Otrokovice

 
 

POSKYTUJEME SLUŽBY PRO LIDI S MENTÁLNÍM A KOMBINOVANÝM POSTIŽENÍM

 

Přečtěte si o historii a současnosti naší pobočky. V Otrokovicích poskytujeme služby pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením již od roku 1993.

Staňte se také našimi přáteli na  Facebooku.

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

 
 
Program komunitního centra - říjen

Program komunitního centra - říjen

19.09.23

Zveme vás na říjnový program komunitního centra.


Více...
 
Program komunitního centra - říjen

Zveme vás na říjnový program komunitního centra.

 

S blížícím se podzimem opět nabízíme prostor v pondělí dopoledne maminkám a dětem v naší HERNIČCE, ve které máme nové hračky.

 

Rádi bychom pozvali všechny milovníky studené kuchyně na odpoledne plné pomazánek. Kdy budeme sdílet, recepty, rady i vychytávky, jak se stát mistrem studené kuchyně.

 

Filmové odpoledne nabídne film AHOJ, ROBOTE - zamyšlení nad tím, zda může umělá inteligence nahradit člověka. Také vás zveme na BÁZÁREK OBLEČENÍ. Můžete měnit, darovat nebo prodávat ,...

 

Těšíme se na vás!

 

 


Méně...
 
Rozloučení s létem v naší dílně

Rozloučení s létem v naší dílně

18.09.23

Tak jako každý rok jsme se s klienty sociálně terapeutické dílny loučili s létem. Společně jsme si opekli špekáčky, zazpívali, zatancovali a zasportovali.


Více...
 
Rozloučení s létem v naší dílně

Tak jako každý rok jsme se s klienty sociálně terapeutické dílny loučili s létem. Společně jsme si opekli špekáčky, zazpívali, zatancovali a zasportovali. Všichni jsme se náramně bavili.

 

Velké poděkování patří správci areálu, panu Pavlovi, díky němuž jsme si toto odpoledne mohli užít na skvělém místě.

 

Nyní už jsme zpět v dílně a připravujeme se na nadcházející vánoční období. Už se to u nás ztačíná hemžit andílky, vločkami, ozdobičkami. Bude se na co těšit!


Méně...
 
Běh NADĚJE oslavil 30 let solidarity a pomoci druhým

Běh NADĚJE oslavil 30 let solidarity a pomoci druhým

12.09.23

V pátek 8. září vyběhlo pro dobrou věc 265 lidí, kteří se připojili k oslavě NADĚJE a výročí 30 let poskytování pomoci lidem s mentálním a kombinovaným postižením.


Více...
 
Běh NADĚJE oslavil 30 let solidarity a pomoci druhým

 

V pátek 8. září vyběhlo pro dobrou věc 265 lidí, kteří se připojili k oslavě NADĚJE a výročí 30 let poskytování pomoci lidem s mentálním a kombinovaným postižením.

 

„Jsem velmi potěšen, že se k oslavě solidarity a vzájemné pomoci druhým zapojilo tolik lidí. Tolik lidí, kteří běželi pro ty, kterým podáváme pomocnou ruku. Velmi si vážíme pomoci jak vedení města Otrokovice, tak Zlínského kraje, podnikatelského sektoru, kteří se rozhodli věnovat nejen finanční podporu, ale také svůj čas a energii a sami se akce zúčastnili. A samozřejmě děkuji také všem, kteří nám pomohli se samotnou organizací akce.  Bez veškeré této podpory by tako akce nemohla proběhnout,“ uvádí Lukáš Šilc, oblastní ředitel NADĚJE. Běh NADĚJE však nebyl o rychlosti a soutěžení, ale byl o společné snaze a motivaci.

 

V 15 hodin odstartovala první skupina Běhu NADĚJE a dobrá nálada se nesla celým odpolednem. Symbolických 30 km uběhlo k výročí 30 let deset běžeckých skupin. Běžci se mohli připojit mimo jiné k ústřednímu řediteli NADĚJE, k hejtmanovi Zlínského kraje, starostce města Otrokovice, nebo jednatelům významných otrokovických firem -  Continental Česká republika, Teplárna Otrokovice, WESTLAND Otrokovice, Yokohama TWS Česká republika.

 

Spoluorganizátorem akce byly  Běhy Zlín.

 

Nesoutěžního běhu se ovšem mohli zúčastnit i ti, kteří si na 3 km trať netroufli, ale chtěli běžet či jet také. Na startovní čáře se tak setkala jak veřejnost, tak také ti, kterým bylo toto sportovní odpoledne věnováno – klienti otrokovické NADĚJE.V cíli pak všichni sklidili velký potlesk.

 

Celkem se zapojilo 265 běžců. Každý běžec byl v cíli odměněn medailí, kterou vyrobili klienti otrokovické sociálně terapeutické dílny.

 

„Díky sponzorům a veřejnosti pomůže výtěžek běhu NADĚJE financovat projekty, na které je z běžného rozpočtu obtížné vyčlenit prostředky a které klientům NADĚJE, pobočky Otrokovice ještě více zkvalitní pobyt ve službách. Nyní proto bude například moci započít projekt na renovaci sociálního zázemí sociálně terapeutické dílny,“ doplňuje Šilc.

 

Poděkování proto patří i dalším partnerům akce: EMS ELEKTRO, Otrokovická BESEDA s.r.o., Vitar.cz za vitamínové a Craft CZ & SK za sportovní odměny pro účastníky běhu.

 

Děkujeme také Epes Rabes Catering, kteří nachystalipro běžce i ovocné osvěžení, Velkokavárně Gulliver za speciální běžecké drinky a Pekárně Nováček za úžasné koláčky. Děkujeme kapele Minami - hudební skupina, která přijala pozvání a svým koncertem završila celé skvělé odpoledne a dokázala roztančit publikum. Za pomoc s organizací také vedoucímu a všem ze Skaut Otrokovice - středisko Josefa Šivela - středisko Josefa Šivela, kteří dohlíželi a pomáhali na trati a dalším lidem, kteří se nám rozhodli přijít pomoci.

 

Celým odpolednem provázel pohotový moderátor Martin Rezek.

 

Výtěžek akce nám pomůže realizovat projekty, na které je z běžného rozpočtu obtížné vyčlenit prostředky a které klientům NADĚJE, pobočky Otrokovice ještě více zkvalitní pobyt ve službách. Nyní proto bude například moci započít projekt na renovaci sociálního zázemí sociálně terapeutické dílny, jejíž klienti pro všechny běžce připravili originální medaile. Pevně věříme, že jste si užili nadějné odpoledne spolu s námi. My s vámi určitě a proto věříme, že se v dobré náladě na startovní čáře potkáme znovu.

 

Odkaz na fotogalerii akce: https://beh-nadeje.cz/fotky/


Méně...
 
Tři, dva, jedna... start

Tři, dva, jedna... start

30.08.23

Právě teď je ideální čas přihlásit se na Běh NADĚJE. Neváhejte a poběžte pro dobrou věc.


Více...
 
Tři, dva, jedna... start

Právě teď je ideální čas přihlásit se na Běh NADĚJE. Neváhejte a poběžte pro dobrou věc. Potkáme se na startu?

 

Vše vypukne v pátek 8. 9. 2023 ve 14 hod. Pokud chcete běžet / jít , pak s přihlášením neotálejte. Pro každého přihlášeného běžce je připravena odměna, originální medaile, losování o hodnotné sporotvní ceny CRAFT, občertsvení a nezapomenutelný zážitek.

 

Dobré jídlo a pití však čeká na všechny. Můžete se těšit na dobré pití, pivo, speciiální drink od Velkokavárny Gulliver a něco k zakousnutí k tomu od Epes Rabes. Dárek pro sebe nebo blízké bude možné koupit ve stánku naší sociálně terapetické dílny.

 

Od 17 hodin pak vystoupí kapela Minami!

 

Přihlaste se TADY.

 

Víc informací také na Facebooku.


Méně...
 
Program komunitního centra - září

Program komunitního centra - září

16.08.23

Přijďte za námi i v září. Zveme vás na další měsíc aktivit v komunitním centru.


Více...
 
Program komunitního centra - září

Přijďte za námi i v září. Zveme vás na další měsíc aktivit v komunitním centru. Kromě pravidelných aktivit se v září můžete těšit na další kolo SWAPU jak pokojových rostlin, tak knih, na cestovatelské povídání nebo veřejné čtení. Tak si nenechte nic ujít a doražte za námi. Těšíme se na viděnou.

 

PROGRAM:

 


Méně...
 
Rozdávejte naději každým uběhnutým kilometrem

Rozdávejte naději každým uběhnutým kilometrem

13.08.23

Přihlašte se i Vy! V pátek 8. září 2023 se uskuteční akce Běh NADĚJE, která připomene výročí 30 let fungování otrokovické pobočky NADĚJE, která pomáhá lidem s mentálním a kombinovaným postižením.


Více...
 
Rozdávejte naději každým uběhnutým kilometrem

V pátek 8. září 2023 se uskuteční akce Běh NADĚJE, která připomene výročí 30 let fungování otrokovické pobočky NADĚJE, která pomáhá lidem s mentálním a kombinovaným postižením.

 

Akce Běh NADĚJE není jen dalším běžeckým závodem. Smyslem tohoto běhu je nejen oslava výročí představení činnosti NADĚJE, ale především zapojení široké, a nejen běžecké, komunity Otrokovic a blízkého okolí. Akcí chceme propojit a posilnit sounáležitost města, Zlínského kraje, podnikatelského sektoru, sociální oblasti s veřejností.

 

Není cílem být co nejrychlejší, ale prožít příjemné odpoledne a každým uběhnutým kilometrem udělat dobrou věc a pomoci zajistit lepší život lidem s handicapem.

 

Začátek akce bude ve 14.00 hodin. První start běhu je naplánován na 15.00 hod.

 

Trať bude dlouhá 3 km a start proběhne v otrokovické místní části Baťov, před Městskou sportovní halou. Kromě této trasy bude připravena i jedna kratší, symbolická, kterou zvládnou uběhnout, ujít nebo ujet i menší děti nebo osoby s handicapem. Přihlásit se může každý, stačí se registrovat prostřednictvím stránek www.beh-nadeje.cz k jedné ze skupin. Účastníci se tak budou moci připojit například do skupiny starostky města Otrokovice, hejtmana Zlínského kraje, ředitele NADĚJE, nebo k představitelům podnikatelského sektoru Otrokovic.

 

Zájemci budou také moci vyběhnout ve speciálním funkčním tričku, které je k tomuto výročnímu běhu připraveno. Kromě samotného závodu se návštěvníci mohou těšit i na dobré občerstvení nebo hudební doprovodný program. Výtěžek této akce bude využit na podporu aktivit a činností organizace NADĚJE naší pobočky.

 

NADĚJE pořádá akci ve spolupráci s Běhy Zlín z.s. Záštitu nad akcí převzali paní Hana Večerková, starostka města Otrokovice a Radim Holiš, hejtman Zlínského kraje.

 

Další informace můžete sledovat také na facebookové události.

 .

Běh NADĚJE se koná za každého počasí. Těšíme na vás na startu 8. 9. 2023 před městskou sportovní halou.

 

Partnery akce jsou:


Méně...