dne mozku. Na denním stacionáři pro osoby s demencí se procvičování mozku věnují intenzivně. 


Více...
 
Evropský den mozku

Dnešní den slavíme Evropský den mozku, který byl poprvé vyhlášen už v roce 1988. Náš mozek je naprosto úžasný orgán. A jako každý jiný sval, i mozek potřebuje stále trénovat, aby byl v co nejlepší kondici. Trénink je důležitý i v období, kdy už svoje schopnosti pozvolna ztrácí, ať už kvůli onemocnění (např. Alzheimerově nemoci) nebo třeba po úrazu. V denním stacionáři se na trénink mozku zaměřujeme každý den. Pomocí různorodých aktivit a cvičení trénujeme krátkodobou i dlouhodobou paměť, orientaci, komunikaci, logické myšlení a další kognitivní schopnosti. A hodně se smějeme, protože humor nám prospívá v každém věku!


A malé doporučení na závěr. Pokud chcete podpořit činnost mozku, doporučuje se konzumace ryb, borůvek, vlašských ořechů, avokáda, brokolice, hořké čokolády a vaječného žloutku. 

 

 

 

 

 


Méně...
 
Mezinárodní den žen

Mezinárodní den žen

09.03.23

Dům pokojného stáří oslavil Mezinárodní den žen mimo jiné i krásným vystoupením paní Lenky Kadeřábkové, která zazpívala světoznámé hity z muzikálů a šansony. 


Více...
 
Mezinárodní den žen

Dnešní den je speciální. Připomínáme si Mezinárodní den žen a my v NADĚJI se připojujeme k přání krásného dne pro všechny ženy. Věděli jste, že první zmínka o Mezinárodním dnu žen je z 8. března 1908? V tento den demonstrovaly newyorské dělnice proti těžkým pracovním a životním podmínkám. Od roku 1975 je tento den oficiálně uznán Organizací spojených národů a je připomínán jako den mezinárodní solidarity žen za rovnoprávnost, spravedlnost, mír a rozvoj.

V Domě pokojného stáří jsme tento den náležitě oslavili. Naše klientky a zaměstnankyně dostaly květinku pro radost. Děkujeme Talasovo zahradnictví za pomoc při zajištění karafiátů. Je jich rovná stovka. Krásný den uzavřelo odpolední vystoupení paní Lenky Kadeřábkové, která nás rozvlnila se světovými muzikálovými hity a šansony. Dnešní Mezinárodní den žen jsme si všichni moc užili. Děkujeme.

 

 


Méně...
 
Návštěva dětí z Mateřské školy

Návštěva dětí z Mateřské školy

07.03.23

Dům pokojného stáří navštívila milá návštěva - děti s paní učitelkou z Mateřské školy Budovatelská. 


Více...
 
Návštěva dětí z Mateřské školy

Na Dům pokojného stáří přišla milá návštěva. Navštívilo nás 30 dětí s paní učitelkou Mgr. Lucií Ondíkovou z Mateřské školy Budovatelská ve Zlíně. Třída ježečků se zapojila do soutěže Srdce s láskou darované, kde v letošním roce vyráběli krmítka pro ptáčky do Centrálního parku. Krmítka jsou volně přístupná, takže se každý může zastavit a ptáčkům přilepšit. Ve školce vědí, že v blízkosti parku je i domov pro seniory a rozhodli se, že jedno krmítko vyrobí i pro nás. Paní učitelka nám sdělila, že se s dětmi bavila o tématu stáří a k čemu jsou zřizovány domovy pro seniory. Dodává, že největším posláním je probudit zájem o pomoc druhým jako něco, co máme dělat automaticky. Naši klienti dostali pěkné obrázky od dětí a společně si zazpívali. Moc děkujeme za návštěvu, krásně strávený čas a budeme se těšit na příště.


Méně...
 
Rok důstojnosti

Rok důstojnosti

28.02.23

Rok důstojnosti je rokem konkrétních a viditelných kroků ke zlepšení kvality života a dostupnosti podpory v přirozeném prostředí pro lidi s mentálním postižením. 


Více...
 
Rok důstojnosti

Zlínská pobočka NADĚJE se zapojila do akce s názvem Rok důstojnosti. Tato akce odstartovala 6. ledna 2023 na Noci důstojnosti, kde zazněla řada příslibů pro zlepšení podpory lidí s mentálním postižením. Rok důstojnosti je rokem konkrétních a viditelných kroků ke zlepšení kvality života a dostupnosti podpory v přirozením prostředí pro lidi s mentálním postižením.

 

Více informací o této akci najdete na:

www.RokDustojnosti.cz

 

#RokDustojnosti 

 


Méně...
 
Studentky z Francie v Naději

Studentky z Francie v Naději

20.02.23

Zlínskou pobočku Naděje navštívily studentky z Francie. V rámci programu Erasmus si mohly vyzkoušet, jaké to je být pečovatelkou v Domě pokojného stáří. 


Více...
 
Studentky z Francie v Naději

Margot Scohy a Perrine Ryckebush jsou studentky střední školy Lycée Depoorter ve Francii. V rámci spolupráce Střední zdravotnické školy ve Zlíně a programu Erasmus si mohly vyzkoušet práci pečovatelek u nás v Naději. Navzdory jazykové bariéře bez potíží vycházely s klienty i personálem. Chvílemi jsme se domlouvali rukama nohama, ale nakonec jsme si dokázali porozumět. Domem pokojného stáří se neslo hodně smíchu, protože některé situace bylyopravdu komické. Ale znáte to, když je vůle, všechno jde. Mezi klienty máme bývalou profesorku francouzštiny, která mohla s děvčaty konverzovat v jejich rodném jazyce, což bylo pro obě strany velmi příjemné. Studentky si prošly i naše další služby, konkrétně sociálně terapeutické dílny a denní stacionář pro lidi s demencí. Margot s Perrine se aktivně zapojovaly do všech činností, povídaly nám o Francii a zpívaly francouzské písničky. Svým příjemným a vstřícným vystupováním si všechny získaly a budou nám moc chybět.

Děkujeme KIS Tlumačov a Zlin.eu za věcné dárky pro Margot a Perrine, díky kterým budou mít krásnou památku.


Méně...
 
Smuteční oznámení

Smuteční oznámení

31.01.23

 



Více...
 
Smuteční oznámení

S hlubokým zármutkem v srdci Vám sdělujeme, že nás navždy opustila naše kolegyně a přítelkyně, paní Kateřina Perůtková. Katka byla zaměstnána v Naději od roku 2007 nejprve jako aktivizační pracovnice v Domě pokojného stáří a po rodičovské dovolené v Sociálně terapeutické dílně na Letné.


Katka uměla pomoci, potěšit i rozesmát, vždy jsme se na ni mohli spolehnout. Katko, moc děkujeme za čas a energii, které jsme s Tebou mohli sdílet. 

 

 

 

Poslední rozloučení s paní Kateřinou Perůtkovou proběhne v pátek 3. února 2023 ve 12:30 hodin v římskokatolickém kostele sv. Filipa a Jakuba ve Zlíně. 

 



Méně...