Zlín

 
 
 
 
 
 
Slavíme 10 let!

Slavíme 10 let!

12.07.23

Denní stacionář pro osoby s demencí na Voženílkově 5563 slaví 22. srpna 2023 10. výročí svého založení. 


Více...
 
Slavíme 10 let!

 

 

Denní stacionář pro osoby s demencí na Voženilkově 5563 slaví 10. výročí svého založení a my Vás srdečně zveme na návštěvu. Přijďte se podívat, jak to u nás vypadá a na to, jaké byly naše začátky.

 

Těšíme se na Vás 22. srpna 2023 v 10 hodin.


Méně...
 
Stříbro je doma!

Stříbro je doma!

10.07.23

Honza Šimák je nejen klientem sociálně terapeutické dílny, ale také nadaný fotbalista, což potvrdil, když se svým týmem přivezl pro Českou republiku stříbro ze Speciální olympiády v Berlíně. 


Více...
 
Stříbro je doma!

Je nám ctí, že se s Vámi můžeme podělit o velký úspěch klienta sociálně terapeutické dílny Honzy Šimáka.Ten byl společně s dalšími sportovci nominován do fotbalového týmu České republiky v rámci Speciální olympiády, která se v tomto roce konala v Berlíně. 

V konkurenci řady států se náš výběr umístil na 2. pozici, když ve finále těsně nestačil na Japonsko. Obrovský týmový úspěch si Honza okořenil potěšující osobní statistikou – v rámci českého národního týmu byl nejlepším střelcem.

 

 

Gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci naší organizace, města i České republiky! 

 


Méně...
 
Nová pomoc v denním stacionáři

Nová pomoc v denním stacionáři

28.06.23

Denní stacionář pro osoby s demencí na Voženílkově ulici přivítal nové vybavení.


Více...
 
Nová pomoc v denním stacionáři

Denní stacionář pro osoby s demencí na Voženílkově ulici přivítal nové vybavení. Konkrétně se jedná o invalidní vozíky a kardio křesla, které jsou v této službě nenahraditelné . Pro naše klienty je velmi důležité, aby mohli být co nejvíce součástí běžného života. Proto jim v rámci jejich pobytu ve stacionáři rádi zprostředkováváme kontakt s lidmi na sídlišti, nabízíme výlety do muzea nebo do cukrárny. Pro některé klienty je již velmi obtížná chůze na delší vzdálenost nebo také do kopce a z kopce. Aby pracovníci mohli i hůře pohyblivým klientům procházky nabídnout, potřebují odlehčený a bezpečný invalidní vozík s brzdou, na kterém se bude dobře sedět a manipulace s ním bude lehká. Kardia křesla naši klienti využívají k odpočinku během dne. Jedná se o bezpečná a velmi pohodlná křesla, která mají navíc kolečka, takže se bez problému může vyjet i před náš denní stacionář .

 

Tímto velmi děkujeme Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové za podporu a finanční pomoc při pořízení nových pomocníků pro klienty denního stacionáře.

 


Méně...
 
Loukování

Loukování

23.06.23

Včerejší odpoledne patřilo našim zaměstnancům. Sešli jsme se na společném grilování a užili si moc krásné chvíle. 


Více...
 
Loukování

Ve zlínské oblasti NADĚJE nás pracuje více jak sto zaměstnanců. Sejít se proto není vůbec jednoduché a vyžaduje to důmyslnou přípravu a plánování. Včerejší odpoledne patřilo našim zaměstnancům, kterým jsme tímto mohli vyjádřit poděkování za skvělou práci, kterou odvádějí. Měli jsme jednu z mála příležitostí setkat se napříč službami a týmy. Velmi nás těšilo, že přišli i kolegyně na mateřské nebo ti, kteří s námi už nepracují. Mohli jsme si v klidu popovídat, sdělit novinky, grilovat, zahrát hry a zaposlouchat se do krásných písniček Gaudeon bandu. Včerejší odpoledne jsme měli možnost zastavit se, zpomalit a užít si báječné chvíle s kolegyněmi a kolegy. Vidět tolik spokojených tváří a úsměvů nás opravdu těšilo.

 

Velice děkujeme Hospodě na hřišti v Loukách, kteří nám poskytli zázemí a skvěle se o nás postarali.

 

 

 

 

 

 


Méně...
 
Hrnčířský kruh je na svém místě

Hrnčířský kruh je na svém místě

12.06.23

Loni v listopadu jsme pořádali Tichou aukci laskavosti. Z výtěžku jsme chtěli rozšířit keramickou dílnu na Svíčkáně/Tkalcovně. Konečně můžeme do světa vypustit informaci, že hrnčířský kruh doputoval na své místo. 


Více...
 
Hrnčířský kruh je na svém místě

Loni v listopadu jsme pořádali Tichou aukci laskavosti a z výtěžku jsme se chystali rozšířit keramickou dílnu na Svíčkárně/Tkalcovně. Konečně můžeme do světa vypustit informaci, že hrnčířský kruh již doputoval na své místo. Pracovníci s klienty se tak můžou pustit do práce. S novým hrnčířským kruhem jsme se všichni seznámili a pustili jsme se do samotného nácviku centrování hlíny. Na první pohled to možná nevypadá, ale jedná se o poměrně náročnou činnost. O to větší výzva to pro naše klienty bude. Někteří z nich již pravidelně intenzivně trénují a těší se ze svých pokroků!


Už brzy se můžete těšit na nové výrobky.

 


Méně...
 
Zapiš se (nejen) Matějovi do života

Zapiš se (nejen) Matějovi do života

01.06.23

Sociální práce je o tom, že denně pomáháme ostatním. S klienty jsme ve chvílích radosti i smutku, organizujeme pro ně různé aktivity a snažíme se, aby každý den stál za to. Dnešní příspěvek není o klientech, ale o rodině našeho skvělého kolegy Michala Křižky, který potřebuje naši pomoc.


Více...
 
Zapiš se (nejen) Matějovi do života

Symbolicky jsme vybrali dnešní Mezinárodní den dětí pro napsání této zprávy. Rozhodli jsme se využít sílu internetu s jasným cílem – najít vhodného dárce kostní dřeně (nejen) pro Matěje. Ale pěkně popořádku.

Matěj je syn našeho kolegy Michala Křižky, který pracuje jako vedoucí přímé péče v sociálně terapeutické dílně. Matěj trpí velmi vzácnou poruchou krvetvorby, která se nazývá Diamond Blackfan anémie a akutně se pro něj hledá dárce kostní dřeně.  

 

V České republice je 56 náběrových míst, kde je možné se během chvilky zapsat do registru dárců kostní dřeně.

Dnes ve Zlíně startuje Mezinárodní filmový festival, kde můžete najít stánek ve kterém se lze zapsat do registru dárců kostní dřeně a změnit tak někomu život. Stánek bude na Mezinárodním filmovém festivalu po celou dobu jeho trvání (1. – 7. června 2023) a najdete ho u Mr. Coffee v parku Komenského.

 

Zapsáním do Českého národního registru dárců dřeně můžete někomu dát šanci na normální život. Půjdete do toho s námi? 


Méně...