Praha

 
 

Pomoc lidem bez domova v Praze

POMÁHÁME LIDEM BEZ DOMOVA ŽÍT DŮSTOJNĚJŠÍ A BEZPEČNĚJŠÍ ŽIVOT.

 

Nabízíme ubytování v azylových domech a tréninkových bytech, přenocování v noclehárnách, jídlo a sprchu v nízkoprahových denních centrech, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychologem, přímou pomoc v ulicích, zdravotní ošetření v ordinacích lékařů.

 

      

 

 

MÁME RÁDI PROJEKTY:

 

Logo NSLogo Místní místnímLogo Nejdřív doma    

 

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY?

Navštivte naše nízkoprahová denní centra nebo přijďte na stanoviště Mobilní sociální služby a proberte svou situaci se sociálním pracovníkem. Pokud potřebujete ubytování, obraťte se přímo na sociální pracovníky azylových domů (pro muže, pro ženy).

 

 

 

AKTUALITY

 
 
Děkujeme Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové

Děkujeme Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové

08.12.23

Výměna nábytku v tréninkových bytech pražské pobočky NADĚJE byla podpořena z programu Obyčejný život...


Více...
 
Děkujeme Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové

V letošním roce jsme se opravdu snažili vylepšit prostředí v našich tréninkových bytech. Ty byly doposud vybaveny darovaným často kancelářským nábytkem, který už dosluhoval. Naším cílem bylo zařídit byty tak, aby poskytovali pocit skutečného domova. Věříme, že bydlení v příjemném prostředí motivuje lidi ke změně jejich životní situace a celkového pohledu na život.

 

Tréninkové bydlení je určeno především lidem bez domova, kteří potřebují dlouhodobější podporu sociálních pracovníků a pracovnic při řešení své životní situace. Většinou se jedná o lidi v insolvenci nebo s velkými dluhy, lidi s dlouhodobými zdravoními problémy a nízkým příjmem, lidi podstupující následnou péči po odvykací léčbě a také ty, kteří opakovaně selhávají v samostatném bydlení.

 

Výměna nábytku v tréninkových bytech pražské pobočky NADĚJE byla podpořena z programu Obyčejný život Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové.

 

Obyvatelé tréninkových bytů mají z nového nábytku velkou radost. Moc děkujeme!

 

Nový nábytek v tréninkovém bytě


Méně...
 
Charitativní kalendář ART 2024 je na světě!

Charitativní kalendář ART 2024 je na světě!

07.12.23

V pondělí jsme ho náležitě pokřtili a nyní ho najdete na našem e-shopu. Kdo chce mít doma unikátní dílo v podobě nástěnného kalendáře...


Více...
 
Charitativní kalendář ART 2024 je na světě!

V pondělí jsme ho náležitě pokřtili a nyní ho najdete na našem e-shopu.

 

Kdo chce mít doma unikátní dílo v podobě nástěnného kalendáře nebo kdo chce originální dárek s přesahem, má jedinečnou příležitost!

 

https://eshop.nadeje.cz/produkty/#ulice

 

Na e-shopu nenajdete jen kalendář, ale také 16 jedinečných grafických tisků a litografií od umělců, které spojili své jméno a um s projektem Ulice pomáhá ulici.

 

Celý výtěžek jde na podporu kampaně Darujte nohy v teple, prostřednictvím které nakupujeme teplé zimní oblečení a boty lidem bez domova.

 

Darovat můžete:

https://www.darujme.cz/darujtenohyvteple


Méně...
 
Děkujeme společnosti Bushman s.r.o.

Děkujeme společnosti Bushman s.r.o.

06.12.23

Desinfekční prostředky jsou v sociálních službách pro lidi bez domova nezbytností. Velké poděkování proto patří společnosti Bushman s.r.o...


Více...
 
Děkujeme společnosti Bushman s.r.o.

Desinfekční prostředky jsou v sociálních službách pro lidi bez domova nezbytností. Velké poděkování proto patří společnosti Bushman s.r.o., která nám darovala 40 krabic kvalitních desinfekcí a zajistila tak zásoby pro všechna naše pražská střediska na několik měsíců.

 

Dar poslouží nejen našim klientům a klientkám, ale především také zaměstnancům, kteří by bez něj svoji náročnou profesi nemohli vykonávat.

 

Děkujeme.  

 

Desinfekční prostředky od společnosti Bushman s.r.o.


Méně...
 
Mezinárodní den dobrovolníků

Mezinárodní den dobrovolníků

05.12.23

Dnes si připomínáme Mezinárodní den dobrovolníků. A děkujeme všem, kteří svůj volný čas věnují pomoci a nezištné práci v NADĚJI...


Více...
 
Mezinárodní den dobrovolníků

Dnes si připomínáme Mezinárodní den dobrovolníků.

 

A děkujeme všem, kteří svůj volný čas věnují pomoci a nezištné práci v NADĚJI. Srdečné díky patří našim přátelům, kteří se zapojili do Sbírka potravin, jak na jaře, tak na podzim, a bez jejichž úsilí by se nám v obou kolech nepodařilo vybrat rekordní množství potravin. Děkujeme také dobrovolníkům, kteří s nadšením věnují svůj čas na Štědrý den přípravě Štědrovečerní tabule a rozdávání dárků lidem bez domova. Velkou pomocí pro lidi bez domova jsou například také Medici na ulici, kteří zajišťují kontinuální chod nízkoprahových ošetřoven a sami také pravidelně vyráží do terénu.

 

Říká se, že dobrovolníci nejsou placeni – ne proto, že by byli bezcenní, ale proto, že jsou k nezaplacení. Všem dobrovolníkům patří velké díky, bez vás by to nešlo! 

 

Text a foto: Jana Halámková, fundraiserka


Méně...
 
Křest kalendáře ART 2024

Křest kalendáře ART 2024

04.12.23

Právě dnes proběhne křest charitativního kalendáře ART 2024 a vernisáž výstavy „Malování pro NADĚJI“. Jsme moc rádi, že i v dnešní digitalizované době...


Více...
 
Křest kalendáře ART 2024

Právě dnes proběhne křest charitativního kalendáře ART 2024 a vernisáž výstavy „Malování pro NADĚJI“.    

 

Jsme moc rádi, že i v dnešní digitalizované době neztrácí tištěný kalendář své kouzlo a je součástí našich domovů i kanceláří. Může být opravdovým uměleckým dílem a velmi silnou formou prezentace. To vše splňuje náš charitativní kalendář ART 2024 pro příští rok.  

 

Už dnes od 18 hodin ho pokřtíme v pražském Rock Café. Jeho tvůrcem je náš velký podporovatel a kamarád Jirka Šourek.  

 

Můžete se těšit také na vernisáž výstavy „Malování pro NADĚJI“, které se stalo základem pro tvorbu kalendáře. My můžeme slíbit příjemnou atmosféru, napětí v podobě tomboly a hlavně spoustu (nejen) street artového umění. Kalendář si budete moci koupit přímo na místě a připomínáme, že veškerý výtěžek z jeho prodeje bude věnován kampani Darujte nohy v teple.  

 

Darovat můžete:

https://www.darujme.cz/darujtenohyvteple 

 

Více o akci se dozvíte také v naší facebookové události: https://www.facebook.com/events/373926831857183 

 

Těšíme se na viděnou dnes večer.


Méně...
 
Zimní humanitární opatření pro lidi bez domova

Zimní humanitární opatření pro lidi bez domova

01.12.23

Dnešním dnem začínají zimní humanitární opatření pro lidi bez domova v Praze a stejně jako každý rok jsme do nich zapojeni také. Jak konkrétně?


Více...
 
Zimní humanitární opatření pro lidi bez domova

Dnešním dnem začínají zimní humanitární opatření pro lidi bez domova v Praze a stejně jako každý rok jsme do nich zapojeni také. Jak konkrétně?  

 

Zajišťujeme noční terénní program, kdy dva terénní pracovníci monitorují vybrané městské části a kontaktují lidi bez domova přežívající ve veřejném prostoru a místech, které jim slouží k přespávání. Služba funguje od 20:00 do 7:00 každý den v týdnu.  

 

Ode dneška je také v provozu noclehárna v Troji s kapacitou 60 lůžek. Příjem klientů je 20:30 - 21:30, odchod je v sedm hodin ráno. Noclehárna je v provozu každý den v týdnu. 

 

K dispozici bude také noční hygienické centrum s několika krizovými lůžky, kde budeme zajišťovat hygienu, výměnu ošacení a základní péči pro lidi bez domova. Centrum je určeno pouze pro klienty, které přivezou naši noční terénní pracovnici v rámci nočního terénu.    

 

A připomínáme, že šestý ročník sbírky Darujte nohy v teple je v plném proudu. Obdarujte teplým oblečením nebo botami konkrétního člověka bez domova. Děkujeme.  

 

https://www.darujme.cz/darujtenohyvteple


Méně...