Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
BESEDA S PRACOVNICÍ ZÁCHRANNÉ STANICE PASÍČKA

BESEDA S PRACOVNICÍ ZÁCHRANNÉ STANICE PASÍČKA

18.03.22

S ohledem na rozvolnění protiepidemických opatření jsme k nám do zařízení pozvali pracovnici ze záchranné stanice 


Více...
 
BESEDA S PRACOVNICÍ ZÁCHRANNÉ STANICE PASÍČKA

S ohledem na rozvolnění protiepidemických opatření jsme k nám do zařízení pozvali pracovnici ze záchranné stanice Pasíčka s besedou zaměřenou na povídání o zvířatech, která se v přírodě pohybují v jarních měsících. Beseda byla doplněna o promítání fotografií jednotlivých druhů zvířat. Pro naše klienty byla beseda příjemným naladěním na očekávané jarní počasí, zpěv ptactva a možnost jít ven na čerstvý vzduch. Poděkování patří nejen pracovnici záchranné stanice, ale především paní Martině Seidlové, jejíž dar skrze projekt Ježíškova vnoučata byl použit právě pro tento účel.


Méně...
 
CANISTERAPIE

CANISTERAPIE

17.03.22

Díky zapojení do grantového řízení ze sbírky Ježíškova vnoučata na podporu zvířecích terapií v zařízeních pro péči o seniory se podařilo získat


Více...
 
CANISTERAPIE

Díky zapojení do grantového řízení ze sbírky Ježíškova vnoučata na podporu zvířecích terapií v zařízeních pro péči o seniory se podařilo získat finance na uskutečnění canisterapie. Pravidelně do našeho zařízení bude docházet paní Andělová se svou fenkou zlatého retrívra jménem Goldie. Pro klienty je to příjemné zpestření všedních dní. Kontakt se čtyřnohým mazlíčkem, možnost si ho pohladit, přitulit se či nabídnout pamlsek, to vše si měli možnost naši klienti v rámci canisterapie užít. Návštěva probíhala na společné místnosti ve čtvrtém patře a také individuálně na pokoji klientů, kteří o návštěvu projevili zájem. Jak je vidět na fotografii, výhodou canisterapeutického pejska je skutečnost, že si ho mnozí pustili až do postele. Děkujeme tímto za podporu ze sbírky Ježíškova vnoučata. Největší poděkování však patří paní Andělové a její psí parťačce Goldie. Těšíme na se na další návštěvu.


Méně...
 
UKONČENÍ OMEZENÍ NÁVŠTĚV

UKONČENÍ OMEZENÍ NÁVŠTĚV

Od 14. 3. 2022 končí téměř veškerá omezení návštěv klientů v našem domově.

14.03.22

Vážení návštěvníci,

Zrušením mimořádných opatření vlády se zjednodušuje možnost návtěv v našem zařízení.


Více...
 
UKONČENÍ OMEZENÍ NÁVŠTĚV

Vážení návštěvníci,

s radostí vám oznamujeme, že došlo ke zrušení většiny mimořádných vládních opatření, která určovala omezení pro umožnění návštěv klientů v našem domově. Od 14.3.2022 je možná návštěva klientů bez dokládání potvrzení o očkování, testech či prodělané nemoci. Není rovněž potřeba vyplňovat žádné formuláře.

 

V platnosti nadále zůstává pouze povinnost mít zakrytá ústa i nos respirátorem třídy FFP2 nebo KN95 po celou dobu návštěvy.

 

I nadále vás však žádáme, abyste v případě zhoršení vašeho zdravotního stavu, zejména při výskytu teploty a respiračních onemocnění, návštěvu raději odložili.

 

Další výjimkou jsou návštěvy u klientů s aktuálně probíhajícím onemocněním COVID-19, kteří mají nařízenou izolaci. Zde je nutné návštěvu odložit do doby ukončení izolace.

 

Děkujeme

Vedení Domu pokojného stáří Naděje


Méně...
 
ZMĚNA PRAVIDEL PRO NÁVŠTĚVY

ZMĚNA PRAVIDEL PRO NÁVŠTĚVY

Od 7.3. nebude nadále vyžadován PCR test pro plně očkované nebo ty, kteří nemoc prodělali maximálně před 180 dny.

02.03.22

Vážení návštěvníci,

od 7. 3. 2022   se mění pravidla pro návštěvy. V platnosti zůstávají pouze  omezení, která stanovuje opatření MZČR.


Více...
 
ZMĚNA PRAVIDEL PRO NÁVŠTĚVY

Vážení návštěvníci,

od 7. 3. 2022   se mění pravidla pro návštěvy. V platnosti zůstávají pouze  omezení, která stanovuje opatření MZČR.

Návštěva bude umožněna těm, kteří 

  • jsou  plně očkovaní a doloží potvrzení 
  • nebo prodělali onemocnění Covid 19 nejdéle před 180 dny a doloží potvrzení 
  • nebo doloží negativní PCR test ne starší než 72 hodin
  • nebo doloží negativní antigenní test ne starší než 24 hodin.

 

Potvrzením může být papírový dokument, SMS v mobilu nebo aplikace tečka v mobilu. Z těchto dokumentů musí být patrné kdy byla vystavená.

Omezení se netýkají dětí do 12 let.

 

I nadále platí povinnost mít po celou dobu návštěvy zakrytá ústa a nos respirátorem třídy minimálně FFP2 resp. KN 95.

 

Prosíme přečtěte si plné znění pravidel pro návštěvy a pravidel pro návštěvy klientů v terminálním stádiu.

 

Děkujeme.

 

Vedení domova


Méně...
 
PROJEKT JEŽÍŠKOVA VNOUČATA

PROJEKT JEŽÍŠKOVA VNOUČATA

24.01.22

Dům pokojného stáří Naděje ve Vysokém Mýtě sdílí své zážitky s projektem Ježíškova vnoučata

Tento rok jsme se s radostí a velkým očekáváním znovu, a to již po páté v řadě


Více...
 
PROJEKT JEŽÍŠKOVA VNOUČATA

Dům pokojného stáří Naděje ve Vysokém Mýtě sdílí své zážitky s projektem Ježíškova vnoučata

Tento rok jsme se s radostí a velkým očekáváním znovu, a to již po páté v řadě, zapojili do projektu Českého rozhlasu s názvem Ježíškova vnoučata. Díky tomuto projektu dochází k propojení klientů domova pro seniory a dárců, tedy lidí z venku ochotných prostřednictvím vlastních financí zakoupit a dopravit dárek pro naše klienty. Dárek nemusí být jen věcný, ale také ve formě zážitku či společného přání pro celé zařízení (besedy, hudební vystoupení).

Letos se nám sešlo celkem 93 přání (individuálních od klientů, kteří měli zájem se zapojit až po ta společná), která se nám podařilo zadat do databáze a byla splněna. Přání zážitkovou formou zůstávají nesplněna z důvodu pandemické situace, avšak až přijde správný čas i na ně jistě dojde.

Nejčastější přání byla velmi skromná, jednalo se o různé kosmetické balíčky, hřejivé masti, oblečení, deky, křížovky, sladkosti, předměty denní potřeby. Několik klientů mělo přání trochu originálnější, a to třeba CD s relaxační hudbou, vonný difusér do bytu. Společná přání byla předplatné časopisu Vlasta, a týdeník Květy. Další společná přání klientů byla, aby nás tu v zařízení navštívil kouzelník, paní farářka Martina Viktorie Kopecká, nebo aby se uskutečnila beseda na zajímavé téma, hudební vystoupení, beseda pracovníka ze záchranné stanice či ukázka aranžování květin.

Mezi nejhodnotnější dárky letošního roku řadíme jednoznačně plně automatický kávovar, který udělal obdarované nesmírnou radost, terapeutická interaktivní kočka, po které jedna z našich klientek toužila snad celý rok a díky projektu Ježíškova vnoučata se jí dočkala. Ze zážitkových přání musíme zmínit touhu našeho klienta podívat se do muzea vlaků, neboť vlaky a vše okolo to je jeho život.

Dárci zasílali své dary nejčastěji poštou vzhledem k pandemické situaci, dárci z blízkého okolí využili alespoň možnost donést dary na recepci. Přímé předání mezi dárcem a příjemcem daru bohužel nemohlo být uskutečněno. Avšak jedna výjimka se stala, kdy dárkyně požádala, aby mohla obdarovanou alespoň zahlédnout z okna, to jsme samozřejmě rádi splnili.

Pro všechny zúčastněné pracovníky našeho zařízení je projekt Ježíškova vnoučata spojen s náročnými přípravami a administrativou, avšak velkou odměnou jsou pak pro nás nadšené a překvapené výrazy klientů, když si mohou své dárky rozbalit. Tímto bychom za celé naše zařízení Dům pokojného stáří Naděje ve Vysokém Mýtě chtěli moc poděkovat všem, kteří se podílejí na realizaci celého projektu a hlavně ze srdce poděkovat všem dárcům.

 

Kolektiv pracovníků

Domu pokojného stáří NADĚJE


Méně...
 
ZMĚNA V PRAVIDLECH PRO NÁVŠTĚVY

ZMĚNA V PRAVIDLECH PRO NÁVŠTĚVY

Vzhledem k sílící vlně pandemie bude od 22.1.2022 nutné mít negativní PCR test

19.01.22

Vážení návštěvníci

Po zvážení všech okolností současné pandemické situace jsme se rozhodli upravit pravidla pro návštěvy. 


Více...
 
ZMĚNA V PRAVIDLECH PRO NÁVŠTĚVY

Vážení návštěvníci

Po zvážení všech okolností současné pandemické situace jsme se rozhodli upravit pravidla pro návštěvy. Nechceme dům pro návštěvy zavírat úplně pokud to nebude nezbytné. Je však nutné zvýšit ochranu před zanesením nákazy mezi klienty.

 

Proto od soboty 22.1.2022 bude návštěva umožněna pouze těm, kdo se prokáží negativním PCR testem ne starším než 72 hodin od odběru a to bez ohledu na prodělané očkování či onemocnění COVID-19 (stačí potvrzení SMS).  


Pro návštěvy opatrovníků a návštěvy klientů v terminálním stádiu platí výjimka - pro umožnění návštěvy bude stačit doložení potvrzení o absolvování nemoci nejdéle do 180 dnů před návštěvou nebo o dokončeném očkování. 

Testy rovněž nepožadujeme u dětí ve věku do 1 roku.

 

Pro návštěvy platí i nadále již dříve platná pravidla - po celou dobu návštěvy je povinností návštěvníků mít ústa a nos zakryté respirátorem třídy alespoň FFP2 nebo KN 95. Dále je potřeba dodržovat rozestupy, používat dezinfekci rukou a zbytečně se nepohybovat ve společných prostorách domova.

 

Prosíme, přečtěte si aktualizovaná kompletní pravidla pro návštěvy, případně pravidla pro návštěvy klientů v terminálním stádiu.

Věříme, že toto zpřísnění bude pouze krátkodobé a s ústupem současné vlny bude možné jej zrušit. O aktuální situaci budeme informovat na našem webu.

 

Děkujeme za pochopení,

Vedení domova.


Méně...