Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
POSEZENÍ U TÁBORÁKU S PANEM SVOBODOU

POSEZENÍ U TÁBORÁKU S PANEM SVOBODOU

15.10.18

Dnes jsme pro naše klienty pořádali velice oblíbené posezení při táboráku. Kvůli velkému větru se opékání špekáčků konalo v jídelně. Pozvali jsme jako vždy pana


Více...
 
POSEZENÍ U TÁBORÁKU S PANEM SVOBODOU

 

Dnes jsme pro naše klienty pořádali velice oblíbené posezení při táboráku. Kvůli velkému větru se opékání špekáčků konalo v jídelně. Pozvali jsme jako vždy pana Václava Svobodu, který bravurně hraje na akordeon a k tomu zná repertoár mnoha známých českých písní, jež dokáže při svém hraní také zazpívat. Mnozí účastníci dnešní akce si zpívali nahlas s panem harmonikářem a tyto písně přispěly k jejich dobré náladě. Podávaly se teplé i studené nápoje – káva, čaj, minerálka i nealkoholické pivo. A po opečení v troubě byly k zakousnutí špekáčky s chlebem, hořčicí a křenem. Našemu hostovi jsme poděkovali za skvělý hudební doprovod celého programu a klientům, kteří přišli s očekáváním příjemného odpoledne, se dle reakcí jejich přání splnilo.


Méně...
 
STROMEČKOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

STROMEČKOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

08.10.18

Na dnešní výtvarné dílně se klientům podařily vyrobit nápadité stromečky z ruliček od toaletního papíru. Obalením ruliček do barevného papíru vznikly kmeny stromů. Ty


Více...
 
STROMEČKOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

 

Na dnešní výtvarné dílně se klientům podařily vyrobit nápadité stromečky z ruliček od toaletního papíru. Obalením ruliček do barevného papíru vznikly kmeny stromů. Ty jsme pak kolem dokola nastřihli, aby "stromek" dostal větší stabilitu. Dále jsme vystřihli ze zelených papírů koruny stromů, které jsme nasadili na kmen a poté jsme je ještě dozdobili kuličkami z krepáku, které symbolizovaly plody těchto podzimních stromů. Klientům se výtvarné tvoření z ruliček velmi líbilo a do budoucna projevili zájem si pomocí této techniky vytvořit další výrobek.


Méně...
 
Zúčastněte se ankety ke kvalitě sociálních služeb na Vysokomýtsku

Zúčastněte se ankety ke kvalitě sociálních služeb na Vysokomýtsku

Anketu můžete vyplnit i u nás, nebo online, váš názor nás zajímá.

08.10.18

    


Více...
 
Zúčastněte se ankety ke kvalitě sociálních služeb na Vysokomýtsku

Chybí Vám v blízkosti Vašeho bydliště pečovatelská služba? Uvítali byste více domovů pro seniory? Chcete větší možnosti sociálního poradenství?

 

Váš názor tomu může pomoci -  vyplňte anketu online. Vyplnění zabere cca 2 - 3 minuty.

Pomůžete tak shromáždit podklady pro tvorbu nového Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb pro území obce s rozšířenou působností Vysoké Mýto.

Anketa je anonymní! 

 

Anketu je možné vyplnit také fyzicky. Můžete se zastavit u nás na recepci a zde anketu vyplnit i odevzdat. Další sběrná místa, kde jsou i anketní lístky, jsou umístěna v těchto organizacích: Turistické informační centrum, nám. Přemysla Otakara II. 96, 566 01 Vysoké Mýto, Úřad práce – kontaktní pracoviště Vysoké Mýto, Žižkova 272, Litomyšlské Předměstí, 566 01 Vysoké Mýto, Informační centrum města Choceň, Tyršovo náměstí 301, 565 01 Choceň.

 

Děkujeme.

 


Méně...
 
PRÁVNÍ PORADNA PRO SENIORY

PRÁVNÍ PORADNA PRO SENIORY

02.10.18

Dnes odpoledne mezi nás zavítal advokát pan Mgr. Jan Lipavský. Pro klienty si připravil povídání na téma "Právní poradna pro seniory". Pan Lipavský pracuje jako


Více...
 
PRÁVNÍ PORADNA PRO SENIORY

 

Dnes odpoledne mezi nás zavítal advokát pan Mgr. Jan Lipavský. Pro klienty si připravil povídání na téma "Právní poradna pro seniory". Pan Lipavský pracuje jako advokát v Hradci Králové. Klienty seznámil s právním řádem, právními předpisy a zákony. Dále se zaměřil na téma uzavírání smluv - na co si dát pozor, co vše je při uzavírání smluv potřeba, jak se uzavírají smlouvy na dálku atd. Také se zmínil o občanském zákoníku a klienty seznámil s právem spotřebitelů. Na závěr měli klienti prostor na dotazy.


Méně...
 
OVOCNÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

OVOCNÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

21.09.18

Po období dovolených a prázdnin jsme s klienty opět začali výtvarně tvořit ve výtvarné dílně. Přítomní klienti dnes vyráběli "sezónní ovoce" – ozdobená


Více...
 
OVOCNÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

Po období dovolených a prázdnin jsme s klienty opět začali výtvarně tvořit ve výtvarné dílně. Přítomní klienti dnes vyráběli "sezónní ovoce" – ozdobená papírová jablíčka, hrušky a švestky (z papírových čtvrtek, barevných a krepových papírů). Klientům jde pěkně od ruky, když jde o tvorbu věcí, předmětů, které jsou pro ně známé ze života. Práce nebyla náročná, klienty bavila a výsledné výtvory se jim líbily. Výrobky, které dnes klienti vytvořili, si nechtěli vzít s sebou domů, ale nechali je na výzdobu našeho zařízení.


Méně...
 
PŘEDNÁŠKA S KNIŽNÍ TEMATIKOU

PŘEDNÁŠKA S KNIŽNÍ TEMATIKOU

21.09.18

Po prázdninové pauze nás opět navštívila paní Mgr. Martina Macková Ph.D., která si pro naše klienty tentokrát připravila povídání na téma "Kniha, kterou mám rád/ráda".


Více...
 
PŘEDNÁŠKA S KNIŽNÍ TEMATIKOU

 

Po prázdninové pauze nás opět navštívila paní Mgr. Martina Macková Ph.D., která si pro naše klienty tentokrát připravila povídání na téma "Kniha, kterou mám rád/ráda". Paní Macková klientům pověděla, jaké máme druhy knih, že se nejedná pouze o "knížky", ale že existují i knihy v elektronické podobě, knihy pro nevidomé a další. Dále klientům vyprávěla, s jakými žánry knih se můžeme setkat – detektivky, životopisné, romány, povídky atd.  Paní Macková také hovořila o tom, co kniha člověku dává. Na závěr byl prostor na diskuzi a dotazy. Klientům se povídání moc líbilo a odcházeli v dobré náladě.

 


Méně...