Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
VELIKONOČNÍ PŘÍPRAVY

VELIKONOČNÍ PŘÍPRAVY

14.04.22

K velikonočním zvykům patří barvení vajíček, pletení pomlázky a pečení různého pečiva, například


Více...
 
VELIKONOČNÍ PŘÍPRAVY

K velikonočním zvykům patří barvení vajíček, pletení pomlázky a pečení různého pečiva, například velikonočního beránka. Díky naší šikovné aktivizační pracovnici Lucce a spolupráci klientů a klientek se během minulého týdne linula krásná vůně při pečení celým horním patrem domova. S pomocí všech, co se účastní aktivizačního programu upekli společně celkem čtyři piškotové beránky. A odměnou bylo samozřejmě to, že si na nich mohli všichni pochutnat!


Méně...
 
POMÁHAT JE V MÓDĚ

POMÁHAT JE V MÓDĚ

Pozvání a poděkování za skvělý nápad, jak podpořit náš Domov pokojného stáří Naděje

14.04.22

Tímto příspěvkem bychom velmi rádi pozvali všechny dobré lidi na krásnou sobotní akci do Jungmanových sadů


Více...
 
POMÁHAT JE V MÓDĚ

Tímto příspěvkem bychom velmi rádi pozvali všechny dobré lidi na krásnou sobotní akci do Jungmanových sadů, kterou pro nás zorganizoval dobročinný spolek (organizace) Pomáhat je v módě. Akce pod názvem Sweet festival se bude konat v sobotu od 9:00 do 16:00 hod. ve Vysokém Mýtě v Jungmanových sadech, a to díky úžasným lidem ze spolku Pomáhat je v módě a také sponzorům, kteří byli ochotni věnovat své produkty na festival a tím získat finanční příspěvek pro Domov pokojného stáří Naděje.  Předem moc děkujeme všem, kteří přijdou, užijí si příjemné dopoledne či odpoledne a podpoří dobrou věc.  Vedení Domu pokojného stáří Naděje


Méně...
 
JARNÍ ARANŽOVÁNÍ KVĚTIN

JARNÍ ARANŽOVÁNÍ KVĚTIN

08.04.22

Na milou návštěvu a zpříjemnění odpoledne k nám do zařízení přijely učitelky odborného výcviku 


Více...
 
JARNÍ ARANŽOVÁNÍ KVĚTIN

Na milou návštěvu a zpříjemnění odpoledne k nám do zařízení přijely učitelky odborného výcviku ze Střední zahradnické a technické školy v Litomyšli. Pro naše klienty si připravily ukázky jarních vazeb a dekorací vhodných ku příležitosti Velikonoc. S sebou si přivezly mnoho čerstvých řezaných květin, dřevěných doplňků, větviček z vrby a dalších dřevin. Na stolech se pak pod jejich rukama začaly množit krásné dekorace, zdobené misky, ošatky a vázy. V rámci času stráveného v našem zařízení vytvořily obě dámy mnoho krásných dekorací, které nám pak darovaly na výzdobu. Moc děkujeme za návštěvu a vnesení jarní nálady do našeho zařízení.


Méně...
 
VYSTOUPENÍ FOLKLORNÍHO SOUBORU JARO

VYSTOUPENÍ FOLKLORNÍHO SOUBORU JARO

06.04.22

V rámci projektu Ježíškova vnoučata bylo společným přáním klientů našeho zařízení vystoupení folklorního souboru 


Více...
 
VYSTOUPENÍ FOLKLORNÍHO SOUBORU JARO

V rámci projektu Ježíškova vnoučata bylo společným přáním klientů našeho zařízení vystoupení folklorního souboru s názvem Jaro. Tento soubor má v repertoáru lidové písně a tance Podorlicka – Žamberecka. Soubor je tvořen složkou hudební i taneční, má celkem 32 členů, z nichž k nám do zařízení dorazilo celkem 5 z nich (hráč na basu, tři houslisté, jeden z nich byl zároveň zpěvákem, a zpěvačka). Moc oceňujeme, že měli klienti možnost nechat si zazpívat a zahrát písničky dle svého přání. Všichni hudebníci byli velmi vstřícní, přinesli k nám dobrou náladu a zajistili krásný hudební zážitek všem zúčastněným. Tímto ještě jednou velmi děkujeme dárkyni a zároveň člence souboru paní Reslerové a samozřejmě všem hudebníkům za příjemně strávené odpoledne.  


Méně...
 
BESEDA NA TÉMA RALLYE DAKAR (světoznámá rallye, které se účastní i čeští zástupci)

BESEDA NA TÉMA RALLYE DAKAR (světoznámá rallye, které se účastní i čeští zástupci)

01.04.22

Dalším darem, který se podařilo zajistit pro naše zařízení skrze projekt Ježíškova vnoučata byla návštěva


Více...
 
BESEDA NA TÉMA RALLYE DAKAR (světoznámá rallye, které se účastní i čeští zástupci)

Dalším darem, který se podařilo zajistit pro naše zařízení skrze projekt Ježíškova vnoučata byla návštěva pana Jana Říhy. Pan Říha je třináctinásobný účastník této rallye, a to v roli reportéra pro Radiožurnál. O rallye Dakar napsal také tři knihy (sepsal historii o účasti českých zástupců). Aktuálně patři do moderátorského týmu Autosalonu TV Prima a Radiožurnálu Sport. Stal se tedy Ježíškovým vnoučetem a dal našim klientům dárek v podobě poutavého vyprávění o této světoznámé rallye. Své vyprávění doplnil o promítání fotografií a videí z Afriky, Jižní Ameriky a Saudské Arábie. Beseda byla velmi zajímavá díky tomu, že zážitky a poznatky byly opravdové, pan Říha byl účasten přímo na rallye, a proto mohl naše klienty nechat proniknout do zákulisí této prestižní soutěže a zeptat se na vše, co je zajímalo. Jménem celého zařízení bychom chtěli touto cestou ještě jednou panu Říhovi poděkovat.


Méně...
 
SOUSEDÉ ZE SVINNÉ

SOUSEDÉ ZE SVINNÉ

31.03.22

Pomalu se do našeho domova pokojného stáří vrací radost  dobrá nálada, a to díky těm, kteří k nám zavítají s vystoupením 


Více...
 
SOUSEDÉ ZE SVINNÉ

Pomalu se do našeho domova pokojného stáří vrací radost a dobrá nálada, a to díky těm, kteří k nám zavítají s vystoupením či besedou. Tentokráte jsme mezi námi přivítali hudební skupinu Sousedé ze Svinné s jejich vystoupením plným známých šlágrů a dobré dechovky. Byla to jejich druhá návštěva v našem zařízení, protože po první návštěvě nebylo pochyb o tom, jak moc se našim klientům jejich vystoupení líbilo. Dechovka je klientům blízká, provází je většinou celý život. Vystoupení kapely proto bylo přijato velmi vřele, klienti si dokonce s hudebníky zazpívali a zavzpomínali na dobu svého mládí. Pro všechny to bylo velmi příjemně strávené odpoledne s poslechem dobré hudby.


Méně...