Zlín

 
 
 
 
 
 
Neobyčejný příběh lásky manželů Mikulenkových

Neobyčejný příběh lásky manželů Mikulenkových

14.02.24

Dnešní den patří svatému Valentinovi, který je po celém světe uctíván jako patron zamilovaných. Pojďte se společně s námi podívat na příběh lásky manželů Mikulenkových.


Více...
 
Neobyčejný příběh lásky manželů Mikulenkových

Dobře si vybrat partnera a prožít s ním spokojeně celý život po boku je snem mnohých z nás. Manželům Mikulenkovým se tento sen splnil. Seznámili se spolu v baťovské továrně, kde oba pracovali. Zamilovali se, byla svatba, koupili si baťovský půldomek a tam společně vychovali 4 děti. Jejich společnou zálibou byla především péče o zahrádku a túry ve Vysokých Tatrách. S přibývajícími lety jim už bohužel zdravotní stavnedovoloval zůstat doma, a proto k nám do domova v polovině loňského roku přišel pan Mikulenka. I přes toto odloučení za ním jeho žena s pomocí rodiny každý den chodila na návštěvu. Uběhlo několik měsíců a dočkala se umístění i paní Mikulenková a nyní spolu sdílejí stejný pokoj. Mohou tedy vedle sebe zůstat až do posledního okamžiku jejich života. Letos v létě spolu oslaví krásné 70. výročí svatby (platinová svatba!) a my jsme moc rádi, že u toho budeme moct být s nimi.


Méně...
 
Naše klientka paní Kovaříková oslavila 101 let

Naše klientka paní Kovaříková oslavila 101 let

12.02.24

V pátek 9. února 2024 uplynulo přesně 101 let od chvíle, kdy se v Bedihošti u Prostějova narodila paní Věra Kovaříková, naše klientka v Domě pokojného stáří.


Více...
 
Naše klientka paní Kovaříková oslavila 101 let

V pátek 9. února 2024 uplynulo přesně 101 let od chvíle, kdy se v Bedihošti u Prostějova narodila paní Věra.Byla nejstarší ze 4 dětí a podařilo se jí navzdory nelehké době vystudovat obchodní akademii v Prostějově. Pracovalajako účetní, kde se také seznámila se svým budoucím manželem. 


Postupně se jim narodily 3 děti.Později pracovala ve školství jako hospodářka a tajemnice vedoucího odboru školství. Získala dokonce titul Zasloužilý pracovník resortu školství a byla aktivní “sokolkou”. V roce 1981 nastoupila do důchodu a měla tak konečně více času na své záliby. Práci na zahradě, pěstování zeleniny i růží, četbu historických knih, poslech klasické hudby, vyšívání.  


S manželem se věnovali svým deseti vnoučatům a radovali se z jejich úspěchů. Paní Kovaříková se i ve svých 101 letech zajímá o politické, kulturní a společenské dění. Celý život vyznává ideje Tomáše GarriquaMasaryka, vlastenectví a demokracie. V loňském roce pro ni byla samozřejmostí i účast na volbě nového prezidenta.  


V současné době jí dělá největší radost setkávání se svou rodinou, vnoučaty a nyní již deseti pravnoučaty.A její recept na dlouhověkost? Střídmost, pracovitost, stálá aktivita a obětavost pro druhé. Jsme rádi, že můžeme být součástí tohoto krásného životního příběhu a moc gratulujeme k tomuto krásnému věku.

 
Reportáž z oslavy paní Věry Kovaříkové s námi udělal také Český rozhlas Zlín https://zlin.rozhlas.cz/vychazet-lidem-vstric-je-zivotni-kredo-pani-very-kovarikove-ze-zlina-ktera-9174577.



Méně...
 
Do denního stacionáře poptáváme vlnu a zbytky z ní

Do denního stacionáře poptáváme vlnu a zbytky z ní

17.01.24

Pokud by se vám doma válela nevyužitá klubíčka a rádi byste nás tímto podpořili, budeme rádi když se s nimi za námi zastavíte.


Více...
 
Do denního stacionáře poptáváme vlnu a zbytky z ní

Vlnu používáme na výrobu různých dekorací na příklad kytičky, ptáčky a andělíčky a některé klientky také háčkují. Pokud by se vám doma válela nevyužitá klubíčka a rádi byste nás tímto podpořili, budeme rádi když se s nimi za námi zastavíte.

 

Vlnu můžete nosit na recepci v přízemí do našeho Domova pokojného stáří na adrese: Dům pokojného stáří Naděje Zlín, Okružní 5550, v čase 7:00 – 18:00 ve všední dny a 8:00 – 18:00 o víkendu. Děkujem.


Méně...
 
Krásné Vánoce a šťastný nový rok

Krásné Vánoce a šťastný nový rok

21.12.23

Vánoce veselé, krásné a šťastné, ať nad nimi každý jen žasne. Jiskřičky do očí malých i velkých a do nového roku jen radost a štěstí.


Více...
 
Krásné Vánoce a šťastný nový rok

Vánoce veselé, krásné a šťastné, ať nad nimi každý jen žasne. Jiskřičky do očí malých i velkých a do nového roku jen radost a štěstí.


Milí přátelé, přejeme vám požehnané vánoční svátky. Užijte si je v klidu, radosti a s těmi, které máte rádi. Děkujeme vám za přízeň a podporu v roce 2023. Těší nás, že to byl rok plný radosti, úsměvů, společných akcí a setkávání. Doufáme, že příští rok bude minimálně stejně dobrý a hezký.


Krásné Vánoce, šťastný nový rok 2024 a pevné zdraví přeje kolektiv pracovníků NADĚJE.


Méně...
 
Jitka Zaoralová je Zlínský anděl pro rok 2023

Jitka Zaoralová je Zlínský anděl pro rok 2023

13.12.23

S radostí oznamujeme, že titul Zlínský anděl za rok 2023 získala paní Jitka Zaoralová, aktivizační pracovnice Domu pokojného stáří Naděje Zlín. Toto ocenění uděluje každoročně statutární město Zlín pracovníkům v sociálních službách za jejich příkladný výkon profese, obětavou práci a přínos pro společnost.


Více...
 
Jitka Zaoralová je Zlínský anděl pro rok 2023

 Paní Jitka Zaoralová pracuje v sociálních službách již více než 19 let, z toho více než 10 let v Domu pokojného stáří Naděje Zlín.  Devět let pracovala na domově se zvláštním režimem v přímé péči jako pečovatelka u osob s demencí a poslední rok jako aktivizační pracovnice domova a koordinátorka dobrovolníků. Je to člověk se srdcem na pravém místě, je velmi pracovitá, usměvavá, spolehlivá a obětavá. Její přístup ke klientům je laskavý, citlivý, empatický a respektující. Je organizačně zdatná, naslouchá klientům a jejich potřebám a snaží se ze všech sil přinášet prostřednictvím připravovaných akcí v domově klientům radost. Jitka nejenže organizuje, ale i sama aktivně vytváří program pro klienty jako např. trénování paměti, aktivní cvičení, výlety, tvoření a mnohé jiné.

 

Žádná oslava narozenin klientů se neobejde bez jejího zpěvu, nadšené klienty zase aktivně zapojuje do péče o venkovní květiny v domově. Fyzickou zdatnost zase využije při cvičení s klienty a také při každodenním obíhání klientů s nabídkou programu. 

 

Během své dlouholeté praxe absolvovala řadu kurzů, ve kterých se zdokonalovala ve své odbornosti při péči o klienty. Nyní se zaměřuje na kurzy určené pro oblast aktivizace klientů. Při své práci nezapomíná ani na rodiny našich klientů.

 

Uvědomuje si důležitost rodinných vazeb a také to, že nejen klienti, ale i rodiny potřebují podporu, povzbuzení, sdílení a pochopení v pro ně nelehkých a nových situacích nemoci jejich blízkého.

 

Dle slov jejích kolegyň a kolegů se s ní moc dobře spolupracuje. Také vždy ochotně přiloží ruku k dílu tam, kde je třeba. Nečeká až ji někdo požádá o pomoc, ale sama ji aktivně nabídne. Je velmi pracovitá, praktická a zastává přístup „zdravého selského rozumu“.

 

Jitka (my jí neřekneme jinak než Jíťo) je prostě a jednoduše profesionál, který i po letech praxe nezapomíná, že klient je především člověk – se svou jedinečnou hodnotou, důstojností, potřebami, schopnostmi a rodinnými vazbami, smyslem pro humor a dalšími individuálními specifiky.

 

Jitka považuje své povolání spíše za poslání a zcela jistě tuto práci nedělá pro žádné ocenění. Když se vracela po delší pauze (kvůli nemoci Covid) do práce, sdělovala, že je šťastná, že je zpět a je si zcela jistá, že její místo je v sociálních službách. My jsme o tom také přesvědčeni a jsme moc rádi, že ji máme ve svém týmu, protože se na ni můžeme za všech okolností spolehnout.

 

Titul Zlínský anděl 2023 jí právem náleží! Gratulujeme!

 

 


Méně...
 
Vánoční setkání v Domě pokojného stáří

Vánoční setkání v Domě pokojného stáří

08.12.23

Srdečně vás zveme na vánoční setkání v Domě pokojného stáří, které se bude konat 19. prosince od 13 do 18 hodin. Těšit se můžete na příjemnou atmosféru, výborný punč, zdobení perníčků, prodej výrobků ze sociálně terapeutických dílen a hudební vystoupení.


Více...
 
Vánoční setkání v Domě pokojného stáří

Srdečně vás zveme k nám na vánoční setkání v Domě pokojného stáří, které se bude konat 19. prosince od 13 do 18 hodin. Těšit se můžete na příjemnou atmosféru, výborný punč, zdobení perníčků, prodej výrobků ze sociálně terapeutických dílen a hudební vystoupení.

 

Přijďte se pobavit, zastavit v hektické době a užít si kouzlo přicházejících Vánoc. Vezměte s sebou rodinu, kamarády a užijte si společně s námi krásné adventní odpoledne.

 

Moc se na vás těšíme.


Méně...