Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
VYSTOUPENÍ SOUBORU ŠMIDLÁTKA Z PARDUBIC

VYSTOUPENÍ SOUBORU ŠMIDLÁTKA Z PARDUBIC

16.12.19

Za dnešní vystoupení vděčíme projektu Ježíškova vnoučata. Přáním našich klientů bylo hudební vystoupení, které nám splnil hudební soubor Šmidlátka z Pardubic pod vedením paní Kmoníčkové a paní Dostálové. Soubor byl založen v roce 2008 a od té


Více...
 
VYSTOUPENÍ SOUBORU ŠMIDLÁTKA Z PARDUBIC

 

Za dnešní vystoupení vděčíme projektu Ježíškova vnoučata. Přáním našich klientů bylo hudební vystoupení, které nám splnil hudební soubor Šmidlátka z Pardubic pod vedením paní Kmoníčkové a paní Dostálové. Soubor byl založen v roce 2008 a od té doby jím prošlo mnoho dětí a postupně se utvořily tři skupiny mladých hudebníků a zpěváků, čítající více než 50 členů. Tvoří jej žáci Základní umělecké školy Havlíčkova, Pardubice ve věku od 6 do 26 let. Věnují se lidové hudbě ve všech jejích podobách – historické i současné. Do repertoáru, jehož základ z počátku tvořil český regionální folklor, přibyl i folklor dalších zemí, folkové a další modernější úpravy a fúze. Do našeho zařízení dorazilo zhruba 30 dětí, které za doprovodu několika hudebních nástrojů a pod vedením paní učitelky klientům zazpívaly a zahrály známé vánoční písně. Klienti tak měli možnost si s muzikanty zazpívat a naladit se tak na blížící se Vánoce.


Méně...
 
VYSTOUPENÍ ZŠ JIRÁSKOVA

VYSTOUPENÍ ZŠ JIRÁSKOVA

16.12.19

Úterní odpoledne po druhé adventní neděli patřilo v našem zařízení paní učitelce a žákyním z druhého stupně Základní školy Jiráskova ve Vysokém Mýtě. Vystoupení moderovala paní učitelka, která pěvecký sbor doprovázela zpěvem a také hrou na


Více...
 
VYSTOUPENÍ ZŠ JIRÁSKOVA

 

Úterní odpoledne po druhé adventní neděli patřilo v našem zařízení paní učitelce a žákyním z druhého stupně Základní školy Jiráskova ve Vysokém Mýtě. Vystoupení moderovala paní učitelka, která pěvecký sbor doprovázela zpěvem a také hrou na elektronické klávesy. V první části vystoupení si naši klienti společně se sborečkem zavzpomínali na zpěváka K. Gotta při zpěvu jeho známých písní. V druhé části si pak klienti se žákyněmi a paní učitelkou zanotovali známé vánoční písně a koledy. Našim obyvatelům se vystoupení moc líbilo, dodalo jim elán a vánoční atmosféru. Děkujeme všem zúčastněným za krásné vystoupení.


Méně...
 
KOUZELNÍK DÍKY JEŽÍŠKOVÝM VNOUČATŮM

KOUZELNÍK DÍKY JEŽÍŠKOVÝM VNOUČATŮM

10.12.19

Dnešní odpoledne nám přišel zpestřit kouzelník pan Jiří Krejčí, který je profesionálním kouzelníkem, žonglérem a moderátorem. Jeho repertoár obsahuje především salónní kouzla, iluze, mentální magii, karetní triky a také interaktivní


Více...
 
KOUZELNÍK DÍKY JEŽÍŠKOVÝM VNOUČATŮM

 

Dnešní odpoledne nám přišel zpestřit kouzelník pan Jiří Krejčí, který je profesionálním kouzelníkem, žonglérem a moderátorem. Jeho repertoár obsahuje především salónní kouzla, iluze, mentální magii, karetní triky a také interaktivní čarování s publikem. Pan kouzelník předvedl několik kouzel, a také se snažil zapojovat klienty, kterým se velmi líbilo, že mohli být součástí kouzlení. Na závěr každému z klientů vymodeloval zvířátko z nafukovacích balónků. Z dárků byli klienti nadšení a nevěřili, jak dáreček pan kouzelník vytvořil.

 

Za prostředkování kouzelnického vystoupení děkujeme panu Šebovi, který byl naším Ježíškovým vnoučetem a vystoupení pana kouzelníka nám daroval. A neméně samozřejmě děkujeme panu kouzelníkovi Krejčímu.


Méně...
 
MEZIGENERAČNÍ SETKÁNÍ V NADĚJI

MEZIGENERAČNÍ SETKÁNÍ V NADĚJI

10.12.19

S velkým potěšením jsme zcela poprvé uspořádali v našem zařízení „mezigenerační“ pracovní terapii, které se účastnili klienti našeho domova spolu s dětmi a učitelkami z Mateřské školy „Čtyřlístek“ ve Vysokém Mýtě a rovněž s paní Ketnerovou z


Více...
 
MEZIGENERAČNÍ SETKÁNÍ V NADĚJI

 

S velkým potěšením jsme zcela poprvé uspořádali v našem zařízení „mezigenerační“ pracovní terapii, které se účastnili klienti našeho domova spolu s dětmi a učitelkami z Mateřské školy „Čtyřlístek“ ve Vysokém Mýtě a rovněž s paní Ketnerovou z organizace Mezi námi, o. p. s. Projekt mezigeneračního setkávání zaštiťuje organizace Mezi námi s celorepublikovou působností. Mezi námi podporuje a koordinuje setkávání dětí a seniorů v rámci místní komunity. Na tomto prvním mezigeneračním setkání, které bylo tvořivě zaměřené, si naši obyvatelé společně s dětmi vyrobili krásné andělíčky.

 

Děti ze školky byly velice aktivní, výtvarně tvořivá práce jim šla pěkně od ruky. Naši klienti se snažili s dětmi na výrobcích spolupracovat, nechali si také od dětí pomoci a poradit. Někdy nechali naši klienti pracovat samotné děti a za vzniklé andílky, které jim pak děti darovaly, byli naši klienti moc rádi.

 

Setkání napříč generacemi se v našem zařízení povedlo nadmíru dobře. Do budoucna chceme vytvořit z těchto mezigeneračních setkávání tradici. Společně se těšíme na podobné setkání našich klientů a třídy dětí z Mateřské školy „Čtyřlístek“ ve Vysokém Mýtě v lednu.


Méně...
 
ANDĚLSKÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

ANDĚLSKÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

10.12.19

Na adventní výtvarné dílně si klienti vytvořili nápadité andílky z borovicových šišek. Tento námět přinesla jedna naše klientka, jež se výtvarných dílen pravidelně účastní a která jej našla v jednom časopise. Nápad se líbil nám všem, tak jsme rádi souhlasili


Více...
 
ANDĚLSKÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

 

Na adventní výtvarné dílně si klienti vytvořili nápadité andílky z borovicových šišek. Tento námět přinesla jedna naše klientka, jež se výtvarných dílen pravidelně účastní a která jej našla v jednom časopise. Nápad se líbil nám všem, tak jsme rádi souhlasili s jeho realizací. Přítomní klienti se svou vlastní představivostí modelovali andílky ze šišek tak, že nakonec ani jeden z nich nebyl úplně stejný. Andělé pro nás znamenají nejen figurky, ale jsou v našem vnímání zejména duchovním symbolem lásky, ochrany a pomoci člověku a dalším živým bytostem. V tomto adventním a vánočním čase jsou nám lidem možná ještě blíž.


Méně...
 
ANDĚL S MIKULÁŠEM V NADĚJI

ANDĚL S MIKULÁŠEM V NADĚJI

10.12.19

I naše zařízení letos opět 5. prosince navštívil krásný Anděl s dobrým Mikulášem. Našim klientům rozdávali mikulášskou nadílku – plněné perníčky a rozzářili tak mnoho tváří našich obyvatel radostí, dojetím a spokojeností. Každý klient i


Více...
 
ANDĚL S MIKULÁŠEM V NADĚJI

 

I naše zařízení letos opět 5. prosince navštívil krásný Anděl s dobrým Mikulášem. Našim klientům rozdávali mikulášskou nadílku – plněné perníčky a rozzářili tak mnoho tváří našich obyvatel radostí, dojetím a spokojeností. Každý klient i zaměstnanec dostal od této dvojice sladkou odměnu.  Svoji návštěvu a nadělování ohlašovali Andílek s Mikulášem zvoněním na zvoneček v celém našem domově, vše se opět povedlo „na výbornou“ a všichni si mikulášský den moc užili.


Méně...