Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
ZIMNÍ VÝTVARNÉ TVOŘENÍ S PANÍ ZAHÁLKOVOU

ZIMNÍ VÝTVARNÉ TVOŘENÍ S PANÍ ZAHÁLKOVOU

04.12.19

V období před adventem proběhlo pro naše klienty výtvarné tvoření se zimní tématikou. Pozvání přijala paní Zahálková, která pro klienty našeho domova v předchozích létech tyto rukodělné aktivity již organizovala. O tvoření byl i tento rok mezi klienty velký


Více...
 
ZIMNÍ VÝTVARNÉ TVOŘENÍ S PANÍ ZAHÁLKOVOU

V období před adventem proběhlo pro naše klienty výtvarné tvoření se zimní tématikou. Pozvání přijala paní Zahálková, která pro klienty našeho domova v předchozích létech tyto rukodělné aktivity již organizovala. O tvoření byl i tento rok mezi klienty velký zájem. Klienti si letos vyráběli pro radost veselého zimního skřítka ze štětky na malování, látkové čepice a ozdob. A potom se ještě klienti pobavili tvořením zimní rukavice z lesklého materiálu a vaty. Přítomní klienti se na této výtvarné dílně náramně bavili – procvičovali si u činnosti představivost i manuální zručnost. Vyrobené dárečky si klienti, s dobrým pocitem zábavného tvoření a vykonané práce, nechali na památku. Paní Zahálkové touto cestou moc děkujeme a těšíme se na další výtvarnou dílnu pod jejím vedením.


Méně...
 
VÝROBA KLUBÍČKOVÝCH ADVENTNÍCH VĚNCŮ

VÝROBA KLUBÍČKOVÝCH ADVENTNÍCH VĚNCŮ

27.11.19

Blíží se nám adventní čas a začínáme vytvářet vánoční výzdobu. Dnešní  odpoledne jsme si zpestřili tvořením věnců. Na pomoc nám přišla paní Hanka Tomašová, která se klientům věnovala, a společnými silami vytvářeli krásné věnce z klubíček z vlny.


Více...
 
VÝROBA KLUBÍČKOVÝCH ADVENTNÍCH VĚNCŮ

 

Blíží se nám adventní čas a začínáme vytvářet vánoční výzdobu. Dnešní  odpoledne jsme si zpestřili tvořením věnců. Na pomoc nám přišla paní Hanka Tomašová, která se klientům věnovala, a společnými silami vytvářeli krásné věnce z klubíček z vlny. Klubíčka jsme lepili pomocí tavných pistolí na polystyrenové korpusy a poté jsme je dozdobili vánočními doplňky – sněhovými vločkami, hvězdičkami a dalšími. Klienti si odnášeli krásné věnečky, které si mohou vystavit ve svém bytě, nebo jimi obdarovat své blízké. 

 


Méně...
 
SETKÁNÍ SE ZPĚVÁKEM JAKUBEM SMOLÍKEM

SETKÁNÍ SE ZPĚVÁKEM JAKUBEM SMOLÍKEM

21.11.19

Klientka našeho zařízení si moc přála osobně se setkat se zpěvákem Jakubem Smolíkem. Má moc ráda jeho písničky, které často poslouchá a osobní setkání s ním by pro ni bylo velkým zážitkem, který by si nesla do konce života.


Více...
 
SETKÁNÍ SE ZPĚVÁKEM JAKUBEM SMOLÍKEM

 

Klientka našeho zařízení si moc přála osobně se setkat se zpěvákem Jakubem Smolíkem. Má moc ráda jeho písničky, které často poslouchá a osobní setkání s ním by pro ni bylo velkým zážitkem, který by si nesla do konce života.

 

Klientce se přání splnilo, pan Smolík naše zařízení opravdu navštívil. Svou návštěvou také potěšil ostatní klienty, kteří zrovna měli posezení v čajovně. Jeho návštěva byla pro všechny obrovským překvapením a velkým zážitkem. Klientům rozdal svá CD, podepsané fotografie, vypil si s nimi čaj a popovídali si spolu. Klientka, která si přála osobně se se zpěvákem setkat, od něho také dostala lístky na koncert, který se konal v Litomyšli. Pro klientku to byl splněný sen. Panu Smolíkovi moc děkujeme!


Méně...
 
HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ

HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ

18.11.19

V našem zařízení jsme opět po delší době přivítali hosty z Církve adventistů sedmého dne z Chocně. Vystupující za doprovodu kytar zazpívali křesťanské písně. Naši klienti hudebnímu vystoupení bedlivě naslouchali a některou píseň si zanotovali


Více...
 
HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ

 

V našem zařízení jsme opět po delší době přivítali hosty z Církve adventistů sedmého dne z Chocně. Vystupující za doprovodu kytar zazpívali křesťanské písně. Naši klienti hudebnímu vystoupení bedlivě naslouchali a některou píseň si zanotovali s našimi hosty také. Součástí koncertu bylo dále biblické slovo pana kazatele. A nakonec měli členové církve pro naše klienty připravené dárky – nabídku křesťanských knih zdarma, které si mnozí klienti po koncertu prohlédli a mohli odnést domů pro sebe, a nebo pro své blízké. Našim hostům děkujeme za pěkné vystoupení i za knižní dary a těšíme se na další setkání.

 


Méně...
 
JEŽČÍ VÝTVARNÁ DÍLNA

JEŽČÍ VÝTVARNÁ DÍLNA

14.11.19

Inspirováni současným podzimním obdobím, klienti na výtvarné dílně v našem zařízení vytvářeli ježky z papíru. Tyto ježečky klienti obkreslili dle šablony na měkký barevný papír a jejich tělíčko a bodliny poskládali do harmoniky. Klienti si dali práci a


Více...
 
JEŽČÍ VÝTVARNÁ DÍLNA

 

Inspirováni současným podzimním obdobím, klienti na výtvarné dílně v našem zařízení vytvářeli ježky z papíru. Tyto ježečky klienti obkreslili dle šablony na měkký barevný papír a jejich tělíčko a bodliny poskládali do harmoniky. Klienti si dali práci a přilepili na své papírové ježky ještě nezbytné jablíčko nebo hruštičku a mrkací oko. Přítomné klienty roztomilý ježek potěšil a těší se na další tvoření ve výtvarné dílně.


Méně...
 
DÍKY SPONZORŮM MŮŽEME LÉPE POMÁHAT NAŠIM KLIENTŮM

DÍKY SPONZORŮM MŮŽEME LÉPE POMÁHAT NAŠIM KLIENTŮM

14.11.19

Letošní rok byl pro naše zařízení, co se týče úspěchů při účasti v projektech a při podávání žádostí o poskytnutí daru, velmi požehnaný. Uspěli jsme hned v několika.

V polovině roku jsme se zapojili do 6. ročníku grantového programu společnosti


Více...
 
DÍKY SPONZORŮM MŮŽEME LÉPE POMÁHAT NAŠIM KLIENTŮM

Letošní rok byl pro naše zařízení, co se týče úspěchů při účasti v projektech a při podávání žádostí o poskytnutí daru, velmi požehnaný. Uspěli jsme hned v několika.

V polovině roku jsme se zapojili do 6. ročníku grantového programu společnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“, a to s projektem „Vstávat bude snadnější“. Žádali jsme o finanční příspěvek na pomůcku Molift Raiser od firmy Etac. Jedná se o pojízdnou plošinku pro pohodlný přesun a pomocníka při změně polohy osob s omezenou hybností. Díky rozhodnutí zákazníků a štědrosti firmy Tesco jsme se s naším projektem umístili na druhém místě a získali tak více než polovinu ceny této pomůcky.

Firma IVECO BUS nám dále přispěla na dva polohovací vozíky, které významně přispívají k pohodlí klientů, jejichž zdravotní stav by bez těchto pomůcek vyžadoval celodenní pobyt v lůžku. Díky polohovacím vozíkům mohou být klienti vysazeni mimo lůžko a trávit čas ve společnosti dalších klientů a pracovníků ve společenských místnostech.

Dalším darem byl příspěvek od firmy BOHEMIA RINGS, s. r. o., díky kterému jsme mohli pořídit tři kusy antidekubitních matrací do lůžek pro naše klienty. Matrace pomáhají chránit před zhoršováním zdravotního stavu klientů, kteří jsou trvale upoutáni na lůžko.

Na podzim proběhla v Ústí nad Orlicí „Burza filantropie“, jíž jsme se aktivně účastnili. Náš projekt „Chodím..., tedy jsem“, jehož cílem byl nákup elektrického chodítka Topro Taurus a jeho využití pro naše klienty,  získal od přítomných sponzorů dary v celkové výši 50.000 Kč, což představuje celou částku, o niž jsme usilovali. Naše poděkování patří organizátorům a zejména pak sponzorům, kteří se Burzy účastnili. Jmenovitě pak děkujeme těm, kteří náš projekt podpořili: firmám IVECO BUS a KONZUM, Pardubickému kraji, firmám Solea CZ a KUDOS. Celá Burza probíhala ve velmi přátelském a inspirativním prostředí a její přínos je velký nejen díky finančním darům, ale také díky možnosti setkávání se a vzájemné inspirace mezi neziskovými organizacemi navzájem.

Předposledním projektem, kterého se v letošním roce účastníme, je projekt vyhlášený společností KONZUM, obchodní družstvo se sídlem v Ústí nad Orlicí s názvem „Společně za úsměv“. Tohoto projektu se dárci mohou zúčastnit až do konce roku 2019. Žádáme v něm o prostředky na pořízení pěti párů ochranného polstrování postranic lůžek pro naše klienty. Ochranné polstrování zabrání případnému zranění klienta.

Za dlouhodobou spolupráci a zásobování mléčnými výrobky v průběhu celého roku také děkujeme Choceňské mlékárně, s. r. o.

Mimo výše uvedeným dárcům z řad firem také neméně děkujeme i dárcům individuálním, díky jejichž příspěvkům jsme mohli ještě více zpříjemnit život našim klientům v zařízení, a to prostřednictvím nákupu kávy, drobného občerstvení, surovin potřebných k pečení, výtvarného materiálu či platby odměny pro hudebníky a přednášející.

A posledním projektem je pro naše zařízení již tradiční účast v projektu Českého rozhlasu „Ježíškova vnoučata“. Ta jsou v tuto chvíli na svém začátku, ale naši klienti se již teď těší na splnění svých přání. Jen namátkou se například jedná o výlet do Národního divadla v Praze, kosmetické balíčky, terapeutická zvířátka nebo seniorské křížovky.

Všechny pořízené pomůcky našim klientům zpříjemní a zjednoduší pohyb a přesuny po zařízení i mimo něj. A v neposlední řadě i našim pracovníkům ulehčí práci s klienty.

Všem výše uvedeným dárcům ještě jednou velmi děkujeme!

 

 


Méně...