Uherské Hradiště

 
 
 
První Dobročinný obchod NADĚJE v Uherském Hradišti

První Dobročinný obchod NADĚJE v Uherském Hradišti

09.12.15

V historických prostorách bývalé jezuitské koleje na Masarykově náměstí 21 otevřela 7. prosince otrokovická pobočka NADĚJE svůj první Dobročinný obchod v Uherském Hradišti.


Více...
 
První Dobročinný obchod NADĚJE v Uherském Hradišti

V historických prostorách bývalé jezuitské koleje na Masarykově náměstí 21 otevřela 7. prosince otrokovická pobočka NADĚJE svůj první Dobročinný obchod v Uherském Hradišti. Slavnostního otevření se kromě představitelů města Uherské Hradiště zúčastnila také Jitka Hlaváčová, herečka Slováckého divadla, která převzala nad Dobročinným obchodem patronát. O příjemnou vánoční atmosféru se postarala cimbálová muzika Základní umělecké školy ze Starého Města.

 

Zřizování dobročinný obchodů (charity shopů) má tradici především v zahraničí, kde je tento způsob získávání prostředků pro neziskový sektor běžný. Obchody nabízejí široký sortiment darovaného zboží a dávají tak možnost vdechnout další život oblečení, hračkám, knihám, vybavení do domácnosti. Šetří tak peněženky nakupujících, životní prostředí a současně pomáhají.

 

Finanční prostředky získané prodejem darovaných věcí budou využity na pomoc lidem s handicapem. Zájemci zde mohou nakupovat nejen darované věci za symbolickou cenu, ale také výrobky sociálně terapeutických dílen otrokovické a uherskohradišťské NADĚJE. Dobročinný obchod je také jednou z cest jak prezentovat naše služby.

 

Lidé mohou věci, které už nepotřebují, ale jsou stále zachovalé, věnovat přímo v obchodě nebo v sociálně terapeutické dílně na ulici Průmyslová 712 v Uherském Hradišti.

 

Dobročinný obchod NADĚJE je otevřen PO - PÁ 9:00 - 12:30 a 13:00 - 17:00.

 

Fotografie ze slavnostního otevření naleznete zde


Méně...
 
Nakupujte, hlasujte a náš projekt podpořte!

Nakupujte, hlasujte a náš projekt podpořte!

01.06.15

Podpořte hlasováním náš projekt v podejně TESCO v Uherském Hradišti.


Více...
 
Nakupujte, hlasujte a náš projekt podpořte!

 

V průběhu měsíce června můžete v Hypermarketu Tesco Uherské Hradiště svými hlasy podpořit náš projekt sociálně terapeutické dílny, kterou v Uherském Hradišti provozujeme od začátku letošního roku. K tomu, abyste náš projekt podpořili, stačí pouze vhodit žetony do schránky k našemu projektu, kterou v Tescu Uherské Hradiště najdete. Žetony obdržíte za každý nákup v Tescu v minimální hodnotě 200 Kč. Projekt, který obdrží nejvíce hlasů, dostane od společnosti Tesco dar ve výši 50 000 Kč.

Pokud v hlasování uspěje náš projekt, použijeme dar na pořízení klimatizace a venkovního posezení pro novou sociálně terapeutickou dílnu v Uherském Hradišti. V dílně se lidé se zdravotním postižením učí základním pracovním návykům a dovednostem. Při této činnosti zde vznikají krásné výrobky, které si pak můžete zakoupit na našich akcích nebo jarmarcích. Naši dílnu má rádo sluníčko, a tak zde v létě bude panovat velké horko. Proto chceme z daru financovat pořízení klimatizace do dílny a také venkovní posezení, aby se nám v dílně dobře pracovalo i v létě. Pomoci nám v tom můžete právě vašimi hlasy v Hypermarketu Tesco Uherské Hradiště. Děkujeme!

 


Méně...
 
Kabelkový veletrh v Uherském Hradišti předčil očekávání

Kabelkový veletrh v Uherském Hradišti předčil očekávání

Lidé na Uherskohradišťsku mají dobré srdce a chtějí pomáhat

13.05.15

Více jak 1 500 darovaných kabelek a 35 510 korun. To jsou čísla dalšího Kabelkového veletrhu pro NADĚJI tentokrát v Uherském Hradišti.


Více...
 
Kabelkový veletrh v Uherském Hradišti předčil očekávání

Více jak 1 500 darovaných kabelek a 35 510 korun. To jsou čísla dalšího Kabelkového veletrhu pro NADĚJI, který tentokrát za velkého zájmu dam, dívek, ale i pánů všech věkových kategorií proběhl 11. května v Uherském Hradišti.  Mezi nejcennější na Kabelkovém veletrhu patřily opět designové kousky návrhářů nebo kabelky známých osobností. Nechyběly ani zajímavé retro kabelky.  Za úspěch patří velké poděkování všem, kteří kabelku do projektu darovali, i těm, kteří si přišli kabelku koupit. 

Výtěžek této unikátní dobročinné akce bude věnován na provoz nově otevřené sociálně terapeutické dílny NADĚJE v Uherském Hradišti na ulici Průmyslová.

 

Velmi si vážíme mediální podpory a pomoci Slováckého deníku, který akci zviditelnil na stránkách svého periodika.

 

Partnerům děkujeme za spolupráci při akci, která jedny baví a druhým pomáhá.

 

Fotografie z Kabelkového veletrhu v Uherském Hradišti

 

O kabelkách v Uherském Hradišti si můžete přečíst ve Slováckém deníku: http://slovacky.denik.cz/zpravy_region/kabelkovy-veletrh-vzaly-navstevnice-utokem-20150511.html

 

 

 

 


Méně...
 
Sociálně terapeutická dílna v Uherském Hradišti byla slavnostně otevřena.

Sociálně terapeutická dílna v Uherském Hradišti byla slavnostně otevřena.

29.03.15

Za velkého zájmu médií i veřejnosti byla 19. února 2015 symbolickým přestřižením pásky slavnostně otevřena sociálně terapeutická dílna


Více...
 
Sociálně terapeutická dílna v Uherském Hradišti byla slavnostně otevřena.

Za velkého zájmu médií i veřejnosti byla 19. února 2015 symbolickým přestřižením pásky slavnostně otevřena sociálně terapeutická dílna v Uherském Hradišti na ulici Průmyslová.

Děkujeme všem, kteří vznik dílny podpořili.

 

Článek Slováckého deníku naleznete zde

Reportáž TV Slovácko můžete zhlédnout zde

FotOgrafie ze slavnostního otevření naleznete zde


Méně...
 
Sociálně terapeutická dílna znamená uplatnění pro lidi se zdravotním znevýhodněním

Sociálně terapeutická dílna znamená uplatnění pro lidi se zdravotním znevýhodněním

29.03.15

Srdečně Vás zveme 19. února 2015 od 13 hodin na slavnostní otevření sociálně terapeutické dílny v Uherském Hradišti.


Více...
 
Sociálně terapeutická dílna znamená uplatnění pro lidi se zdravotním znevýhodněním

Otevřením sociálně terapeutické dílny v Uherském Hradišti došlo od 1. ledna 2015 k dalšímu rozšíření poskytování sociálních služeb otrokovickou pobočkou NADĚJE. V nově upravených prostorách vzniklo v ulici Průmyslová 712 v Uherském Hradišti místo pro sociální službu pro zdravotně znevýhodněné lidi. Předpokládáme, že službu bude využívat více než 40 lidí především z velkých domovů pro osoby se zdravotním postižením v Uherském Hradišti a jeho okolí. Služba je určena lidem se sníženou soběstačností z důvodu zdravotního postižení. Jejím účelem je dlouhodobá a pravidelná podpora zdokonalování pracovních návyků a dovedností. Nezanedbatelným přínosem je možnost jejich denního setkávání a soužití s ostatními lidmi.

Smyslem této služby je také pomoc uživatelům opouštějícím ústavy v rámci procesu začlenění se do běžné společnosti.  Program dílny je zaměřen na rukodělnou výrobu keramiky, pletení košíků, navlékání korálků, výrobu polštářů plněných molitanem, výrobu šperků a dekupáž. Výrobky klientů dílny jsou vždy originální, proto bude jejich prodej součástí činnosti dílny. Během otevření bude možno zakoupit i první výrobky z dílny.

 

První fotografie z dílny naleznete zde


Méně...
 
Od 1.1.2015 zahajujeme provoz nového pracoviště sociálně terapeutické dílny v Uherském Hradišti na ulici Průmyslová 712 (areál bývalé
Více...
 

Od 1.1.2015 zahajujeme provoz nového pracoviště sociálně terapeutické dílny v Uherském Hradišti na ulici Průmyslová 712 (areál bývalé celnice). Teď vše plánujeme, připravujeme, jednáme s klienty. O všem důležitém Vás budeme postupně informovat na našich webových stránkách.


Méně...