Otrokovice

 
 

POSKYTUJEME SLUŽBY PRO LIDI S MENTÁLNÍM A KOMBINOVANÝM POSTIŽENÍM

 

Přečtěte si o historii a současnosti naší pobočky. V Otrokovicích poskytujeme služby pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením již od roku 1993.

Staňte se také našimi přáteli na  Facebooku.

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

 
 
Adventní setkání plné divů z rukou lidí s handicapem

Adventní setkání plné divů z rukou lidí s handicapem

06.12.15

Vánoční atmosféra, zvuk koled, mikulášská obchůzka, tvořivá dílna pro děti a spousta originálních dárků z šikovných rukou lidí s handicapem.


Více...
 
Adventní setkání plné divů z rukou lidí s handicapem

Vánoční atmosféra, zvuk koled, mikulášská obchůzka, tvořivá dílna pro děti a spousta originálních dárků z šikovných rukou lidí s handicapem. Tak to byl již tradiční Vánoční jarmark v zahradě Domu NADĚJE 3. prosince.

 

Jarmarky v zahradě Domu NADĚJE se z původní prezentace dílny v Otrokovicích postupně proměnily v setkání dílen nejen naší, ale i dalších organizací působících v sociální oblasti na Zlínsku. O tom, že se stávají oblíbenými, svědčí výtěžek téměř 43 tisíc korun, který bude věnován zpět na provoz dílen NADĚJE Otrokovice, NADĚJE Zlín, Domova pro osoby se zdravotním postižením Zborovice, Charity sv. Anežky, Pojďte s námi a sociálního podniku Naděje, otrokovické o.p.s..

 

Děkujeme všem návštěvníkům, dobrovolníkům a partnerům, že jsme společně do zahrady Domu NADĚJE vnesli ducha Vánoc.

 

Vánoční atmosféru, jak ji zachytil Jan Karásek ze Zlínského deníku, si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

 


Méně...
 
Pro dárky na Vánoční jarmark do NADĚJE v Otrokovicích

Pro dárky na Vánoční jarmark do NADĚJE v Otrokovicích

22.11.15

Nenechávejte nákup vánočních dárků na poslední chvíli!


Více...
 
Pro dárky na Vánoční jarmark do NADĚJE v Otrokovicích

Nevíme jak, ale letošní rok běží jako zblázněný! Ani jsme se nenadáli a už tady budou zase Vánoce a nejvyšší čas začít řešit dárky. Ať to nenecháváte na poslední chvíli, máme pro Vás skvělý tip a tím je náš tradiční Vánoční jarmark 3. prosince 2015 od 13 hodin v zahradě Domu NADĚJE v Otrokovicích.

 

Na stáncích se objeví nejrůznější výrobky, které vznikly v rukách lidí s postižením či s řemeslnou zručností z více jak deseti dílen působících v sociální oblasti z Otrokovic a okolí.

Nebude chybět obchůzka mikulášské družiny, tvoření pro děti ani teplé občerstvení. Vánoční atmosféru jarmarku dokreslí pěvecký sbor Studánka ZŠ Mánesova.

 

Pokud si chcete v předvánočním čase užít příjemnou atmosféru, nebo se jen tak zastavit na kus řeči s přáteli a známými při horkém punči s pečeným jablkem, určitě si udělejte čas na Vánoční jarmark v NADĚJI. Nákupem jedinečných dárků uděláte radost blízkým a podpoříte dobrou věc.

 

 Výtěžek z celé akce půjde zpět na podporu dílen působících v sociální oblasti. 


Méně...
 
NADĚJE na startu půlmaratonu v Otrokovicích

NADĚJE na startu půlmaratonu v Otrokovicích

10.11.15

Sedm statečných běžeckých nadějí otrokovické pobočky 7. listopadu obléklo trika NADĚJE  a  postavilo se na start štafetového závodu v půlmaratonu.


Více...
 
NADĚJE na startu půlmaratonu v Otrokovicích

7. listopadu v rámci XVI. ročníku Memoriálu MUDr. Podmolíka sedm statečných běžeckých nadějí otrokovické pobočky obléklo trika NADĚJE a postavilo se na start štafetového závodu v půlmaratonu. Na medaile vyrobené v naší sociálně terapeutické dílně jsme v konkurenci více jak 50 štafet nedosáhli. Vítězstvím pro nás však byli všichni ti, kteří se zastavili v oranžovém stánku NADĚJE doplnit energii nebo jen tak na kus řeči. Diváci, naši dárci a přátelé nebo třeba i vítěz závodu v maratonu a půl nejznámější český vytrvalec současnosti Daniel Orálek.

Fotografie z celého dne naleznete v galerii.


Méně...
 
Dobročinný bazar pro otrokovickou NADĚJI

Dobročinný bazar pro otrokovickou NADĚJI

26.10.15

Vdechněte další život oblečení, hračkám, knihám, vybavení do domácnosti apod., ušetříte peněženky, životní prostředí, uděláte radost a pomůžete.


Více...
 
Dobročinný bazar pro otrokovickou NADĚJI

Ve dnech 9. a 10. prosince 2015 pořádá otrokovická pobočka NADĚJE ve foyer Otrokovické BESEDY 2. ročník dobročinného bazaru. Svou záštitou podpoří dobročinný bazar i starosta Otrokovic Jaroslav Budek.

Vdechněte další život oblečení, hračkám, knihám, vybavení do domácnosti apod., ušetříte peněženky, životní prostředí, uděláte radost a pomůžete. Nezřídka se objeví i možnost obohatit svou vintage sbírku zapomenutým kouskem z babiččiny kredence či retro oblečením.

 

Jak můžete pomoci? Vyjma podpory formou nákupu na Dobrobazaru se můžete i Vy zapojit do sbírky oblečení, doplňků, knih, hraček či věcí do domácnosti (vše ve stavu vhodném k prodeji a dalšímu použití novými majiteli), která probíhá do 3. prosince 2015. Dary je možné předávat na adrese:

Café Naděje, tř. Spojenců 1840 (po-pa 12-17hod.),

Dům NADĚJE, Wolkerova 1274, Otrokovice (po-pa 8-17 hod.),

prodejna Galanterie a textilu, nám. 3. května (po-pa 8-12 13-17 hod.).

 

Svým nákupem na Dobrobazaru 9. prosince od 10 do 18 hod. a 10. prosince od 10 do 15 hod. na Otrokovické BESEDĚ pomůžete lidem, které na bazaru nepotkáte, ale vaši pomoc potřebují a ocení. Kromě hravého a nedrahého nakupování budou pro návštěvníky připraveny voňavé nápoje a další příjemnosti v podobě improvizované kavárny a dětského koutku.

 

Výtěžek akce bude věnován na zakoupení polohovací postele pro Domov NADĚJE v Otrokovicích.


Méně...
 
NADĚJE také sociálně podniká

NADĚJE také sociálně podniká

22.10.15

Sociální podnikání je významným trendem posledních let. Přečtěte si, jak se daří NADĚJI na poli zaměstnávání lidí s handicapem.


Více...
 
NADĚJE také sociálně podniká

Sociální podnikání je významným trendem posledních let, jehož cílem je vytvářet takové podnikatelské aktivity, které budou jednoduše řečeno přívětivé jak vůči lidem, které podnik zaměstnává, tak vůči svému okolí. Sociální podniky se tak snaží nejen vytvářet vhodné podmínky všem svým zaměstnancům podle jejich potřeb, ale také se chovat ekologicky a investovat většinu svého zisku zpět do rozvoje firmy. Integrační sociální podniky pak ještě navíc zaměstnávají lidi z cílových skupin znevýhodněných na trhu práce. Nejčastěji se jedná o lidi se zdravotním postižením, pro něž sociální podniky mnohdy představují jedinou šanci, kde získat zaměstnání.

Otrokovická pobočka NADĚJE již dvacátým druhým rokem poskytuje sociální služby lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Za tu dobu vznikl nejen celý komplex sociálních služeb, ale mnozí z klientů také úspěšně prošli tréninkem svých dovedností, takže byli připraveni uplatnit se i na trhu práce. Bohužel pracovních příležitostí pro lidi se zdravotním postižením bylo málo, a tak se NADĚJE rozhodla vstoupit na pole zaměstnávání lidí s handicapem. Založila proto dceřinou společnost Naději, otrokovickou o.p.s., jejímž hlavním cílem je právě zaměstnávání lidí se zdravotním postižením. Naděje, otrokovická o.p.s. postupně úspěšně rozvíjí svou činnost a získává si své místo nejen mezi sociálními podniky, ale i na trhu jako takovém.

A o tom, jak to v tomto našem sociálním podnikání chodí, se můžete dočíst třeba v následujících článcích, které o aktivitách Naděje, otrokovické o.p.s. v poslední době vyšly:

 

Město Otrokovice je pro sociální podnik důležitým partnerem

FOTOREPORTÁŽ: Když je čas (nejen) něco malého zakousnout

Transformace ústavní péče a sociální podnikání?

 


Méně...
 
Malování v Hostýnských vrších

Malování v Hostýnských vrších

30.09.15

Srdečně Vás zveme na výstavu obrazů, které byly vytvořeny během malířského kurzu Malování v Hostýnských vrších.


Více...
 
Malování v Hostýnských vrších

Srdečně Vás zveme na výstavu obrazů, které byly vytvořeny během malířského kurzu Malování v Hostýnských vrších. Výstava se uskuteční ve spolupráci se spolkem Za zdravé a krásné Holešovsko v Café Naděje, tř. Spojenců 1840. Vernisáž výstavy proběhne 7.10.2015 v 16:30 hod. Součástí programu vernisáže bude vystoupení žáků Základní umělecké školy Otrokovice a vyhlášení výsledků výtvarné soutěže "Pohádková zahrada".


Méně...