Ocenění

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Ocenění

Sestra roku 2013

24.03.14

Vedoucí přímé péče paní Tamara Baráková z brněnské pobočky NADĚJE je oceněna prvním místem v kategorii Komunitní a sociální


Více...
 

Vedoucí přímé péče paní Tamara Baráková z brněnské pobočky NADĚJE je oceněna prvním místem v kategorii Komunitní a sociální péče. Soutěž Sestra roku vyhlásila letos už počtrnácté redakce odborného časopisu Sestra. Ta je určena pro všechny zdravotní sestry i ostatní nelékařské zdravotnické pracovníky jako ocenění a poděkování za jejich náročnou a obětavou práci. 20. března 2014 proběhl v Paláci Žofín v Praze, pod záštitou paní Dagmar Havlové a za přítomnosti mnoha významných osobností odborného i kulturního života, slavnostní galavečer s vyhlášením výsledků.

 

Paní Baráková pracuje jako vedoucí přímé péče v Domě Naděje Brno-Vinohrady, který pečuje o klienty s Alzheimerovou chorobou a jinými pokročilými formami demencí. Začínala jako zdravotní sestra, později převzala místo vedoucí přímé péče. Své povolání bere jako životní poslání a naplnění. I přes vysoké nároky na ni kladené, si stále udržuje přímý kontakt s klienty, o které pečuje velmi laskavě a s citlivým přístupem, který zachovává jejich lidskou důstojnost.

 

Svou práci vykonává s láskou a odpovědně, s hlubokým smyslem pro empatii a potřeby klientů i jejich rodinných příslušníků, pro které je velkou oporou při řešení obtížné životní situace. Ve svém oboru se neustále vzdělává, její profesionalita a lidský přístup přispívají k vysoké kvalitě celého ošetřovatelského týmu. To je také jedním z důvodů, proč je oddělení domova pod jejím vedením považováno všemi příchozími za místo klidu, míru a opravdový domov pro všechny klienty, kteří trpí těžkou demencí. 

 

Připravila Mgr. Lenka Havlátová

 

Více informací o pobočce Brno na adrese http://nadeje.cz/brno

Reference: ing. Jana Seberová, ředitelka pobočky, tel 541 422 271, e-mail j.seberova@nadeje.cz


Méně...
 

Pečovatelka roku 2012

27.03.14

Dne 29. listopadu 2012 proběhlo na Novoměstské radnici v Praze, za přítomnosti paní Livie Klausové, slavností vyhlášení výsledků X.


Více...
 

Dne 29. listopadu 2012 proběhlo na Novoměstské radnici v Praze, za přítomnosti paní Livie Klausové, slavností vyhlášení výsledků X. ročníku soutěže Pečovatelka roku 2012. Soutěž byla určena pro sociální pracovníky a pracovníky v sociálních službách ve všech druzích sociálních služeb. Čestné uznání za mimořádně obětavou, kvalitní a zodpovědnou službu v oboru pečovatelství za rok 2012, získala také pracovnice brněnské pobočky NADĚJE, paní Hana Němečková. Paní Němečková pracuje jako pečovatelka v Domě Naděje Brno-Vinohrady, domově se zvláštním režimem, který pečuje o klienty s Alzheimerovou chorobou a jinými pokročilými formami demencí. O klienty pečuje velmi laskavě a s citlivým přístupem, který zachovává jejich lidskou důstojnost. Svoji práci vykonává s láskou a zodpovědně, s hlubokým smyslem pro potřeby jednotlivých klientů, neustále se vzdělává v oboru a ocenění si plně zaslouží.


Méně...
 

Pracovník roku NZDM 2011

06.03.14

Na základě partnerství mezi Nadací Jana Pivečky a Pracovní skupinou NZDM Zlínského kraje byly 10. ledna 2011 při benefiční akci


Více...
 

Na základě partnerství mezi Nadací Jana Pivečky a Pracovní skupinou NZDM Zlínského kraje byly 10. ledna 2011 při benefiční akci vyhlášeny výsledky nominace na cenu „Pracovník roku NZDM“. Tuto cenu obdržela sociální pracovnice Střediska NADĚJE Vizovice, nízkoprahového zařízení pro děti a mládež, paní Jarmila Surá.

 

Jarmila Surá pracuje s dětmi a mládeží v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež ve Vizovicích od samého počátku - od podzimu roku 2003. Tehdy nízkoprahový klub vznikl jako aktivita Farního sboru Českobratrské církve evangelické ve Vizovicích jako přímá reakce na neutěšený způsob trávení volného času vizovických dětí. Jarka Surá se dobrovolnicky a zadarmo věnovala dětem „z ulice“ až do jara 2006, kdy zařízení převzala Naděje a Jarka začala pracovat na pracovní smlouvu. Bylo třeba Jarčiny obětavé, nezištné práce a nasazení, její vize, že tahle práce má smysl. Odpracovala zadarmo dobrovolnicky dlouhou dobu, než se potvrdila potřeba a užitečnost této služby. Především díky Jarčině práci postupně pochopilo vedení města, občané a spřátelené organizace, že dětem a především dospívající mládeži je potřeba být neformálně na blízku, vytvořit jim bezpečný prostor. Jarka umí naslouchat i mluvit na rovinu, umí podpořit i „nastavit zrcadlo“. Vytváří upřímné, kolegiální vztahy, skvěle zapracovala dva nové pracovníky, předává své zkušenosti.

 

Ocenění Jarky Suré není zaměřeno na jeden významný počin – vypovídá o lidském nasazení a prosazení dobré věci trpělivým přístupem.


Méně...
 

Dobrovolník roku 2011

02.03.14

Pardubický kraj ve spolupráci s dalšími partnery uspořádal ve středu 7. 12. 2011 na závěr Evropského roku dobrovolnictví slavnostní


Více...
 

Pardubický kraj ve spolupráci s dalšími partnery uspořádal ve středu 7. 12. 2011 na závěr Evropského roku dobrovolnictví slavnostní galavečer, kde veřejně ocenil nejlepší dobrovolníky. Z téměř 70 nominací si nakonec hned tři ocenění odnesli dobrovolníci NADĚJE o.s., pobočky Litomyšl. Karolína, Sára a Zdeněk Fikejsovi získali Cenu za rodinné dobrovolnictví. Zdeněk Fikejs je také jedním z pěti vybraných dobrovolníků, který za odměnu navštíví Štrasburk.


Méně...
 

Pracovník roku Zlínského kraje 2011

02.03.14

Ocenění Pracovník roku v sociálních službách Zlínského kraje získala 14. 11. 2011 pracovnice v sociálních službách z Otrokovic


Více...
 

Ocenění Pracovník roku v sociálních službách Zlínského kraje získala 14. 11. 2011 pracovnice v sociálních službách z Otrokovic Iveta Bláhová. Ocenění udělil hejtman Zlínského kraje za dlouhodobé pracovní nasazení, za realizaci projektu kavárny Café Naděje a za vytvoření terapeutických a aktivizačních programů pro klienty s mentálním a kombinovaným postižením.


Méně...
 

Cena za sociální integraci Nadace ERSTE 2011 pro projekt Mobilní sociální služba

02.03.14

Projekt Mobilní sociální služba byl vybrán a ohodnocen jako "Country Winner" Nadací ERSTE.Pražský Projekt byl společně s dalšími 132


Více...
 

Projekt Mobilní sociální služba byl vybrán a ohodnocen jako "Country Winner" Nadací ERSTE.
Pražský Projekt byl společně s dalšími 132 projekty z 10 zemí vybrán skupinou mezinárodních expertů pro ocenění za Sociální integraci Nadace ERSTE, z celkem 1865 podaných přihlášek. Dle slov posuzovatelů byla oceněna výjimečná, novátorská, efektivní nebo jinak pozoruhodná činnost, která umožňuje lidem na okraji společnosti, lépe se začlenit a plně se účastnit každodenního života.

 

Mobilní sociální služba je v Praze unikátní projekt propojující tři oblasti, které jsou pro práci s lidmi bez domova klíčové. Jedná se o terénní práci, sociální práci a zdravotní služby.
Terénní pracovníci využívají pro projekt speciálně upravené a vybavené dodávkové auto, které Naději zapůjčila MČ Praha 1. Základní materiální, zdravotnická pomoc a sociální práce se tak stávají pro lidi bez domova dostupnější. Tato služba usnadňuje lidem bez domova přežití na ulici a vytváří podmínky pro nastartování řešení jejich situace.


Méně...