Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
HARFENISTKA SLEČNA VOŘÍŠKOVÁ V NADĚJI

HARFENISTKA SLEČNA VOŘÍŠKOVÁ V NADĚJI

03.01.20

Čas před Vánocemi patřil v našem zařízení také koncertnímu vystoupení rodačky z našeho města - slečně Simoně Voříškové, která si pro naše klienty připravila sólový recitál na harfu. Koncert byl rozdělen na tři části – klasická hudba, pohádkové


Více...
 
HARFENISTKA SLEČNA VOŘÍŠKOVÁ V NADĚJI

 

Čas před Vánocemi patřil v našem zařízení také koncertnímu vystoupení rodačky z našeho města - slečně Simoně Voříškové, která si pro naše klienty připravila sólový recitál na harfu. Koncert byl rozdělen na tři části – klasická hudba, pohádkové melodie a vánoční koledy. Harfistka vždy jednotlivé skladby přítomným posluchačům uvedla slovy a oznámila jejich názvy. Krásu harfy jsme ocenili třeba při skladbě od Claude Debussyho: „Dívka s vlasy jako len“, která bývala dlouhá léta znělkou televizní „Nedělní chvilky poezie“, což si naši klienti pamatují. Krásu harfy jsme ocenili i při dílech od J. S. Bacha, a nebo při poslechu skladby z renesanční doby „Zelené rukávy“, která je všeobecně oblíbená, i když její autor není známý. Při vánočních písních a koledách (Tichá noc,  Narodil se Kristus Pán, Jak jsi krásné neviňátko, Štědrý večer nastal, Já bych rád k Betlému, Nesem vám noviny, Chtíc, aby spal od autora Adama Michny z Otradovic) si naši klienti zazpívali společně s hrou na královský hudební nástroj, což byl pro ně jedinečný zážitek. Vystoupení harfistky slečny Voříškové vytvořilo přítomným posluchačům a divákům pravou vznešenou atmosféru tohoto svátečního období.

 

Po vystoupení sympatická harfistka ještě trpělivě zodpovídala našim klientům dotazy ohledně jejího hudebního nástroje. Děkujeme slečně Voříškové za výjimečný hudební zážitek, přejeme hodně úspěchů a těšíme se na její další recitál v našem domově.

 


Méně...
 
VYSTOUPENÍ DĚTÍ Z MŠ POD SMRKEM

VYSTOUPENÍ DĚTÍ Z MŠ POD SMRKEM

03.01.20

Před Vánočními svátky mezi nás zavítaly děti z MŠ Pod Smrkem z Vysokého Mýta. Děti si společně s dvěma paní učitelkami připravily pásmo básniček a písniček na jednotlivá roční období. Poté přednesly básničky o Mikuláši, andělovi a čertovi. Na


Více...
 
VYSTOUPENÍ DĚTÍ Z MŠ POD SMRKEM

 

Před Vánočními svátky mezi nás zavítaly děti z MŠ Pod Smrkem z Vysokého Mýta. Děti si společně s dvěma paní učitelkami připravily pásmo básniček a písniček na jednotlivá roční období. Poté přednesly básničky o Mikuláši, andělovi a čertovi. Na závěr si s přítomnými klienty zazpívaly několik vánočních koled. Klienti si besídku moc užili a byli rádi, že je děti přišly navštívit.


Méně...
 
VYSTOUPENÍ STUDENTŮ Z GYMNÁZIA VYSOKÉ MÝTO

VYSTOUPENÍ STUDENTŮ Z GYMNÁZIA VYSOKÉ MÝTO

18.12.19

Vánoční atmosféru nám dnes přišli navodit studenti z Gymnázia z Vysokého Mýta, kteří klientům sehráli vánoční příběh narození Ježíše Krista. Vyprávěný příběh byl doplněn zpěvem známých koled. Studenti poté rozdali klientům dárečky a také


Více...
 
VYSTOUPENÍ STUDENTŮ Z GYMNÁZIA VYSOKÉ MÝTO

 

Vánoční atmosféru nám dnes přišli navodit studenti z Gymnázia z Vysokého Mýta, kteří klientům sehráli vánoční příběh narození Ježíše Krista. Vyprávěný příběh byl doplněn zpěvem známých koled. Studenti poté rozdali klientům dárečky a také cukroví. Na závěr si ještě společně s klienty zazpívali několik vánočních písní. Vystoupení se klientům moc líbilo.


Méně...
 
VYSTOUPENÍ DĚTÍ Z MŠ LIDICKÁ

VYSTOUPENÍ DĚTÍ Z MŠ LIDICKÁ

18.12.19

Dnešní dopoledne nám přišly zpestřit děti z MŠ Lidická z Vysokého Mýta v doprovodu dvou paní učitelek. Děti si pro naše klienty připravily několik básniček, klientům také zazpívaly a předvedly krátké taneční vystoupení. Na závěr všem


Více...
 
VYSTOUPENÍ DĚTÍ Z MŠ LIDICKÁ

 

Dnešní dopoledne nám přišly zpestřit děti z MŠ Lidická z Vysokého Mýta v doprovodu dvou paní učitelek. Děti si pro naše klienty připravily několik básniček, klientům také zazpívaly a předvedly krátké taneční vystoupení. Na závěr všem přítomným předaly vánoční přáníčka a také perníčky, které samy upekly a nazdobily. Klienti byli za návštěvu dětí moc rádi a vystoupení si užili.


Méně...
 
VYSTOUPENÍ DĚTI ZE SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE VYSOKÉM MÝTĚ

VYSTOUPENÍ DĚTI ZE SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE VYSOKÉM MÝTĚ

16.12.19

S radostí jsme přivítali v našem zařízení žáky a pedagogy ze Speciální základní školy a praktické školy ve Vysokém Mýtě, s jejich vánoční besídkou. Také některé maminky doprovodily děti a pomohly škole s organizací, aby se toto vystoupení


Více...
 
VYSTOUPENÍ DĚTI ZE SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE VYSOKÉM MÝTĚ

 

S radostí jsme přivítali v našem zařízení žáky a pedagogy ze Speciální základní školy a praktické školy ve Vysokém Mýtě, s jejich vánoční besídkou. Také některé maminky doprovodily děti a pomohly škole s organizací, aby se toto vystoupení mohlo v zařízení uskutečnit. Děti našim obyvatelům nejdříve zatančili. Pak zpívaly a recitovaly básničky. Zajímavou a přínosnou částí besídky bylo vyprávění paní učitelky o tom, co znamenají jednotlivé vánoční a novoroční lidové obyčeje. Vystupující děti pak její vyprávění názorně ukazovali a předváděli jeho obsah. Diváci se tak mohli dozvědět, jak se čte z rozkrojeného jablíčka, co značí symbolika „jmelí“, a nebo jak si naši předkové hádali budoucnost pro další rok z předmětů schovaných pod jednotlivými hrníčky. Další vystupující předvedla lidovou tradici, jak se správně „háže střevícem“ a jak z této věštby číst. Rovněž jsme se dozvěděli, co znamenají čtyři svíčky na adventním věnci (Naděje, Mír, Přátelství, Láska) a jak se nazývají čtyři neděle, jež předcházejí Vánocům. Naši klienti si s milými hosty i zazpívali několik koled. Na závěr vystoupení dostali od dětí naši klienti krásné dárečky - větvičky „barborky“  a větvičky „jmelí“ a též ozdoby na vánoční stromeček v podobě andílků nebo kapříků.

 

Vánoční vystoupení bylo naprosto skvělé. A jsme hrdi na to, že v našem městě máme Speciální základní školu a praktickou školu, které poskytují vzdělávání a další služby dětem se zdravotním postižením a jejich rodinám.


Méně...
 
VYSTOUPENÍ DĚTÍ ZE ZŠ V BRANDÝSE NAD ORLICÍ

VYSTOUPENÍ DĚTÍ ZE ZŠ V BRANDÝSE NAD ORLICÍ

16.12.19

Pod vedením pana učitele Slámy nám dnes přišly zazpívat děti ze Základní školy z Brandýsa nad Orlicí. Pan učitel doprovázel děti na klávesy a společně klientům zazpívali několik českých vánočních písní, známých, které si klienti s dětmi mohli


Více...
 
VYSTOUPENÍ DĚTÍ ZE ZŠ V BRANDÝSE NAD ORLICÍ

 

Pod vedením pana učitele Slámy nám dnes přišly zazpívat děti ze Základní školy z Brandýsa nad Orlicí. Pan učitel doprovázel děti na klávesy a společně klientům zazpívali několik českých vánočních písní, známých, které si klienti s dětmi mohli společně zanotovat, ale i méně známých, které klienti bedlivě poslouchali. Vystoupení se všem přítomným moc líbilo a navodilo v našem zařízení příjemnou předvánoční atmosféru.


Méně...